کد خبر:۹۸۰۷۲۸
با حضور جمعی از مسئولان؛

اختتامیه جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان برگزار شد / معرفی ایده‌های برتر در ۵ حوزه علوم پایه + فیلم

اختتامیه پنجمین جشنواره اندیشمتدان و دانشمندان جوان با حضور جمعی از مسئولان در دانشگاه تهران برگزار و ایده‌پردازان برگزیده در ۵ حوزه علوم پایه معرفی شدند.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عصر دیروز سه‌شنبه نهم آذرماه اختتامیه پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان (جشنواره قرن) در دانشگاه تهران با حضوری جمعی از مسئولان و معاونان دانشگاهی کشور و همچنین مسئولان بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار شد.

این جشنواره که هرساله برای حمایت از ایده‌های جوانان در پنج حوزه علوم پایه (ریاضی، آمار، علوم کامپیوتر، فیزیک، شیمی، زمین شناسی و علوم زیستی) برگزار می‌شود امسال با ۲ رویکرد ویژه ویروس کرونا و هوش مصنوعی برنامه ریزی شده بود.

در این جشنواره ابراهیم جمیلی رئیس شورای سیاست گذاری پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان و رییس بنیاد نیکوکاری جمیلی بیان کرد: هوش مصنوعی نوع دیگری از زندگی کردن است و به همین منظور لازم است که با افتخار اعلام کنم اولین آکادمی هوش مصنوعی روز جمعه در مرکز نوآوری آزادی افتتاح می‌شود. نقش این آکادمی می‌تواند در آینده هوش مصنوعی کشور بسیار نمایان باشد. با این وجود خواهش می‌کنم که ما را در این آکادمی همراهی کنید.

وی ادامه داد: تمام کسانی که در علوم پایه فعال هستند از آن‌ها دعوت می‌کنیم در سال ۲۰۲۰- ۲۰۲۲ که سال جهانی علوم پایه است حتما در جشنواره کمک کنند تا بتوانیم جایگاه علوم پایه را در کشور ارتقاء ببخشیم.

 
کد ویدیو


در ادامه محمود کمره‌ای رئیس پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با بیان اینکه در دنیایی با این همه هیاهو حمایت از علم، دانش و عالم وظیفه بزرگی است، گفت: جوانان بسیار خلاقی در کشور داریم که ممکن است دستاورد‌ها و نوآوری‌های آن‌ها دیده نشود از این رو باید کسانی باشند که این جوانان را ببینند و ایده‌های آن‌ها را ارزیابی کنند و اگر این ایده‌ها برای بشر مفید بودند آن‌ها را به ما معرفی کنند.

وی افزود: جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان با همت بنیاد نیکوکاری جمیلی برگزار می‌شود با این وجود اولین بار است که بخش خصوصی به حمایت از پژوهش و نوآوری وارد شده است. بودجه‌های پژوهشی زیادی در کشور وجود دارد، اما باید بررسی شود که چه میزان از این بودجه‌ها صرف پژوهش می‌شود.

کمره‌ای عنوان کرد: بنیاد نیکوکاری جمیلی مقاصد سودجویانه ندارد و در حوزه علوم پایه از نوآوری‌ها و ایده‌های جوانان حمایت می‌کند. خوشبختانه در این جشنواره بنیاد جمیلی علاوه بر سایر حوزه‌های علوم پایه از ایده‌های دانشمندان جوان در دو حوزه هوش مصنوعی و کرونا حمایت می‌کند.

 

کد ویدیو


مشفق دبیر پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان نیز در این آیین اختتامیه بیان کرد: جشنواره قرن روی علوم پایه متمرکز شده است. علوم پایه علوم اساسی و بنیادی هستند که تمام فناوری‌ها روی آن استوار هستند. علوم پایه ماننند ریشه درختی است که اگر خشکیده شود دیگر علوم را نیز از دست خواهیم داد.

