به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست دیدار و پرسش و پاسخ سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه شهید بهشتی با اعضاء هیات علمی، با هدف هم افزایی و تبادلنظر، چهارشنبه ۱۳ بهمن در محل تالار ابوریحان به صورت حضوری و مجازی برگزار شد.
در این نشست که اعضاء هیات علمی به دو صورت حضوری و مجازی امکان طرح پرسشهای خود را داشتند، ابتدا سعدالله نصیری قیداری، رئیس دانشگاه با اشاره به اهداف جلساتی از این قبیل گفت: اگر هدف اداره بهتر دانشگاه باشد و به دنبال بازیهای سیاسی نباشیم، که هدف بنده هم همین است؛ باید پیشنهادات و انتقادات اعضاء هیات علمی را بشنویم تا به موارد احتمالی که مورد غفلت قرار گرفته است رسیدگی شود. البته من علاوه بر این گونه ارتباطات رو در رو، یک کمیته مشورتی از همکاران پیش کسوت و با تجربه دانشگاه دارم که که جلسات منظم ماهانه دارد و از آثار و برکات این کمیته مشورتی دانشگاه برخوردار میشود؛ اما این برنامهها هم جای خود را دارد.
در ادامه رسولی، مشاور رئیس دانشگاه و مدیر حوزه ریاست و روابط عمومی هم در این زمینه خاطرنشان کرد: این برنامه در ادامه برنامههایی که به منظور ارتباط میان مدیریت دانشگاه و همکاران برگزار میشود ترتیب داده شده؛ چرا که گاهی مدیران آنقدر مشغول کار میشوند که از ارتباط با همکاران و اطلاع رسانی غافل میشوند.
وی افزود: روابط عمومی در برقراری ارتباط موفق با دانشجویان و همکاران موفق بوده و با توجه به ظرفیتهای مجازی ایجاد شده، برنامههای گفتگوی متعددی با معاونان و رئیس دانشگاه در جهت شفافسازی و گفتگو و تبادل نظر برگزار شده است. در دوره جدید هم با تلاش روابط عمومی برنامههای متنوعی به این منظور پیش بینی شده است.
واگذاری ۳۲ واحد مسکونی به اعضاء هیات علمی در دستور کار قرار دارد
نصیری در پاسخ به سوال یکی از اعضای هیات علمی در باره تمهیدات دانشگاه برای تامین مسکن اعضاء هیات علمی گفت: یکی از دغدغههای بنده از ابتدای به عهده گرفتن این مسئولیت و حتی در مسئولیتهای قبلی مسکن اساتید و به ویژه اساتید جوان بوده است؛ اما در این زمینه دست ما تا حد زیادی بسته است. بنده در دولت قبل در این زمینه با آقای جهانگیری ملاقات داشتم که در نهایت کار به وزیر مسکن و شهرسازی و همچنین خانم جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهور واگذار شد. بعد از ملاقات با این مسؤلان، در نهایت برای پیگیری تصمیمات یک مشاور اجرایی منصوب کردم که عمده وقت خود را صرف این کار کرد.
وی افزود: تعدادی زمین اهدایی در اختیار داشتیم که صرف این مورد شد، این زمینها که در کرج بودند به دلیل بعد مسافت و همچنین داشتن معارض مورد استقبال قرار نگرفت. حدود ۴ هکتار از زمین پردیس شهید عباسپور را که اتوبان آن را جدا کرده است به این امر پیشنهاد کردیم، ولی دلیل اینکه اراضی دانشگاه در مالکیت دولت است پیش نرفت، حتی حاضر شدیم سند عرصه به نام دانشگاه، ولی اعیانی به نام اساتید باشد باز هم مقبول نشد.
وی خاطرنشان کرد: در پیگیریهای گذشته به این نتیجه رسیدیم که موقوفه مرحوم یزدی که ۱۶ واحد مسکن در آن تا حدود ۹۰ درصد و ۱۶ واحد دیگر تا ۶۰ درصد ساخته شده و میتوان آنها را تا حدود ۸۰ واحد افزایش داد را پس از تکمیل با مساعدت دانشگاه و موقوفه به صورت بخشی رهن و بخشی اجاره در اختیار اساتید جوان قرار دهیم که انشاءالله تا اواخر اردیبهشت ۱۶ واحد آن را واگذار کنیم و تحویل ۱۶ واحد دیگر هم در دستور کار است.
