پوریا حشمتی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان چهارمحال و بختیاری در گفتگو با دانشجو، با بیان اینکه طرح جهاد آموزش تربیتی از سال گذشته در بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان شروع شد، گفت: با توجه به اینکه مدارس بعد از شروع کرونا تعطیل بودند و زیرساختها پاسخگوی آموزش درست در فضای مجازی نبود، طرح جهاد تربیتی برای استفاده از عنصر جهادی در نیروها اجرایی شد.
حشمتی افزود: به دلیل عدم امکان جا به جایی دانشجو معلمان در شرایط کرونایی، بنا بر این شد هر دانشجو معلمی در محل زندگی خود دانش آموزان آن منطقه را حضوری درس دهد که خلاء آموزش برطرف شود که در مرحله اول ۱۵۰ دانشجو معلم در این طرح شرکت کردند که طبق آمار، ۹.۹ درصد جمعیت دانشجویان فرهنگی استان چهارمحال و بختیاری است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان گفت: در مرحله اول دانشجو معلمان به هزار و ۲۰۰ نفر از دانش آموزان در بهمن ماه سال ۱۳۹۹ تا خرداد ماه کمک کردند، در واقع این طرح از دو جنبه حائز اهمیت است اول اینکه دانشجو معلمان با فضای کلاس آشنا شده و معلمی را در طرح جهادی یاد میگیرند.
حشمتی بیان داشت: با توجه به اینکه هدف، تربیتِ معلم تراز انقلاب اسلامی است، قاعدتاً طرح جهادی در این راه موثر است و امروز قطعاً دانشجویانی که در این طرح حضور پیدا کردند بسیار برای آنها آموزنده بوده است.
وی افزود: هدف دوم طرح جهاد تربیتی کمک به آموزش و پرورش است تا دانش آموزان به خوبی مطالب درسی را فراگیرند، در واقع مسائل تربیتی گاها در آموزش و پرورش دیده نمیشود که طرح جهاد آموزش تربیتی به دنبال این مسئله است.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان بیان داشت: در مرحله دوم دانش آموزانی که از تحصیل بازماندند جامعه هدف بودند که آموزش و پرورش ۴ هزار نفر را معرفی کرد و با پای کار آمدن ۲۵۰ دانشجو معلم و اعزام سیار آنها به مناطق، آموزش دو هزار دانش آموز از آن ۴ هزار نفر پوشش داده شد.
وی تصریح کرد: در حال حاضر در مرحله سوم طرح جهاد تربیتی ۳۰۰ نفر از دانشجو معلمان ثبت نام کردند، درست است که مدارس حضوری شدند، اما با وجود تعطیلی مدارس در زمان شیوع کرونا، آموزشها بسیار عقب افتاد و این نیازمند کار جهادی بوده تا تقریباً جبران شود.
حشمتی گفت: آموزش و پرورش یک طرح جبرانی دارد تا دانش آموزانی که نتوانستند آموزشها را درست به صورت مجازی ببینند را جبران کند، مرحله سوم طرح جهاد تربیتی با شرکت ۳۰۰ دانشجو معلم یعنی ۲۹ درصد از دانشجو معلمان استان از روزهای آتی صورت میگیرد و تا نیمه اول شهریور ماه ادامه مییابد.
مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان استان خاطرنشان کرد: این طرح اتفاق نمیافتاد مگر اینکه از گروه جهادی به شبکه جهادی تبدیل شویم، این موضوع کمک کرد که دانشجو معلمان در اقصی نقاط استان به صورت شبکهای در ۱۷ منطقه آموزشی به صورت جهادی کمک کننده باشند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان اظهار داشت: در واقع این طرح موجب شد که درصد مشارکت بالای دانشجو معلمان را در فعالیتهای جهادی شاهد باشیم، پیش بینی میشود حدود ۲ هزار و ۵۰۰ دانش آموز در مرحله سوم تحت پوشش قرار بگیرند.
وی مطرح کرد: سعی میشود ۴ اردوی سیار در تابستان سال جاری برای آموزش دانش آموزان ایجاد شود، امید است تا قبل از امتحانات هم به دانشآموزان کمک شود، با تفاهم نامه بین دانشگاه فرهنگیان استان، بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان و اداره کل آموزش و پرورش استان، برای هر جهادگر کارت مخصوص صادر شده است که پیرامون این تفاهم نامه هر کدام از ارگانها یک وظیفه دارند.
حشمتی در پایان خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای حضور دانشجو معلمان صورت گرفته است، دانشجو معلمان میتوانند با داشتن کارت مشخص وارد مدارس شوند و به دانش آموزان خدمت رسانی کنند، امید است بتوان در راستای عدالت آموزشی قدمی را برداشت.