رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی گفت: برای مقابله با ویروس کرونا پارک علم و فناوری استان ۱۶ محصول را به تولیده انبوه رسانده و وارد بازار کرده است.
عبدالرضا واعظی، رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، با اشاره به مهمترین دستاوردهای پارک برای مقابله با ویروس کرونا گفت: برای مقابله با این ویروس در سه بخش اقدامات موثری انجام شده است.
واعظی در ادامه مطرح کرد: تاکنون ۱۶ محصول وارد بازار شده است که این محصولات در رابطه با تولید ماسک، مواد ضدعفونی کننده و تجهیزات باارزشی است، مانند تولید دستگاه تنفس مصنوعی که توسط یکی از شرکتهای مرکز رشد ما صورت گرفته است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی تصریح کرد: تولید دستگاه ضدعفونی کنند شرکتهای اتوبوسرانی، یکی دیگر از این محصولات است که بر روی دو دستگاه اتوبوس نصب شده و موافقت آن بروی نصب ۵۰۰ دستگاه اتوبوس در حال انجام است.
وی درباره چگونگی عملکرد دستگاه ضد عفونی کننده اتوبوس گفت: این دستگاه به این صورت است که زمانی راننده مسافران خود را در آخر خط پیاده میکند با زدن یک دکمه ظرف مدت سه دقیقه کل کابین داخل اتوبوس ضد عفونی میشود.
واعظی خاطرنشان کرد: ماده با ارزشی هم با فناوری نانو تولید شده که قیمت آن یک دهم مواد ضد عفونی کننده دیگر است که این ماده خاصیت آن را دارد که ویروس کرونا روی سطوح نشسته است از بین میبرد و همچنین ویروس دیگری که روی آن سطوح قرار میگیرد را از بین میبرد.
واعضی بیان کرد: کیت تشخیص ویروس کرونا هم تولید شده است که در دانشگاه علوم پزشکی تبریز در مرحله تست است.
رئیس پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در ادامه افزود: همچنین یک سیستم تشخیص تب سنج است که با قیمت خیلی پایین در اختیار مردم قرار خواهد گرفت و متصل به اپلیکیشنی است که از طریق آن مردم میتوانند تب خود را کنترل کنند.
وی افزود: دستگاههای ضد عفونی فضاهای کارگاه، صنعتی و اداری به صورت مه پاش است که مواد ضد عفونی کننده به شکل قطرات بسیار ریز در محیط پخش میکند.
واعظی با اشاره به تولید لباسهای محافظ کادر درمانی بیان کرد: در این راستا، لباس محافظ کادر درمانی در یکی از شرکتهای پارک علم و فناوری استان در حال تولید است که این لباس مجهز به پد جذب رطوبت است و تعریقی که کادر درمانی با پوشیدن لباسها دارند را جذب میکند و راحتی بیشتری برای آنها ایجاد میکند.
رئیس پارک علم و فناوری در ادامه اظهار داشت: یکی از شرکتهای مستقر در پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی موفق به طراحی و تولید کابین ضدعفونی کننده اشخاص شد. این دستگاه به شکل کابین سیار طراحی و اجرا شده است و در آن از سیستم پاشش بصورت بخار سرد با ماده ضدعفونی کننده و آب استفاده شده است. مدت زمان لازم برای ضدعفونی کامل ۲۰ الی ۳۰ ثانیه است و ۲/۱ لیتر در ساعت ماده ضدعفونی در این سیستم استفاده میشود. این سیستم امکان ضدعفونی ۱۰۰۰ نفر در روز در ۸ ساعت کاری را دارد. دستگاه به صورت هوشمند عمل مینماید و به محض ورود فرد به کابین عملیات مه پاشی را انجام میدهد.
وی در ادامه بیان کرد: ماده ضدعفونی کننده بکار رفته در این سیستم یک Super Oxidizing Water است که اثر ضدعفونی کنندگی بسیار بالایی دارد. این ماده در اشکال مختلف میکروارگانیسمها از جمله ویروس، میکروب، باکتری و اسپور اثرگذار است و برای انسان و حیوان غیرسمی بوده و عوارضی در آنها به وجود نمیآورد. این دستگاه قابلیت نصب در کلیه مراکز خدمات عمومی را دارد.