مشفق اظهار داشت: در قرن گذشته روی علوم پایه سرمایه‌گذاری شد و خوراک فناوری‌های نوین را تامین می‌کرد و تکنولوژی از آن بهره برد. کامپیوتر از علوم ریاضی برخواسته و پزشکی از علوم زیستی نشات گرفته است. از طرفی فناوری‌های نوین مانند انرژی اتمی، لیزر و کامپیوتر‌های کوانتومی که امروز به آن‌ها می‌بالیم همه بر مبنای علوم پایه بودند و بدون علوم پایه اتفاق نمی‌افتند.

دبیر پنجمین جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان افزود: برخی‌ها اصل علوم پایه را در ایران و جهان به فراموشی سپردند به گونه‌ای که اقبال به علوم پایه کم شده است. به همین دلیل سال ۲۰۲۰-۲۰۲۲ به نام سال علوم پایه نامگذاری شده است؛ البته دولت‌های پیش رو اهمیت علوم پایه را به خوبی درک کردند به گونه‌ای که جوانان ما به راحتی امروز در کشور‌های دیگر جذب رشته‌های علوم پایه می‌شوند.

 

کد ویدیو

 

رسول جلیلی رییس دانشگاه صنعتی شریف یکی دیگر از میهمانان اختتامیه جشنواره قرن بود که در این برنامه عنوان کرد: کشور ما با چالش‌هایی مواجه است که باید این چالش‌ها را به خوبی بشناسیم و برای حل آن‌ها راهکار ارائه دهیم. می‌دانم که جوانان ما آماده رویارویی با چالش‌ها هستند. فناوری‌های اقتداآفرین نقش بسیار مهمی در تولید ارزش افزوده و شکوفایی کشور در همه عرصه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی دارند.

جلیلی ادامه داد: دانشگاه صنعتی شریف به عنوان یکی از کانون‌های اصلی پرورش جوانان نخبه توانسته است در بیش از نیم قرن فعالیت خود نقش بسیار موثری در توانمندسازی جوانان نخبه در علم، پژوهش، فناوری و کارآفرینی داشته باشد و توانسته است پیشرفت‌های قابل توجهی در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی و اثربخشی اجتماعی کسب کند.

وی بیان کرد: دانشگاه شریف در حوزه آموزش که یکی از ارکان اساسی دانشگاه است موفقیت‌های چشمگیری را هم در ارتقاء کیفیت آموزش از طریق اهتمام به جذب اساتید برجسته، ایجاد حوزه‌های جدید میان رشته‌ای و گسترش آموزش‌های تخصصی کسب کرده است.

 

کد ویدیو


ساداتی نژاد وزیر جهاد کشاورزی در برنامه عنوان کرد: بنیاد حامیان دانشگاه تهران به عنوان برترین بنیاد در حوزه‌های دانشگاهی علاوه بر تولید ایده، نقشه راهی برای سایر بنیاد‌های دانشگاهی در سطح کشور بوده است و ما مدیون حمایت‌ها و حضور بی نظیر و بی‌بدیل خیرین در بنیاد حامیان دانشگاه تهران هستیم.

وزیرجهاد کشاورزی بیان کرد: کار‌های بسیار خوب و متنوعی در بنیاد حامیان دانشگاه تهران انجام شده که یکی از آن‌ها برگزاری جشنواره اندیشمندان و دانشمندان جوان است.

ساداتی‌نژاد گفت: امیدوارم که روزی ایده‌های برتر جوانان در این جشنواره با حمایت‌های بنیاد نیکوکاری جمیلی به ظهور بنشیند و بتوانیم در جشنواره ششم فضای بهتری را در حوزه‌های مختلف و با تنوع بیشتر و با نگاه بین‌المللی ایجاد کنیم.

 

کد ویدیو

 

در پایان این رویداد ایده‌پردازان برتر هر بخش معرفی و تقدیر شدند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار