آخرین اخبار:
کد خبر:۹۸۶۳۲۳
یادداشت دانشجویی|

مشکلات دولت، پازلی چهل تکه!

دلیل این آشفتگی پازلِ حل مشکلات چیست؟ آقای رئیسی با نگاهی خیرخواهانه سعی در استفاده از همه نگاه‌های موجود برای رشد اقتصاد را دارند؛ اما اقتصاد علم ساده‌ای نیست که هر دیدگاهی بتواند موفقیت آن را تضمین کند.

حل  مشکلات دولت، پازلی چهل تکه!

گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدجواد مولوی؛ رنگین‌تر شدن سفره مستضعفان، جراحی اقتصادی به نفع مردم، بودجه‌ای بدون کسری و... شعارهای دولت سیزدهم مردم را امیدوار به تغییر اوضاع به نفع آن‌ها کرده است، اما خب هر تغییری مسلتزم ایجاد زیرساخت است و مهم‌ترین قدم دولت برای ایجاد این زیرساخت‌های مهم، تشکیل تیم اقتصادی منسجم و هماهنگ است. پازلی که اگر خوب چیده شود به بهترین شکل تاثیر خود را بر روی زندگی مردم می‌گذارد. پازلی که دولت چید اما درهم ریخته شد از طرح‌ها و شکل‌های مختلف؛ طرح‌هایی که هیچ تناسبی با طرح اصلی دولت که بهبود اوضاع اقتصادی‌ست ندارد.

 


دلیل این آشفتگی پازلِ حل مشکلات چیست؟ آقای رئیسی با نگاهی خیرخواهانه سعی در استفاده از همه نگاه‌های موجود برای رشد اقتصاد را دارند اما اقتصاد علم ساده‌ای نیست که هر دیدگاهی بتواند موفقیت آن را تضمین کند. نگاه‌های مختلف که گاهی درتضاد باهم به مسئله‌ای می‌نگرند می‌توانند پاشنه آشیل عملکرد دولت باشد‌. دولتی که باید علاوه بر همه مشکلات پیش رو با عدم اعتماد عمومی نیز بجنگد‌. توپ چهل تکه تیم اقتصادی دولت، در مواقع حساس در این چند ماه عملکرد ضعیفی از خود نشان داده است، برای مثال با آنکه وزیر اقتصاد در سخنان خود از حذف تدریجی ارز ۴۲۰۰ سخن می‌گفت، تیم اقتصادی دولت علی‌رغم مخالفت کارشناسان اقتصاد، بودجه ۱۴۰۱ را بدون ارز ۴۲۰۰ تنظیم کرد اتفاقی که قطعا تاثیر خود را بر کالاهای اساسی نشان خواهد داد.

 


در اتفاقی عجیب‌تر معاون اقتصادی رئیس جمهور، سخن از افزایش یارانه آذرماه می‌زند و چند ساعت بعد توسط وزیر اقتصاد این مطلب تکذیب می‌شود. این اعلام‌ها و تکذیب‌ها به راحتی قابلیت عصبانی کردن ملتی را که هر روز به دنبال خبر خوش است را دارد و این ناهماهنگی‌ها، وجهه عمومی دولت سیزدهم را خدشه‌دار می‌کند. اما نکته فنی ماجرا اینجاست که در شرایطی که به دلیل بودجه‌بندی ناصحیح دولت قبل و کسری‌های آن هنوز مشکلات فراوانی برای ترمیم اقتصاد کشور پیش روی دولت است، چگونه قرار است از دی ماه یارانه‌ها افزایش پیدا کند و منبع مالی این طرح از کجا قرار است تامین شود؟

 


پاسخ سوال شوکه‌کننده است اما بنا به سخنان کاوه زرگران، عضو اتاق بازرگانی تهران در نشست هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران؛ طی دو هفته گذشته وزارت جهاد کشاورزی جلساتی را با فعالان اقتصادی برگزار و به آن‌ها اطلاع‌رسانی کرده که قرار است ارز ۴۲۰۰ تومانی از ابتدای دی‌ماه سال جاری حذف شود. اگر این اتفاق بیافتد، دقیقا ماجرا مخالف سخنان وزیر اقتصاد در جمع تشکل‌های دانشجویی رقم خواهد خورد که گفت: دولت در حذف رانت حاصل از دلار ۴۲۰۰ تومانی مصمم است اما از آنجایی که قائل به شوک‌درمانی در اقتصاد نیستیم باید حذف ارز ترجیحی را به‌صورت تدریجی انجام دهیم، به همین خاطر تا پایان سال نیز حذف دلار ۴۲۰۰ تومانی را برای کالاهای اساسی‌ای که تاکنون برای تامین‌شان از این ارز استفاده می‌کردیم، نداریم. چهل تکه بودن شاید برای یک توپ ارزش باشد اما قطعا برای تیم اقتصادی دولت یک ضدارزش است. ضدارزشی که می‌تواند به امید یک ملت آسیب برساند و تمام رِشته‌های دولت را پنبه کند. تکلیف روشن است؛ پیش از هرکاری ترکیب دولت را همگون کنید.

 

محمدجواد مولوی - فعال دانشجویی

انتشار یادداشت‌های دانشجویی به معنای تأیید تمامی محتوای آن توسط «خبرگزاری دانشجو» نیست و صرفاً منعکس کننده نظرات گروه‌ها و فعالین دانشجویی است. 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار