به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور در نشست روسای پارکهای علم و فناوری که صبح امروز با حضور محمدعلی زلفیگل در وزارت علوم برگزار شد، گفت: باید برای دانش بنیان ها، اکوسیستم تهیه کنیم؛ هر چند این اقدام زمان بر است، اما این موضوع نهادینه میشود. قرار نیست دولت مانند پمپ آکواریومها به پارکهای علم و فناوری غذا و اکسیژن بدهد بلکه این چرخ دندهها باید کنار هم جا بیفتند.
وی اظهار داشت: جایگاه دانشگاه ها، مراکز نوآوری و رشد، کارخانه ها، شتاب دهندههای خصوصی، نقش بانک ها، صندوق نوآوری باید در این اکوسیستم مشخص باشد چراکه پارکهای علم و فناوری هم جزیی از اکوسیستم نوآوری هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور، سال ۱۴۰۱ با عنوان «تولید؛ دانشبنیان، اشتغالآفرین» را سال ویژهای برای دانش بنیانها و پارکهای علم و فناوری عنوان کرد و گفت: روسای پارکهای علم و فناوری به دلیل این نگاه ویژه باید ارتباط خود را با استانداریها افزایش دهند. در سالهای اخیر نقش پارکهای علم و فناوری در عرصه تولید پر رنگ شده و در این زمینه اتفاق خوبی افتاده است.
ستاری درباره نقش پارکهای استانی تاکید کرد: اگر این پارکها خود را در موقعیتی میبینند که باید استان را آباد کنند، باید به این موضوع توجه داشته باشند که با آباد کردن استان، پارکهای علم و فناوری هم آباد میشوند. اگر این اکوسیستم را در داخل استان راه اندازی کنیم برای این است که بخش خصوصی در پژوهش سرمایه گذاری کند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور ادامه داد: نقش دولت در پارکها به عنوان یک زیرساخت است و نباید وارد بخش خصوصی شویم چرا که یک حقوق بگیر دولتی نمیتواند کارآفرین را تشخیص دهد بلکه این موضوع در حیطه بخش خصوصی است و دولت با ردیف اعتباری، پول پاشی میکند.
ستاری تصریح کرد: چندسال قبل، این معاونت اگر به هر مخترعی وام میداد، در اختراع سرمایه گذاری نمیکردند؛ شاید به نسبت ۱۰ به یک آنها در اختراع خود سرمایه گذاری میکردند.