به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دومین همایش ملی «سیاستگذاری اجتماعی در ایران» با دو محور ویژه، ۱۸ و ۱۹ اردیبهشت ماه در دانشگاه علامه طباطبائی برگزار میشود. دبیرخانۀ این همایش در فراخوان این همایش ملی آورده است: با گذشت پنج سال از زمان برگزاری "اولین همایش ملی سیاست گذاری اجتماعی در ایران"، اکنون بیش از هر زمان دیگری نیاز به پرداختن به این حوزه آکادمیک و اجرایی در کشور احساس میشود.
تحولات شگرف اجتماعی، سیاسی و اقتصادی که در سالهای اخیر جامعه ایرانی را دستخوش تغییرات، التهابات و نااطمینانیهای گسترده ساخته است از منظرهای مختلف با دستورکارهای اصلی سیاست گذاری اجتماعی ارتباط وثیق دارد.
تعمیق نابرابریهای اجتماعی در عرصههای مختلف حاکی از غلبه سیاستهای نااجتماعی بر سپهر سیاست گذاری عمومی کشور و آثار و پیامدهای نامیمون این سیاستها بر گسترش فقر و نابرابری است.
از سوی دیگر و در نبود سیاستهای اجتماعی کارآمد و جبران کننده، مردم خود باید به چاره جویی مسائلی برخیزند که هیچ نقشی در ایجاد آنها نداشته اند.
این وضعیت منجر به بروز ناآرامیها و شکل گیری مطالبات جمعی از سوی اقشار مختلف (بازنشستگان، معلمان، کارگران و غیره) شده است که مستلزم "پاسخ سیاستی" به جای واکنش سیاسی است و در صورت دلخوش کردن به راه حلهای مقطعی و عدم ارائه پاسخهای سیاستی متقن، پایدار و مبتنی بر گفتگوی اجتماعی باید انتظار بازگشت موجهای بعدی سررسید مطالبات اجتماعی در شکلی گستردهتر را داشت.
در ادامۀ این فراخوان تاکید شده است: همه این موارد در حالی است که ما شاهد روی آوری پی در پی دولتها به سیاستهای نادرست آزمون شده در دورههای گذشته و عدم "یادگیری سیاستی" از خطاهای پیشین هستیم که مهمترین شاهدمثال آن تکیه بر منابع ناپایدار (همچون آزادسازی حاملهای انرژی) برای تأمین مالی سیاستهای اجتماعی و غلبه "رویکرد پول پاشی" در رفع نیازها و مسائل اجتماعی است. در این میان، آنچه بر وخامت اوضاع افزوده است، تداوم تحریمهای ظالمانه و عدم گشایش در سطح بین المللی همراه با شیوع پاندمی کرونا در دو سال گذشته است که تاب آوری دولت و بازیگران غیردولتی و نهادهایی همچون خانواده را نیز در پاسخ به نیازها و حل مسائل اجتماعی به شدت تحت الشعاع قرار داده است.
دبیرخانۀ این همایش ملی آورده است: با درک اهمیت سیاست گذاری اجتماعی در وضعیت کنونی کشور، دانشگاه علامه طباطبائی در پنج سال اخیر تلاشهای متعددی را برای پیشبرد این حوزه در ابعاد آموزشی و پژوهشی بر داشته است.
تدوین و تصویب رشته کارشناسی سیاست گذاری اجتماعی و همچنین کارشناسی ارشد سیاست گذاری اجتماعی (با همکاری دانشگاههای مختلف) که به زودی اقدام به پذیرش دانشجو خواهد کرد، تأسیس "پژوهشکده مطالعات و سیاست گذاری اجتماعی"، برگزاری "همایش بین المللی سیاست گذاری اجتماعی در جهان اسلام" و انتشار چندین اثر در سطح ملی و بین المللی در زمینههای مختلف مرتبط با سیاست گذاری اجتماعی از جمله این اقدامات به شمار میرود.
در ادامه بیان شده است: با توجه به مطالب فوق، برگزاری "دومین همایش ملی سیاست گذاری اجتماعی" در دستور کار دانشگاه علامه طباطبائی قرار گرفت تا گامی دیگر در مسیر عمل به رسالت "علوم اجتماعی سیاست گذار" برداشته شده و در کنار سایر رویکردهای مفید و لازم علوم اجتماعی، بر نقش حیاتی رویکرد سیاست گذارانه و کاربست دستاوردهای شاخههای مختلف علوم اجتماعی در حل مسائل پیش روی جامعه ایرانی تأکید شود. امیدواریم صاحبنظران و محققان ارجمند کشور ما را در این مسیر یاری کرده و با ارسال آثار و دستاوردهای علمی و ارزشمند خود به این همایش بر غنای آن بیافزایند.
گفتنی است، سیاست گذاری اجتماعی و مسئلۀ نابرابری در ایران و سیاستگذاری اجتماعی و مدیریت بحران کرونا در ایران دو محور ویژۀ این همایش هستند.
بر اساس اعلام دبیرخانۀ این همایش ملی، مهلت ارسال چکیده مقالات تا ۳۰ دی ماه ۱۴۰۰ و مهلت ارسال اصل مقالات تا ۱۵ فروردین ۱۴۰۱ است.