به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، نماینده بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان (مرکز زابل) بیانیهای در نمازجمعه این هفته شهرستان زابل درباره بی کفایتی برخی مسئولین استان سیستان و بلوچستان قرائت کرد.
متن این بیانیه بدین شرح است:
و اَوفوا بالعَهد اِنَ العهدَ کانَ مسئولا؛ و به عهد خود وفا کنید، زیرا عهد مورد مسئولیت است.» (اسراء/ ۳۴)
مسئولیت در نگاه دینی امری خطیر و حساس است و مسئول و مدیر در جامعه اسلامی باید هم در برابر مردم و هم در برابر خداوند پاسخگو باشد.
سالهاست که مردم دارالولایه سیستان از مسائل و مشکلات عدیدهای رنج میبرند. محرومیت و مهجوریت امروز سیستان نسبت به گذشتهی باشکوهش و مناطق همجوار امروزش، کمبودهایی که هیچگاه عرق شرم بر جبین مسئولی نیاورد؛ و عدم تحقق حق آبه هامون علیرغم جوسازیهای گاه و بیگاه برخی آقایان باعث گردید تا سیل عظیمی از مردم این خطه بالاخص کشاورزان و صیادان از منطقه مهاجرت کنند، یادی کنیم از بادهای ۱۲۰ روزه که روزی نعمت بود و اینک تبدیل شده است به نقمت سیستان ..
از آن زمان که کار مردم سیستان شد صبر و صبر و صبر؛ سطح مطالبه این مردم ولایتمدار روز به روز پایین آمد و به حداقل مطالبات شهروندی نیز تنزل یافت.
عدم وجود معابر شهری استاندارد، عدم لایروبی جوبهای فاضلاب شهری، عدم هدایت مسیلها به خارج از شهر و وضعیت نابسامان آسفالت خیابانها که ماحصل آن گندیدن فضای شهری در اثر اندک نزولات جوی ست، عدم توجه به عدالت آموزشی، عدم توجه به تعلیم و تربیت بازماندگان از تحصیل، آلودگی هوا، آلایندگیهای بیشاز حد و جدیداً پدیدهٔ صفوف در نانواییها و پمپ بنزین، و صف آب، صف گاز، صف نفت یقیناً اینبار نیز عمر گرانبهای مردم این مرز و بوم را نشانه رفته است. فارغ از تمام اینها اما، سکوت و کم توجهی مسئولین استانی و کشوری رنج را بر مردم سیستان دو چندان کرده است.
در رابطه با اتفاقات اخیر در سیستان و رویگردانی طبیعت از مردم این منطقه که خسارات بیسابقهای را به بارآورده است؛ انتظار میرفت باتوجه به هشدارهای مکرر سازمان هواشناسی اطلاع رسانی مناسب و به موقع جهت اتخاذ تمهیدات لازم برای ممانعت از وقوع بحران صورت پذیرد تا مردمی که فقر امکانات شهری در بیرون از خانه همواره آنها را میآزارد، لااقل در خانه خود با تمهیدات شما در آرامش باشند.
اما متاسفانه عدم تأمین و توزیع به موقع سوخت میان مردم و به موازات آن عدم برخورداری سیستان از نعمت گاز طبیعی باعث رقم زدن صفوف طولانی در سطح شهر شده است و خاطر این نازنین مردم را رنجورتر از پیش کرده است.
علی رغم وعدههای بی حساب و کتاب برخی مسئولین بی درد مرکز نشین، از گذشته تا حال، اما هیچ اقدام چشمگیری برای کاهش درد و رنج مردم این خطه انجام نشده است.
گویا سیستان عزیزم، جزئی از ایران نیست.
گویا تنگه احد ایران را، به فراموشی سپرده اند.
مردم ولایتمدار سیستان اگرچه همواره پای کارترینند، اما گویی مسئولین پای کار سیستان نیستند.
این مردم هنوز هم از مسئولین بومی خود توقع التیام زخمهای محرومیتشان را دارند و به عملکرد آنها چشم امید دوخته اند.
آقای فرماندار، آقای شهردار، آقایان شورای شهر، چرا باید پس از یک بارش ناچیزه یک روزه، خیابانهای شهر این گونه پر از آب شود و خیل عظیمی از شهروندان برای رفع نیازهای اولیه خود عاجز.
