علی صنیعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو با اشاره به وضعیت دانشگاه نفت گفت: دانشگاه نفت بعد از دانشگاه تهران قدیمیترین دانشگاه ایران به شمار میرود و به نوعی قدیمیترین دانشگاه تخصصی ایران است و این دانشگاه در چهار شهر از کشور یعنی اهواز، تهران، محمودآباد و آبادان دانشکده دارد که البته ساختار هر دانشکده از نظر وسعت بیشتر به دانشگاه جداگانه شباهت دارد.
صنیعی افزود: دانشگاه صنعت نفت از نظر کسانی که در آن درس خواندند یا تدریس کردند بسیار غنی است و افرادی را تربیت کرده است که در این صنعت راهبردی خدمت کردند که شاخصترین این افراد شهید تندگویان بوده است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت بیان کرد: دانشگاه صنعت نفت چه قبل از انقلاب و در زمان ملی شدن صنعت نفت و چه پس انقلاب و در زمان تحریمهای نفتی امتحان خودش را پس داده است و از پس چالشها برآمده است.
صنیعی ادامه داد: دانشگاه صنعت نفت یک دانشگاه مسئله محور و تخصصی است که در واقع رسالت تشکیل این دانشگاه برطرف کردن نیازهای صنعت نفت کشور بوده است و فارغ التحصیلان این دانشگاه بدنه بسیاری از مدیران صنعت نفت کشور را تشکیل میدهد.
وی با اشاره به سوء مدیریت وزارت نفت در دولت روحانی عنوان کرد: دانشگاه صنعت نفت دو جنگ تحمیلی را به خودش دیده است، یکبار زمان صدام حسین و یکبار زمان وزارت آقای زنگنه که خسارت وزیر نفت دولت روحانی بیشتر از خسارت زمان جنگ است، هدف آقای زنگنه نیز از بین بردن دانشگاه صنعت نفت بوده است، اما در دولت رئیسی هیچ نشانهای از تغییر در بدنه وزارت نفت نسبت به دانشگاه را شاهد نیستیم و انگار این دانشگاه و مشکلاتش به طور کلی از اولویتهای این وزارتخانه خارج است.
صنعی افزود: این هشدار باید به مدیران صنعت نفت داده شود که اگر دانشگاه صنعت نفت نباشد در بحرانهای این صنعت از نظر نیروی انسانی دچار مشکل خواهیم شد و هیچکس هم منکر این نیست که بحران در صنعت نفت پایههای اقتصادی کشور را تضعیف میکند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت درباره دعوت از مسئولین وزارت نفت جهت پاسخگویی در دانشگاه اشاره کرد: علی رغم درخواستهای متعدد دانشجویان دانشگاه صنعت نفت برای دیدار با مدیران وزارت نفت، هیچ رغبتی از سوی وزیر و معاونان ایشان برای حضور در دانشگاه وجود ندارد این در حالی است که مقام معظم رهبری همواره بر حضور مسئولین در دانشگاهها تاکید داشته اند.
این فعال دانشجویی ادامه داد: یک مسئلهای که ادامه سیاستهای غلط قبلی است این است که عدم استخدام نیرو از دانشگاه صنعت نفت در وزارتخانه باعث شده است که بسیاری از دانشجویان و نخبگان این دانشگاه به خارج کشور مهاجرت کنند و بعضا به کشورهای حوزه خلیج فارس که رقیب اصلی ما در حوزه نفت محسوب میشود، بروند و مشغول به کار شوند و این به جز تلف کردن سرمایههای جوان کشور است؟
صنیعی درباره عدم جذب هیئت علمی در دانشگاه صنعت نفت اظهار کرد: یک نکته هم این است که ما در دوران تصدی زنگنه در وزارت نفت دولت روحانی هیچ جذب هیئت علمی نداشته ایم و فقط یکی دو مورد آن هم به صورت سفارشی جذب شده اند، به گواه آمار در دانشگاه تهران به ازای هر ۱۲ دانشجو یک هیئت علمی دارد، اما این رقم در دانشگاه صنعت نفت به ازای هر ۳۳ نفر یک هیئت علمی است و در برخی رشتهها این آمار به ۱۳۲ نفر یک هیئت علمی میرسد.
وی افزود: طبق اسناد بالادستی دانشگاهها باید به یک حدی برسند که توانایی جذب دانشجو و دانشمند خارجی را از کشورهای مختلف داشته باشند تا بتوان از علم روز دنیا استفاده کرد که دانشگاه صنعت نفت توانایی بالایی در این زمینه دارد و میتوان با جذب اساتید و دانشجویان از کشورهای عضو اوپک زمینه سازی مناسبی برای ایجاد تبادلات علمی محیا کرد، اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدام مناسب و هدفمندی صورت نگرفته است.
بیشتر بخوانید:
راهبردهای غلط، دانشگاه صنعت نفت را به حاشیه رانده است
صنیعی درباره عدم اهمیت وزارت نفت به این دانشگاه عنوان کرد: به طور کلی سوال ما این است که چرا وزیر نفت و معاونین وزارتخانه وقتی به خوزستان سفر میکنند به همه جا سر میزنند به جز دانشگاه صنعت نفت؛ چرا مدیران وزارت نفت هیچ تصمیم جامعی برای دانشگاه نمیگیرند؛ چرا مدیران ارشد وزارتخانه بستری برای گرفتن نظرات فراهم نمیکنند.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت افزود: مسئله دیگر نیز بحث حذف سهمیه ۱۵ درصد استخدام وزارت نفت از جذب فارغ التحصیلان دانشگاه صنعت نفت است در واقع این سهمیه به خودی خود اهمیت چندانی ندارد، اما آخرین امتیازی است که دانشگاه صنعت نفت داراست.
صنیعی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه صنعت نفت در پایان در واکنش به منتشر شدن خبری در رسانههای نفتی مبنی بر عدم موافقت سازمان اداری استخدامی در بحث حذف ۱۵ درصد سهمیه جذب گفت: اصلا در این خصوص چه احتیاجی به مکاتبه با سازمان اداری و استخدامی کشور بوده است؟ به استناد ماده ۱۰ قانون وظایف و اختیارات وزارت نفت نظام اداری و استخدامی شرکتهای تابعه وزارت نفت، تابع آییننامه خاص خود بدون رعایت قانون مدیریت خدمات کشوری است و نیازی به کسب مجوز از سازمان اداری و استخدامی کشور نیست.