به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی ۱۶ استان کشور طی نامهای خطاب به رئیس جمهور نسبت به روند کند برکناری مدیران دولت سابق و انتصاب مدیران با کفایت و انقلابی انتقاد کردند.
متن این نامه به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
مٰا اَرسَلنا مِن رَسولٍ اِلّا لِیُطاعَ بِاِذنِ الله»
و، اما بعد
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران آقای سید ابراهیم رئیسی
در شروع سخن اینکه ما گام به چله دوم انقلاب اسلامی نهاده ایم و سرعت رشد این انقلاب به افراد و تفکر آنان میباشد و امید است که دولت مردمی و انقلابی نیز در این راه با توجه به فرمایشات رهبر معظم مبنی بر تشکیل دولت اسلامی و نهایتا تمدن اسلامی پیشروباشد، اما از حرکت این دولت که بسیار به کندی به جلو میرود تقاضا میشود نقشی مهم در این برهه ایفا کند و با بکارگیری افراد خبره، بادانش و انقلابی و متعهد م بی ادعا و بدون چشم داشت و بدور از فشار سایر عوامل بیرونی و سهم خواهی افرادی که در بیرون از دولت میباشند، شتابی به قطار کند این دولت دهد.
نظرشما را به توصیههای امیرمؤمنان به مالک اشتر در نهج البلاغه برای عزل و نصب مدیران و مسئولان گفت جلب میکنم: هر مسئولی از رده پائین تا بالاترین رده باید چند ویژگی را دارا باشد. اول درایت است یعنی خردمندباشد برنامهریزی دقیق و فهم عمیق از مسائل داشته باشد. دوراندیش، با توان تصمیم گیری بالا و تشخیص صحیح مسائل باشد. گماردن افراد بی تدبیر و آدمهای کوچک برسر کارهای بزرگ باعث به باد رفتن مملکت و حکومت میشود.
دومین معیار معرفت است یعنی مسئول باید علم، معرفت و آگاهی لازم را داشته باشد. حضرت میفرماید سزاوارترین افراد برای زمامداری داناترین آنهاست. سومین معیار عدالت است یعنی قانون برای همگان یکسان اجرا شود و مسئول خود را از هوای نفس دورکرده باشد و فقط حق را بیان کند و بدان عمل کند.
چهارمین معیار قوت است. باید مدیر توانمند و گشاده سینه و تواناترین افراد باشد. تحمل انتقاد مخالفان را داشته باشد. شجاعت لازم در تصمیم گیری و ایستادگی در مواضع حق را داشته باشد. حضرت (ع) به مالک توصیه میکنند مدیر باید کارها را کفایت و اداره کند و نه کار بر او مستولی شود. مدیر ضعیف حقوق مردم را زیرپا میگذارد.
مدیریت جایگاه آزمون و خطا نیست و هرکس که امتحان خود را پس داده است و دارای سوابق روشنی است باید انتخاب شود. از روی علاقه و خویشاوندی و بله قربان گویی و سفارش افراد دیگر بعنوان مثال نمایندگان مجلس، نباید سرپرستی را انتخاب کرد، زیرا این کار ستم به مردم است. پیامبر (ص) فرمود اگر کسی بر سرکاری گمارده میشود اگر فرد تواناتری بر سر آن کار بتواند قرار گیرد و تو آن را به آن مقام نصب نکرده باشی، خدا و رسولش و تمام مسلمین تو را لعن میکنند. انسانها وقتی میخواهند بالا بیایند خوش خدمتی نشان میدهند که در پس آن نه خیرخواهی و نه امانت داری است، باید از نصب اینگونه افراد به مسئولیتهای بالا خودداری کرد.
پنج ماه از شروع به کار دولت سیزدهم میگذردو ما همچنان شاهد عدم بکارگیری مدیران با کفایت و انقلابی و با دانش در سطوح مختلف هستیم، وقتی خود بیان کرده اید مسببان وضع فعلی نمیتوانند در راس امور باشند حال چگونه است که همان مدیران به اسباب یا هر عامل دیگر در سر جای خود مانده اند! و یا ازجایی به جای دیگری به کار گمارده شده اند؟!
چطور امکان دارد بعضی از مدیران لیبرال و کارنابلد و بی کفایت که در دولت قبل تیشه به ریشه این کشور و انقلاب زده اند و علناً به جنگ با فرزندان انقلاب و آرمانهای انقلابی رفته اند اکنون رنگ عوض کرده و در دولت انقلابی به سطوح بالای مدیریتی دست پیدا میکنند یا تاکنون از سمت هایشان کنار نرفته اند.