چرا باید صفهای طویل نانوایی تشکیل شود و گاها یک نفر ساعتها جهت دریافت چند قرص نان، منتظر بماند؟
چرا باید وقت گرانبهای مردم در صفهای بی انتهای بنزین تلف شود.
برخی از شما مسئولین باعث شدید تا، مردم سیستان، از نعمات الهی فقط زحمتش را بر دوش کشند.
مسئولین چاره اندیشی شان چه بوده است؟
تعطیل کردن یا نکردن ارگانها آیا چاره اندیشی ست؟
چاره اندیشی یعنی پیدا کردن راهی برای حل مسئله نه بیراهه رفتن.
مسئله طوفان و غلظت بیش از حد آلایندهها در سیستان، سالهاست که مردم ما را اسیر خود کرده است و تدابیر اساسی در این رابطه اندیشیده نمیشود. اینها خود نیازمند تشکیل ستاد بحرانی مقتدر، جهت مقابله موثر با آلاینده هاست، و لازم است هرچه سریعتر تشکیل شود تا به این مسئله به صورت بنیادی بپردازد و قطعاً، موضوع حق آبه، یکی از همان تدابیر اساسی در این زمینه نیز به شمار میرود.
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان (مرکز زابل) بر خود لازم میداند تا انتظارات مردمی خویش را به استحضار شما مسئولین برساند:
اول: به طور جهادی در صحنه باشید و به صورت انقلابی عمل کنید.
«ما جز با کار جهادی و کار انقلابی نخواهیم توانست این کشور را به سامان برسانیم.» ۱۳۹۶/۰۲/۱۰ این جملهی رهبر انقلاب اسلامی بهوضوح اهمیت و جایگاه جهتگیری و کار جهادی را در منظومهی ارزشی انقلاب اسلامی مشخص میکند. تاریخ انقلاب نشانگر واقعیت روشنی است: «ما هرجا انقلابی عمل کردیم پیش رفتیم و هرجا از انقلابیگری و حرکت جهادی غفلت کردیم، عقب ماندیم و ناکام شدیم.» ۱۳۹۵/۰۳/۱۴
دوم: مردم مستضعف سیستان را دریابید و برای این قشر مسئولانه تلاش کنید.
امام علی (ع) در فرمان حکومتی خود میفرماید: «الله الله فِی الطَبقََةِ السُفلیٰ؛ (نهج البلاغه، نامه ۵۳) بر تو باد توجه به طبقه آسیب دیده و ضعیف؛ آنان که راه چاره ندارند و از درویشان و نیازمندان و بینوایان و بیماران اند.»
مطابق این فرمایش کارگزاران موظفاند به طبقه محروم و مستضعف جامعه توجه خاص داشته باشند و با حمایت ویژه از آنان مجال بهرهمندیشان را از امکانات عمومی فراهم سازند.
سوم: نسبت به مردم پاسخگو و متعهد باشید.
میخواهم بگویم هر کاری میکنید، باید طوری باشد که برای آن استدلال و توجیه قانع کنندهای داشته باشید. اگر از شما بپرسند چرا این سرمایه گذاری را کردید، چرا این اقدام را کردید، چرا آن اقدام را نکردید، بگویید با این استدلال. البتّه ممکن است این استدلال غلط باشد و همه آن را نپسندند، اما شما، استدلال داشته باشید. پاسخ گو بودن یعنی این. یعنی در پیشگاه خداوند متعال استدلال داشته باشیم؛ تا مورد رحمت خداوند قرار گیریم.
إنّی مسؤول و إنّکم مسؤولون
شما مسئول هستید و ما هم مسئول هستیم و همه ما در درگاه خداوند باید پاسخگو باشیم.
اگر کوتاهی بشود باید قداست خدمت به مردم را حفظ کرده و در محضر مردم و خدای متعال عذر خواهی کنید و اگر میدانید که ناتوان در بر طرف سازی نیازهای مردم هستید شرافتمندانه از صحنه عمل کنارهگیری کنید تا افراد توانمند و انقلابی در این حوزه وارد و تلاش خود را جهت حل مشکلات بکار گیرند.
ومن الله توفیق
بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان (مرکز زابل)