وضعیت اجرای قانون همسانسازی حقوق اعضاء هیات علمی در ابهام قرار دارد
نصیری در پاسخ به سوال چند تن از اعضای هیات علمی درباره وضعیت اجرای قانون همسانسازی حقوق اعضاء هیات علمی گفت: این قانون بعد از پیچ و خم فراوان در مجلس تصویب و بعد از تائید شورای محترم نگهبان در هیات امنای دانشگاهها به تصویب رسید. البته منابع مالی آن از فروش اموال دولت تعیین شده است. پس از طی مراحل قانونی دانشگاه شهیدبهشتی به همراه دانشگاههای دیگر حقوق و مزایای اعضاء هیات علمی را مطابق قانون همسانسازی پرداخت کرد. بنده در نشستی که در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با حضور حاجی بابایی رئیس محترم کمیسیون برنامه و بودجه، منادی رئیس محترم کمیسیون آموزش و تحقیقات، زلفی گل وزیر محترم عتف، داوودی معاون محترم دیوان محاسبات، پورسید مشاور محترم رئیس مجلس، تعدادی از روسای سطح یک کشور و برخی از نمایندگان محترم تشکیل شد، عرض کردم اگر این کار ایراد قانونی دارد ما از امروز آن را اجرا نمیکنیم؛ اما ما را قانع نکردند. به همین دلیل الان هم روسای دانشگاهها متفاوت عمل میکنند. اینکه الان از تصمیم گذشته برگردیم، بنده این نظر را قانونی نمیدانم. از طرفی خوب نیست اساتید را ناراضی کنیم و در مورد اشکالات قانونی آن هم قانع نشدهایم.
برگزاری حضوری کلاسها موضوعی پیچیده و چند وجهی است
رئیس دانشگاه در پاسخ سوال برخی شرکت کنندگان به تصمیمات اخذ شده درباره نوع حضور دانشجویان در ترم آتی گفت: مدتها است دستور ثابت هر هفته هیات رئیسه، برگزاری حضوری یا مجازی کلاسها است و دانشگاه شهیدبهشتی اولین دانشگاهی در تهران است که آموزش مقطع دکتری را حضوری اعلام کرد و این نشانه اهمیت حضور فیزیکی دانشجویان برای ما است.
وی افزود: ما باید مصوبات ستاد کرونا و شورای آموزش عالی استان را رعایت کنیم. حضور دانشجویان در این شرایط بسیار موضوع پیچیدهای است. باید تصمیمات عقلانی گرفته شود. این اقدام مستلزم ایجاد فضای بیشتر در خوابگاه، تامین یارانه تغذیه، تمهیدات لازم برای رعایت پروتکلهای بهداشتی، حل مسائل حقوقی، درصد بالای واکسیناسیون، حفظ سلامت دانشجویان، اساتید و کارمندان است.
وی در خصوص تصمیمات اتخاذ شده برای چگونگی حضور در دانشگاه در ترم آتی خاطرنشان کرد: در حال حاضر کلیه دانشجویان مقطع دکترا و دانشجویان مقطع ارشد که پروپوزال آنها تصویب شده است در دانشگاه حضور دارند و تعداد معدودی از دانشجویان کارشناسی که حضور آنها لازم بوده است خوابگاه گرفته اند.
وی ادامه داد: مقررشده است از بیستم فروردین سال آینده دانشجویان ارشد به غیر از ورودیهای ۱۴۰۰ و دانشجویان کارشناسی از ورودی ۹۸ به قبل در دانشگاه حضور داشته باشند و تمام امتحانات پایان ترم حضوری باشد. در ضمن پس از بررسی درخواست این دانشجویان، برای دانشجوان مقطع کارشناسی ورودی ۹۸ به بعد که درخواست خوابگاه داشته باشند و این امکان وجود داشته باشد؛ آموزش آنها نیز حضوری اعلام میشود.
