به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سعدالله نصیری قیداری در نشست دیدار و پرسش و پاسخ اعضاء هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در پاسخ به سوالی که درباره دلایل عدم تبدیل وضعیت محمد فاضلی پرسیده شده بود، گفت: از دلایلی که این جلسه برگزار شده، پاسخ به سوالات درباره عدم تمدید قرارداد محمد فاضلی است که در ذهن اعضای هیات علمی و آحاد جامعه ایجاد شده و من در شفاف سازی درباره آن ابایی ندارم.
وی افزود: آخرین جلسه تبدیل وضعیت اعضاء هیات علمی پیمانی شهریورماه ۱۴۰۰ برگزار شد و صلاحیت حرفهای پنج نفر از همکاران به دلایلی رد شد. هیات اجرایی هم وقت زیادی بر روی بررسی صلاحیت فاضلی گذاشت؛ اما به این نتیجه نرسید که ایشان تبدیل وضعیت شود. کمیتههای مربوطه در دانشگاه یک جلسه خود را به این موضوع اختصاص دادهاند. در ضمن با تشکلهای دانشجویی جلسه گذاشته و به نامه انجمن جامعهشناسی نیز پاسخ داده شد.
نصیری قیداری خاطرنشان کرد: در قانون استخدام اعضاء هیات علمی هیچ ابهامی وجود ندارد و دانشکده مربوطه و کارشناسان صلاحیت عمومی و صلاحیت علمی که حکم خود را از هیات اجرایی جذب میگیرند، در زمینه جذب اعضاء هیات علمی که از طریق فراخوان یا انتقالی از دانشگاهی دیگر میآیند، تصمیم میگیرند. در نهایت بعد از تائید صلاحیت، وزارت علوم با بررسیهای لازم حکم میدهد که شخص میتواند به صورت پیمانی در دانشگاه جذب شود یا خیر.
وی ادامه داد: در مرحله بعد در شروع کار به استاد پیمانی سه سال وقت میدهیم تا بر اساس برنامهای که اعلام میکند به رسمی آزمایشی تبدیل وضعیت شود. اگر نتوانست نظر موافق را برای این کار کسب کند، یک یا دو سال دیگر به ایشان فرصت میدهیم و اگر باز هم در این امر موفق نشدند، باید از هیات امنا وقت بیشتری برای عضو هیات علمی پیمانی درخواست کنیم و این مشروط بر این است که بتوانیم از ایشان در برابر هیات امنا دفاع کنیم که شخص در حال برطرف کردن مشکلات موجود است یا مشکلاتی داشته که نتوانسته رضایت دانشگاه را جذب کند.
نصیری قیداری افزود: در نهایت اگر عضو پیمانی در مدت ۸ سال نتوانست با رای جمع، موافقت لازم را برای تبدیل وضعیت کسب کند، دیگر هیات امنا به ایشان فرصت نمیدهد و این به معنای اخراج نیست؛ بلکه در اصل قرارداد ایشان تمدید نمیشود. پس از آن ما راههای اعتراض به وزارت علوم را هم به استاد مذکور معرفی میکنیم که قدم اول اعتراض به وزارت علوم است. پس از اعتراض به وزارت علوم، وزارت دو نفر را به هیات اجرایی جذب دانشگاه میفرستد تا با دو نفر اعضاء جا به جا شوند و در این مورد تصمیم گیری کنند. اگر شکسته شدن رای هیات اجرایی جذب در جلسه تجدید نظر هم رای نیاورد، عضو هیات علمی میتواند بنا بر ماده ۲۱ به وزارت علوم اعتراض کند و اگر وزارت علوم بعد از بررسیهای لازم رای بدهد که استاد برگردد، ما آن را میپذیریم. اگر این مراحل نتیجه نداد، ایشان میتواند به هیات عالی جذب و در نهایت به دیوان عدالت اداری شکایت کند.
رئیس دانشگاه شهید بهشتی درباره الزامات تبدیل وضعیت اعضاء هیات علمی پیمانی به رسمی آزمایشی، گفت: عضو هیات علمی برای تبدیل وضعیت باید مقالاتی داشته باشد. در ضمن درخواست ما این است که بدون اطلاع، در خارج از دانشگاه پست نداشته باشند تا در دانشگاه حضور کافی داشته باشند؛ چرا که ما بنا به مصوبات شورای عالی استان تهران باید اساتید را ملزم به حضور در دانشگاه کنیم.
وی تاکید کرد: فاضلی بارها تذکر گرفتهاند که در دانشگاه حضور داشته باشند؛ در ضمن ایشان مقاله بینالمللی قابل قبول نداشتند. ما نظر مکتوب مدیر گروه را هم داریم که گفتهاند ایشان اصلاً در دانشگاه نیستند که بتوانند راجع به ایشان نظر بدهند.
وی خاطرنشان کرد: ۴۰ ساعت حضور در دانشگاه مطابق قانون لازمالاجرا است و نمیشود نیروی پیمانی در دو سال ۲ ماه هم در دانشگاه نباشد؛ در ضمن نمیتوان قانوناً نام هیات علمی که کار خود را انجام نمیدهد و کتاب و مقاله نمینویسد و کار اجرایی و فرهنگی و علمی انجام نمیدهد را عضو هیات علمی گذاشت.
چندی پیش در پی درج مطالبی در خصوص اتمام همکاری فاضلی با دانشگاه شهید بهشتی این دانشگاه طی اطلاعیهای اعلام کرد: براساس آئین نامههای جذب و ضوابط جاری تمدید قرارداد اعضای هیئت علمی در دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، عضو هیئت علمی پیمانی موظف است در یک بازه زمانی مشخص، شرایط تمدید فعالیت خود را از منظر عمومی، آموزشی و پژوهشی فراهم کند. در صورتیکه عضو، در پایان دوره پیمانی، امتیازات قانونی ادامه خدمت را کسب نکند، قرارداد همکاری او با دانشگاه تمدید نخواهد شد. موضوع قرارداد پیمانی محمد فاضلی پس از طی مراحل اداری در جلسه هیئت اجرایی جذب دانشگاه مورخ ۱۵ شهریور ۱۴۰۰ مطرح شد و بهعلت عدم انجام تکالیف مقرر در مواد ۲۱، ۲۲ و ۱۱۴ آئین نامه استخدامی اعضای هیئت علمی، پرونده وی مورد تایید هیئت قرار نگرفت.