وجهی، معاون دانشجویی دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مهمترین چالش صنفی و رفاهی دانشجویان دانشگاه تهران در سال جدید گفت: مهمترین چالشی که در سال جدید با آن مواجه خواهیم بود، یارانه غذای دانشجویان است که اگر قیمتها در سال جدید افزایش معناداری داشته باشد و اگر در بودجه نباشد و کرونا رفع شود هزینه غذای سرسام آور است و باید فکر جدی در این خصوص صورت بگیرد.
وی افزود: حداقل پیش بینی ما این است که اگر تورم نباشد یا کاهشی شود حداقل هزینه غذای دانشجویی در دانشگاه تهران ۱۵۰ میلیارد تومان و اگر تورم باشد تا ۲۰۰ میلیارد تومان بودجه و یارانه نیاز دارد به شرطی که به قبل از کرونا برگردیم.
معاون دانشجویی دانشگاه تهران اضافه کرد: این مشکل نه تنها دانشگاه تهران بلکه در دانشگاههای کشور خواهد بود که پیش بینی از توان دانشگاه خارج است و باید بودجه آن تامین شود، تامین این بودجه باید از طریق وزارت علوم باشد. اگر قرار باشد دانشگاهها به حالت عادی قبل از کرونا بازگردد باید این هزینهها تامین شود.
وجهی خاطرنشان کرد: در سال جدید چالش دانشگاهها بیشتر میشود چرا که وزارت علوم اعلام کرده که دانشجویان سنواتی یک ترم میتوانند حذف کنند، اما در این تصمیم مشخص نشده که اضافه شدن سنوات آیا یارانه غذا به دانشجو تعلق میگیرد یا خیر؟، اگر یارانه غذا تعلق نگیرد معضل دانشگاهها چند برابر خواهد شد چرا که در قانون دانشگاه دانشجویان سنواتی نمیتوانند از یارانه غذا استفاده کنند.
وی افزود: تعداد دانشجویان سنواتی دانشگاه تهران با اجرای این تصمیم افزایش پیدا میکند و دانشجو با حذف ترم سنواتی به صورت دانشجوی عادی مشغول به تحصیل میشود و انتظار اختصاص خدمات رفاهی را دارد. البته ما معتقدیم که سنوات آموزشی از خدمات رفاهی دانشجویان جدا از یکدیگر هستند و این دو موضوع تفکیک شده است.
وجهی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار خدمات رفاهی اختصاصی داده میشود درحال حاضر دانشگاه ۴۷ هزار دانشجو را در آمار حساب کرده، اما ۲۳ هزار نفر یارانه اختصاص داده شده است که حذف یک ترم میتواند ۸۸ میلیارد تومان هزینه و خسارت به دانشگاه تهران وارد میکند.
وی یادآورشد: حجم زیادی از دانشجویان مجاز با حذف ترمهای سنواتی اضافه میشوند و وزارت علوم باید در این خصوص فکر جدی داشته باشد.