رئیس جمهور محترم پنج ماه از شروع دولت رسمی شما گذشته وهنوز در شهرها، استانها و بسیاری از نهادها و ادارات و قسمتهای مهم دولت کماکان با مدیران قبلی به کار خویش ادامه داده و سیاست و تفکر دولت قبل در بطن دولت فعلی هنوز دیده میشود همان دولتی که مسبب وضع موجود بود و خسرانهای زیادی به کشور زد و در نهایت وقاحت میگفت من هم صبح جمعه فهمیدم! و یا منتقدان و دلسوزان را به جهنم حواله میداد، مگر در جبهه بچههای انقلابی افراد بادانش و کارآمد و متعهد وجود ندارد؟
چگونه است که سیمرغ انقلاب هنوز نتوانسته است به قاف خوشبختی و آرمانهای امامین انقلاب برسد؟! چگونه است در هیچ یک از سطوح دولتی و نیمه دولتی و دیگر ارکان گوشه ایی از روایت اقتدار و دستاوردهای انقلاب را شاهد نیستیم و دشمن با تحریف به نبرد ما برخواسته است و در جامعه کنونی حتی در جهاد تبیین بین اقشار مختلف کشور نیزضعیف عمل کرده ایم.
جناب اقای رئیسی در جایی که رهبری معظم جامعه را به جهاد تبیین و پیش به سوی دولت اسلامی میخواند، ولی ما کماکان در دولت مردمی اثراتی از درجا زدگی و سکون را شاهدیم.
اکنون که جامعه نیاز اصلاح ساختار و قبح شکنی توسط مدیران و وزیران و خود شما میباشد این سطح از کندی در عزل و نصب مدیران مایه تاسف و سرخوردگی جبهه انقلاب گردیده است، زیرا آنها مغز متفکر و حرکت در نهادهای زیر دستی خود میباشند؛ نمیتوان اظهار کرد که نیاز به زمان دارید برای بکارگیری افراد متبحر و متعهد و بادانش و انقلابی، چرا؟ چون زمانی که حضرتعالی برای ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودید مطمئنا تمامی ارکان دولت از صدر تا ذیل را با گروه خود هماهنگ کرده بودید و خوب به آن واقف بودید که دولت باید تیمی هماهنگ، انقلابی، متفکر و ایده پرداز و اجرایی ومتعهد را جمع آوری کرده و برنامه ریزی میکرد.
از باب نیک اندیشی ذهن شما را به عواملی که حضرت علی (ع) میفرمایند معطوف میدارم:
نشانه قهقههای دولتها چهار چیز است: ضایع نمودن اصول، روی آوردن به فروع، مقدم انداختن فرومایگان و مؤخر انداختن اندیشمندان.
باید به ندای رهبری لبیک گفت و تاریخ نشان داده که مردمی که به رهبر زمانه خود لبیک نگویند سیلی سختی خواهند خورد، چند نمونه که در ایام ریاست جمهوری شما که اتفاق افتاده نقل میکنم:رهبری معظم در تاریخ ۱۴۰۰/۱۱/۱۰فرمودند نقشه راهبردی صنعت کشور را تهیه نمایید و یا در چندی قبل به گلایه از صنعت خودرو سازی پرداختند، اما تا امروز تغییر نگرش و یا مصوبه ایی از سوی هیئت دولت و وزیر و مدیران مربوطه شاهد نبوده ایم.
از شخص حضرتعالی تقاضا میشود شخصاً با کمک اهل فن در عزل و نصب مدیران کارآمد و با کفایت و انقلابی و متعهد ورود کرده و شتاب بیشتری به این مهم داده تا قبل از سال جدیدحداقل این امر مهم واساسی رنگواقعیت به خود گیرد و ریل این دولت تکمیل گردد؛ اکنون که دولت و دیگر قوهها طیف انقلابی و متعهد است باید با همکاری و هم افزایی و هم اندیشی سرعت قطار انقلاب را بیشتر نمود.
همانطور که مردم در مقابل شما حقی دارند شما نیز در مقابل آنها حقی دارید و این سخن از حضرت امیر المومنین علی (ع) میفرماید:
حقوق متقابله را برای هر یک، چهار حق اساسی میشمرد، و نخست حق مردم را بیان میدارد؛ و این خود نوعی بها دادن به حقوق عامه و در اولویت قرار دادن آن است.
وکلام آخر اینکه:
بسیج دانشجویی خود را موظف میداند طبق ماموریتی که رهبر معظم انقلاب به آن داده است در راستای وظیفه مطالبه گری و عدالتخواهی خود سیر حرکت دولت سیزدهم را رصد کرده و همچون موذنین جامعه نکات و ملاحضات خود را مستمرا خدمت جنابعالی عرضه بدارد تا بتوانید از نکات ارائه شده استفادههای لازم را مبذول دارید.
خدایا چنان کن سرانجام کار
توخشنود باشی و ما رستگار
ولعاقبة للمتقین
شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استانهای
مازندران، لرستان، قم، کردستان، خوزستان، چهار محال و بختیاری، اصفهان، قزوین، زنجان، سمنان، همدان، گیلان، کرمان، مرکزی، سیستان و بلوچستان و تهران