به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، مهدی پیرهادی رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست و خدمات شهری در جریان لایحه «بودجه سال ۱۴۰۱ شهرداری تهران و سازمانها و شرکتهای تابعه (بخش منابع و درآمدها)» قرائت گزارش کمیسیون اصلی (برنامه و بودجه) اظهار داشت: کلیات بودجه سال ۱۴۰۱ عدد ۵۶ هزار و ۸۶۷ میلیارد تومان این است که ۲۳ هزار و ۴۷۰ میلیارد معادل ۴۱/۳ درصد آن، بودجه هزینهای است.
وی افزود: همچنین ۲۲ هزار و ۶۴۷ میلیارد تومان معادل ۴۰ درصد، بودجه سرمایه ای؛ و بودجه دارایی مالی معادل ۱۰ هزار و ۷۵۰ میلیارد تومان معادل ۱۸/۹ درصد است.
وی با بیان اینکه بخشی از بودجه سرمایه شهرداری تهران عملا از جنس بودجه هزینهای است، اظهار داشت: این روش بودجهریزی از قبل هم متداول بوده و در سالهای گذشته نیز به عنوان یک روند طی شده است که این موضوع باید اصلاح شود.
پیرهادی با بیان اینکه بر اساس ماده ۶۸ قانون شهرداریها در خصوص نسبت بودجه عمرانی به کل بودجه شهرداری، حداقل ۴۰ درصد عمرانی شامل سرمایهای، تملک دارایی، تملک دارایی مالی و تعهدات قطعی عمرانی است، افزود: وقتی بودجه جاری را به بودجه سرمایه میبریم، عملاً بودجه سرمایه کاهش پیدا میکند؛ و این آسیب جدی به شهر وارد میکند.
به گفته وی، بر اساس گزارش شهرداری، ماهیانه بیش از یک هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان هزینه جاری و نگهداشت شهر است که در سال به عدد بیش از ۲۲ هزار میلیارد تومان میرسد.
عضو شورای اسلامی شهرداری تهران با بیان اینکه در بودجه بسیاری از موارد تعمیرات در قالب تملک دارایی آورده شده است، گفت: این موضوع موجب میشود رقم بودجه نگهداشت افزایش یابد و در حوزه عمرانی بودجه کمی اختصاص خواهد یافت که این قطعا مناسب نیست.
وی خطاب به اعضای شورای شهر گفت: اگر بودجه را پایین ببندیم بودجه صرف نگهداشت میشود.
پیرهادی از اعضای شورای شهر خواست برای اینکه بحثهای عمرانی در شهر از جمله موضوعات مترو و حمل و نقل و خدمات شهری معطل نماند و توسعه یابد، بودجهای که در کمیسیون تلفیق تصویب شد در صحن به رای گذاشته شود.