به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، حمایت از شرکتهای خلاق مسیر جدیدی برای توسعه علمی کشور و جهش تولید داخلی و حلقه مفقوده این سالها در زیست بوم فناوری و نوآوری است. این ماموریت جدید که با تلاش معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ثمر نشست؛ توانسته زیست بوم فناوریهای نرم و صنایع خلاق را در کشور گسترش دهد و حلقههایی از فناوری که پیش از این دیده نمیشد را شناسایی شود و مورد حمایت قرار دهد.
شرکتهایی که در زمینه فناوریهای نرم و فرهنگی تلاش و محصولات مختلفی تولید یا خدمات مورد نیاز جامعه را ارائه میکنند. از جمله صنایع کشور که بازیگران زیادی در حوزه صنایع خلاق دارد؛ صنعت گیاهان دارویی و طب سنتی است. شرکتهایی که الگوهای نوین کسبوکار در ارائه محصولات و خدمات را ارائه میکنند و نقشی موثر در توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری صنایع خلاق در کشور دارند.
ستاد توسعه علوم و فناوریهای گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در همین راستا و برای پشتیبانی از شرکتهایی که در این مقوله فعالیت میکنند، تولید و تجاری سازی محصولات آنها را مورد حمایت قرار داده است.
اعضای مجوز به تولید محصولات جدید
سال ۱۴۰۰ با پذیرش و افزایش ۱۲ شرکت خلاق به مجموع ۶۰ شرکت فعال در این حوزه تعداد آنها به ۷۲ مجموعه رسید. شرکتهایی که از حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در سه حوزه «توسعه بازار محصولات و خدمات»، «تسهیل فضای کسب و کار» و «پشتیبانی مالی و جذب سرمایه» برخوردار هستند.
این ستاد در سالی که گذشت مجوز تولید برای محصولاتی، چون «ماسک جوان سازی پوست به روش طب سنتی ایران»، «بهینه سازی فرمولاسیون محصولات غذایی و مکمل و فرمول طعم دهنده و رنگ غذایی»، «مکملهای رژیمی- ورزشی گیاهی»، «کپسولها، شربت، لوسیون و داروهای گیاهی درمان و مکمل درمان»، «کرم ماساژ»، «انواع عطر و خوشبوکننده گیاهی» و «پودرهای تولید شده از عرقیجات گیاهی» مجوز تولید و تجاری سازی صادر کرد.
محصولاتی که توسط شرکتهای خلاق مورد تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تولید شده و به بازار رسیده است.