به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، نشست تخصصی هماندیشی در حوزه تغذیه دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی به منظور رسیدن به راهکارهای مناسب برای بالا بردن سواد تغذیهای در حوزه دانشجویان، همراه با افزایش کیفیت غذای دانشجویی، الگوی تغذیه سالم و کاهش هزینهها برگزار شد.
در این نشست که با حضور روسا و کارشناسان تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی برگزار شد، ارائه کارت اعتباری غذای دانشجویان به بحث و بررسی گذاشته شد.
حمیدرضا اشراقی مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت اظهار داشت: زحمات روسا و کارشناسان تغذیه دانشگاههای علوم پزشکی بسیار ماندگار و اثرگذار خواهد بود، و افزایش رضایتمندی دانشجویان و ارتقای آموزش، پژوهش و ارائه خدمات مطلوب دانشجویان در سالهای بالاتر به جامعه هدف که مردم و خدمت گیرندگان نظام سلامت هستند را نیز به دنبال خواهد داشت.
وی ادامه داد: در مجموعه اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت تلاش شد تا در نیمه دوم سال با تامین مقدار و میزانی از مواد اولیه خوراکی، در بحث طبخ غذا تا حدودی به دانشگاهها کمک شود و این فشار که به لحاظ تنگاهای مالی و بودجهای ایجاد شده است را کمتر حس کنند.
اشراقی افزود: در این میان برخی از مراکز علمی در جهت ارائه خدمات مطلوبتر به دانشجویان در حوزه غذا، در مسیر برون سپاری این امر به پیمانکاران خصوصی با مشکلاتی مواجه شدند که تلاش شده است تا در این مسیر قدمهایی را برداریم و یقین داریم این کمکها محدود بوده است.
وی با بیان اینکه به نظر میرسد در سال آینده نیازمند پیگیری راه کارهای جدیدی در حوزه تغذیه دانشجویان هستیم، افزود: در مواقعی که دانشجویان با سلایق غذایی مد نظر خود دارای انتظارات غذایی مطلوب هستند، انتظار داریم در یک همگرایی و همراهی مناسب به شیوههای جدیدی برسیم تا در کنار افزایش کیفیت غذایی برای دانشجویان، موفق به کاهش قیمت تمام شده غذا برای دانشگاه و به تبع دانشجو باشیم.
مدیر کل دانشجوی وزارت بهداشت تصریح کرد: در کنار این موارد نیازمند تبیین دستورالعملهای جدیدی در بحث تغذیه دانشجویان هستیم، مجموعه اداره رفاهی دانشگاههای علوم پزشکی با همکاری مجموعه تشکلهای دانشجویی از جمله دانشجویان فعال در شوراهای صنفی توانستهاند به راهکارهای مناسبی در حوزه تغذیه دانشجویی برسند که به نظر میرسد این ایدههای جدید بتواند در شرایط فعلی بسیار کمک کننده باشد.
وی از طرح ارائه کارت اعتباری غذای دانشجویان خبر داد و گفت: این طرح از ایدههایی است که بر روی آن در برخی دانشگاههای علوم پزشکی کار کارشناسی صورت گرفته است و جلساتی در این خصوص برگزار و جلساتی در دستور کار است؛ تا از مسیر قانونی بتوانیم این طرح را عملیاتی کنیم.
اشراقی گفت: در ادامه تلاش داریم در صورت رسیدن به این مهم که اجرای این طرح برای دانشجویان و دانشگاههای علوم پزشکی مفید است، طرح را به صورت آزمایش در هر ۳ تیپ دانشگاههای علوم پزشکی اجرا و در نهایت عملیاتی کنیم.
مدیرکل دانشجوی وزارت بهداشت گفت: دانشجویان مانند فرزندان ما هستند، فعالیت مناسب ما در حوزه تغذیه در دوران دانشجویی این عزیزان که در شهرهایی دور از خانواده به خصوص در شرایط کرونا و مشکلات اجتماعی هستند، بسیار اثرگذار و دارای اهمیت دارد.