تبدیل وضعیت استادان پیمانی
نصیری در پاسخ به سوالی که درباره دلایل عدم تبدیل وضعیت محمد فاضلی پرسیده شده بود گفت: از دلایلی که این جلسه برگزار شده، پاسخ به سوالات درباره عدم تمدید قرارداد آقای محمد فاضلی است که در ذهن اعضاء هیات علمی و آحاد جامعه ایجاد شده و بنده در شفاف سازی درباره آن ابائی ندارم.
وی افزود: آخرین جلسه تبدیل وضعیت اعضاء هیات علمی پیمانی شهریورماه ۱۴۰۰ برگزار شد و صلاحیت حرفهای پنج نفر از همکاران به دلایلی رد شد. هیات اجرایی هم وقت زیادی بر روی بررسی صلاحیت آقای فاضلی گذاشت؛ اما به این نتیجه نرسید که ایشان تبدیل وضعیت شود. کمیتههای مربوطه در دانشگاه یک جلسه خود را به این موضوع اختصاص دادهاند. در ضمن با تشکلهای دانشجویی جلسه گذاشته و به نامه انجمن جامعهشناسی نیز پاسخ داده شد.
وی خاطرنشان کرد: در قانون استخدام اعضاء هیات علمی هیچ ابهامی وجود ندارد و دانشکده مربوطه و کارشناسان صلاحیت عمومی و صلاحیت علمی که حکم خود را از هیات اجرایی جذب میگیرند در زمینه جذب اعضاء هیات علمی که از طریق فراخوان یا انتقالی از دانشگاهی دیگر میآیند تصمیم میگیرند. در نهایت بعد از تائید صلاحیت، وزارت علوم با بررسیهای لازم حکم میدهد که شخص میتواند به صورت پیمانی در دانشگاه جذب شود یا خیر.
وی ادامه داد: در مرحله بعد در شروع کار به استاد پیمانی سه سال وقت میدهیم تا بر اساس برنامهای که اعلام میکند به رسمی آزمایشی تبدیل وضعیت شود. اگر نتوانست نظر موافق را برای این کار کسب کند، یک یا دو سال دیگر به ایشان فرصت میدهیم و اگر باز هم در این امر موفق نشدند باید از هیات امنا وقت بیشتری برای عضو هیات علمی پیمانی درخواست کنیم و این مشروط بر این است که بتوانیم از ایشان در برابر هیات امنا دفاع کنیم که شخص در حال برطرف کردن مشکلات موجود است یا مشکلاتی داشته که نتوانسته رضایت دانشگاه را جذب کند.
وی افزود: در نهایت اگر عضو پیمانی در مدت ۸ سال نتوانست با رای جمع، موافقت لازم را برای تبدیل وضعیت کسب کند دیگر هیات امنا به ایشان فرصت نمیدهد و این به معنای اخراج نیست؛ بلکه در اصل قرارداد ایشان تمدید نمیشود. پس از آن ما راههای اعتراض به وزارت علوم را هم به استاد مذکور معرفی میکنیم که قدم اول اعتراض به وزارت علوم است. پس از اعتراض به وزارت علوم، وزارت دو نفر را به هیات اجرایی جذب دانشگاه میرستد تا با دو نفر اعضاء جا به جا شوند و در این مورد تصمیم گیری کنند. اگر شکسته شدن رای هیات اجرایی جذب در جلسه تجدید نظر هم رای نیاورد عضو هیات علمی میتواند بنا بر ماده ۲۱ به وزارت علوم اعتراض کند و اگر وزارت علوم بعد از بررسیهای لازم رای بدهد که استاد برگردد ما آن را میپذیریم. اگر این مراحل نتیجه نداد ایشان میتواند به هیات عالی جذب و در نهایت به دیوان عدالت اداری شکایت کند.
رئیس دانشگاه درباره الزامات تبدیل وضعیت اعضاء هیات علمی پیمانی به رسمی آزمایشی گفت: عضو هیات علمی برای تبدیل وضعیت باید مقالاتی داشته باشد. در ضمن درخواست ما این است که بدون اطلاع، در خارج از دانشگاه پست نداشته باشند تا در دانشگاه حضور کافی داشته باشند؛ چرا که ما بنا به مصوبات شورای عالی استان تهران باید اساتید را ملزم به حضور در دانشگاه کنیم.
