وزیر علوم، تحقیقات و فناوری گفت: ورود به مسائل و مشکلات جامعه و حمایت از تولید داخلی یکی از وظایف مهم دانشگاههاست و دانشگاهها و مراکز پژوهشی میتوانند در حل مشکلات نهادهای اجرایی مشارکت کنند.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، منصور غلامی، وزیر علوم در نشست روسای پارک های علم و فناوری در حوزه مدیریت سبز که صبح امروز در دانشگاه امیرکبیر برگزار شد، در جمع خبرنگاران گفت: صرفا یکی از وظایف مهم دانشگاه ها، ورود به مسائل و مشکلات جامعه و حمایت از تولید داخلی است؛ اما با توجه به شرایط خاص کشور، نامهای به روسای دانشگاهها ارسال شده تا برنامه ریزیها و سیاست گذاریها با هدف کمک به تولید ملی کشور و اقتصاد کشور باشد.
غلامی تصریح کرد: از دانشگاهها انتظار می رود که به بررسی مسائل و مشکلات پیش روی نهادها، دستگاههای اجرایی و وزارتخانهها بپردازند؛ در حالی که دانشگاههای کشور پروژههای تحقیقاتی و فناوریهای متعددی با وزارتخانهها و سازمانهای مختلف دارند که بسیاری از این پروژهها آغاز شده است و توانمندی موجود در دانشگاهها میتواند بسیاری از مسائل و مشکلات کشور را حل کند.
وزیر علوم ادامه داد: در نامه ای که به دانشگاهها متخصصان و اساتید کشور ارسال شده است این قابلیت و توانایی را دارند که مشکلات موجود در این نهادها و سازمانها را بررسی و برطرف کنند و امید است با حمایت مجموعههای درخواست کننده و سفارش کننده این تعامل افزایش یابد.
وی در خصوص فعالیت دانشگاهها در حوزه مدیریت سبز افزود: این مراکز حدود ۱۰ سال است که به صورت جدی در این زمینه فعالیت میکند و بودجههای سالانهای نیز برای این موضوع به دانشگاهها اختصاص داده شده است.
غلامی تصریح کرد: وزارت علوم نیز نظارت متمرکز بر این فعالیتها دارد و بستری فراهم میکند که دانشگاهها بتوانند از تجربیات یکدیگر در این حوزه بهرهمند شوند و همچنین طی ارزیابیهای صورت گرفته وضعیت فعالیتهای دانشگاهها در زمینه مدیریت سبز بسیار قابل توجه بوده؛ اما همچنان مسیر طولانی در پیش است .
وزیر علوم گفت: امیدواریم با توسعه فرهنگ مدیریت سبز در تمامی اجزای کشور به خصوص دانشگاهها بتوانیم فرهنگ توسعه بهره وری با حداقل هزینه را پیاده سازی کنیم.
وی در خصوص اعطای بورس تحصیلی به دانشجویان نیز گفت: بورس تحصیلی خارج از کشور تنها به دانشجویان دکترا و برای رشتههای خاص صورت میگیرد و با توجه به اینکه طی سالهای گذشته دانشگاهها توانایی آموزش در اکثر تخصصها را دارند و میزان اعطای بورس خارج از کشور کاهش یافته است؛ اما به دانشجویان دوره دکترا فرصت مطالعات خارج از کشور ۶ تا ۹ ماهه اعطا میشود که این افراد بتوانند در دیگر دانشگاههای جهان فعالیت مطالعاتی داشته باشند و ارتباط علمی ایران و دیگر کشورها افزایش یابد.