به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، جواد قناعت، استاندار خراسان جنوبی به تشریح برنامههای سفر رئیس جمهور به این استان پرداخت و اظهار کرد: سفر رئیس جمهور به چند شهرستان، دیدار مردمی و افتتاح بعضی از پروژهها از جمله برنامههای پیش بینی شده است.
قناعت گفت: افتتاح واحد احیای فولاد قاین با پنج هزار میلیارد تومان اعتبار و با اشتغالزایی برای ۴۵۰ نفر مستقیم و هزار نفر غیر مستقیم با حضور رئیس جمهور از جمله برنامههای سفر است.
استاندار خراسان جنوبی با بیان این که واحد فولاد سازی قاین با ۸۰درصد پیشرفت در آینده نزدیک به بهره برداری میرسد، افزود:واحد پرس پخت تایر کویرتایرکه با بهره گیری از متخصصان داخلی دانش بنیان و فناوری ۷۸ هزار دلار از مشابه خارجی آن ارزانتر تولید شده و سبب قطع وابستگی در این زمینه شده است نیز در این سفر افتتاح میشود.
وی با بیان اینکه عملیات اجرایی تایرهای سنگین با ۱۱ میلیارد تومان اعتبار در کارخانه کویر تایر کلنگ زنی میشود، گفت: مدول دوم تصفیه خانه بیرجند با ۷۰۰ هزار میلیارد تومان از طرحهای دیگری است که در این سفر با حضور رئیس جمهور به بهره برداری میرسد.
قناعت با اشاره به بازدید رئیس جمهور از طرح نهضت ملی مسکن بیرجند هم گفت: افرادی که در این طرح ثبت نام کرده اند با توجه به این که آورده اولیه متقاضی مسکن ملی زیاد است، خواستار افزایش تسهیلات شده اند که از چند ماه قبل مکاتباتی در این خصوص انجام شده که در نهایت منجر به قول افزایش تسهیلات برای کاهش سهم آورده متقاضی شد.
وی با بیان این که فرمانداران و ائمه جمعه حضوری و در سفرهای شهرستانی مشکلات و درد دلهای مردم را به ما منعکس میکردند که این خواستهها برای پیگیری بسته بندی شد، ادامه داد: موضوع راه آهن برای مردم استان، مهم و کلیدی است و در ۱۲ ماهی که در خراسان جنوبی بوده ام بیشترین وقت را برای آن گذاشته ام.
استاندار خراسان جنوبی گفت: یکی از مصوبات سفر اول راه آهن بیرجند_ قاین_ یونسی است که بخشی از راه آهن چابهار _ سرخس است که با توجه به سرمایه گذاری هندیها در چابهار یکی از پروژههای مهمی میباشد که کنسرسیومی ریلی متشکل از چند شرکت و بانک به سرگروهی بانک رفاه برای این منظور تشکیل شده است.
وی با اشاره به این که صندوق توسعه ملی دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای انجام این کار پیش بینی کرده، گفت: پرداخت این مبلغ به دولت مشکل قانونی دارد که برای رفع آن، سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور باید تضامین مورد نظر را تأمین کند.
قناعت با بیان این که بانک رفاه هم از دولت درخواست تضمین دارد که باید سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور آنها را ارائه کند، تصریح نمود: با پیگیریهای شخص رئیس جمهور و رئیس دفتر ریاست جمهوری خبرهای خوبی در این خصوص در راه است که مردم این خبرها را از زبان رئیس جمهور خواهند شنید.
وی درباره تفاوتهای دور اول و دوم سفر ریاست جمهور گفت: در سفر اول شورای اداری با حضور رئیس جمهور برگزار میشد، اما در این سفر شورای برنامه ریزی برگزار میشود که خروجی خوبی برای استان میتواند داشته باشد.
وی با بیان اینکه در جلسه شورای برنامه ریزی استان مصوبات مورد نظر بررسی خواهند شد، گفت: در این سفر جلسه سرمایه گذاری پیشرفت و و آبادانی با حضور سرمایه گذاران کشور و بعضی از نهادها برگزار میشود.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: قبل از این فرصتهای سرمایه گذاری در خراسان جنوبی را ارائه کرده ایم و آخرین جلسه آن در تهران با حضور نمایندگان مجلس برگزار میشود تا سرمایه گذاران برای سرمایه گذاری در استان اقدام کنند لذا مدیران کل مرتبط از این فرصت باید بیشترین استفاده را بکنند.
قناعت با تأکید بر اینکه در این سفر توجه خاصی به نقاط محروم روستایی استان میشود، ادامه داد: خراسان جنوبی برای اولین سفر استانی دور دوم سفرهای رئیس جمهور انتخاب شده که در این سفر پیگیریها برای اطلاع از آخرین وضعیت مصوبات دور اول سفر انجام میشود.
وی افزود: در دور اول سفرها، خراسان جنوبی سومین استانی بود که برای این منظور انتخاب شده بود که این سفر ۹۳ مصوبه داشت و ۱۳ مصوبه هم در قالب متمم به آنها افزوده شد لذا در مجموع در دور اول سفر ۱۰۶ مصوبه داشتیم. از این تعداد ۱۰۳ مصوبه جنبه زیرساختی و عمرانی و سه مصوبه دیگر هم جنبه اقتصادی و اجتماعی داشت که در حوزه عمرانی و زیرساختی هفت هزار و۹۱۷ میلیارد تومان و در حوزه اقتصادی و اجتماعی هم دو هزار و ۹۴۶ میلیارد تومان پیش بینی شده بود.
استاندار تصریح کرد: در حوزه عمرانی حدود ۹۷۵ میلیارد تومان نقد، ۴۶میلیارد تومان در آبان ماه و ۱۶۰ و ۱۵۰ میلیارد تومان هم در دو مرحله بعد آن تخصیص یافت که بیش از ۸۰ درصد آن نقد و بقیه اوراق بود.
وی بیان کرد: از ۱۰۶ مصوبه سفر اول، ۲۹ مصوبه اجرا، ۷۴ مصوبه در دست اقدام و سه مصوبه در دست پیگیری برای اجراست.
قناعت ادامه داد: فعالان اقتصادی هم ۶۸۳ طرح را ارائه کرده اند که بیش از هزار و ۹۷۷ میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ در سال ۱۴۰۰ به بانکهای عامل معرفی شده اند.
وی با اشاره با این که برای ۵۲۶ طرح قرارداد منعقد شده، خاطرنشان کرد: تاکنون در این زمینه ۶۶۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و بقیه طرحها نیز در دست بررسی مدارک ارائه شده است.