وی تاکید کرد: آقای فاضلی بارها تذکر گرفتهاند که در دانشگاه حضور داشته باشند؛ در ضمن ایشان مقاله بینالمللی قابل قبول نداشتند. ما نظر مکتوب مدیر گروه را هم داریم که گفتهاند ایشان اصلاً در دانشگاه نیستند که بتوانند راجع به ایشان نظر بدهند.
وی خاطرنشان کرد: ۴۰ ساعت حضور در دانشگاه مطابق قانون لازمالاجرا است و نمیشود نیروی پیمانی در دو سال ۲ ماه هم در دانشگاه نباشد؛ در ضمن نمیتوان قانوناً نام هیات علمی که کار خود را انجام نمیدهد و کتاب و مقاله نمینویسد و کار اجرایی و فرهنگی و علمی انجام نمیدهد را عضو هیات علمی گذاشت.
تلاش برای حل مشکلات پردیس شهیدعباسپور ادامه دارد
نصیری در پاسخ به سوال تنی چند از استادان پردیس شهید عباسپور درباره رسیدگی بیشتر به وضعیت ظاهری و تجهیزات آزمایشگاهی این پردیس گفت: یکی از مهمترین دغدغههای من از ابتدای پذیرفتن مسئولیت، پردیس فنی مهندسی شهیدعباسپور بوده است و معتقدم با تمام تلاشهای انجام شده حق آن ادا نشده است. این پردیس متخصصینی دارد که جایگزین آنها در کشور وجود ندارد و برای طرح بسیار بزرگی که در آن اجرا شده ۵۰ میلیارد تومان پرداخت شده است. در ضمن بعد از کشمکشهای فراوان ده میلیون دلار به دانشگاه تخصیص یافته که برای این پردیس در نظر گرفته شده و هنوز پرداخت نشده است.
وی افزود: تا جایی که ممکن است برای حل مشکلات پردیس شهیدعباسپور تلاش کردهایم. بنده برای پردیس شهید عباسپور ردیف ویژه ایجاد کرده ام؛ اما شرایط مالی دانشگاه واقعاً سخت است که امیدوارم درک شود. سال ۹۸ تلاش کردیم تخصیص بودجه دانشگاه ۱۰ درصد افزایش یابد و سال گذشته هم ۱۱۰ درصد یعنی ۴۰ میلیارد تومان بیشتر دریافت کردیم؛ اما شرایط مالی کشور هم سخت شده است.
وی درباره وضعیت فعلی و مشکلات پردیس زیراب هم گفت: در این پردیس از نظر عمرانی تلاشهای خوبی صورت گرفته؛ اما از نظر دانشجویی به وضعیت مطلوبی نرسیدهایم و از آنجا که تعداد دانشجویان کم است نمیتوانیم هزینه بالایی آنجا صرف کنیم. بنده اقرار میکنم پردیس زیراب وضع مطلوبی ندارد و باید برای حل مشکلات آن تلاشهای بیشتری شود.
انتخاب رئیس دانشکده از مسیر انتخابات در قانون ذکر نشده است
نصیری در پاسخ به این سوال که چرا انتخاب ریاست دانشکدهها از طریق انتخابات انجام نمیشود تاکید کرد: هیچ جای قانون گفته نشده رئیس دانشکده و مدیر گروه باید انتخابی باشند؛ اما بنده هیچ مدیر گروه و رئیس دانشکدهای را منصوب نکرده و کمیته انتصابات در این زمینه مقبولیت، مرتبه علمی و سابقه اجرایی را که بنده بر روی آنها تاکید فراوان دارم در نظر میگیرد؛ اما در بعضی موارد نمیتوانیم انتخابات برگزار کنیم؛ چرا که آسیبهایی وارد میشود و اگر شخصی نظری خلاف این دارد سعی کند بنده را قانع کند و من هم به آن عمل میکنم.
شایان ذکر است در این جلسه که بیش از دو ساعت و نیم به طول انجامید با توجه به اوجگیری سویه امیکرون و ضرورت رعایت نکات بهداشتی، بالغ بر ۳۵۰ نفز از اعضای هیات علمی از طریق تلویزیون بهشتی بهصورت مجازی و قریب به ۵۰ نفر بهصورت حضوری در این نشست مشارکت و سوالات و پیشنهادهای خود را با رئیس دانشگاه مطرح کردند.