به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس صنفی، فرهنگی و دانشجویی در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار صنفی و فرهنگی دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
رئیس سازمان امور دانشجویان گفت: با توجه به تکلیف قانون جوانی جمعیت دانشگاههای کشور به توسعه خوابگاههای متاهلی مکلف شدهاند که که امیدوارم کمبود خوابگاههای متاهلی در یک بازه زمانی ۵ ساله برطرف شود.
هاشم داداشپور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان کشورگفت: سازمان امور دانشجویان در مسیر زیست سالم دانشجویی، تحول گرایی، دانشجو محوری و عدالت خواهی برنامههای خود را تدوین کرده و در تلاش است با برنامههای اولویت دار، در تحقق چشم انداز طراحی شده فوق گامهای محکمی بردارد.
وی در ادامه این نشست به موضوع خوابگاهها اشاره کرد و بیان داشت: با توجه به تکلیف قانون جوانی جمعیت دانشگاههای کشور به توسعه خوابگاههای متاهلی مکلف شده اند که امیدوارم با تلاش دانشگاهها کمبود خلا خوابگاههای متاهلی در یک بازه زمانی ۵ ساله برطرف شود.
مشکلات خوابگاههای دانشجویی و مسائل مربوط به آن هفتهای را به خود اختصاص داده و هر ساله در اردیبهشت ماه با بهانه هفته خوابگاهها فرصتی ایجاد میشود تا به مشکلات و موارد مربوط به خوابگاههای دانشجویی رسیدگی شود.
هرکسی که دوران تحصیلات دانشجویی را طی کرده، واژه خوابگاه دانشجویی به گوشش آشناست. اگر دانشجو خودش هم ساکن خوابگاه دانشجویی نبوده، اما حتما با دانشجویانی مواجه شده که در طول دوران تحصیل در خوابگاه ساکن هستند.
خوابگاه دانشجویی معمولا برای دانشجویانی تدارک دیده شده که برای تحصیل از شهری به شهر دیگر میروند. ماهیت اصلی خوابگاههای دانشجویی کمک به کمتر شدن هزینههای دانشجو در دوران تحصیل است تا دانشجو بدون دغدغه هزینههای اسکان بتواند به تحصیل خود ادامه دهد، اما این مواردی که از خوابگاههای دانشجویی بیان شد شاید در سالهای چندان دور ماهیت خودش را حفظ کرده بود، اما در حال حاضر با افزایش هزینههای زندگی، تحصیل و تورمهای شدید اقتصادی حالا دیگر دانشجویان ساکن خوابگاهها هم دغدغههای بیشتری علاوه بر هزینههای اسکان و محلی برای سر پناه امن خود دارند.
دبیر علمی نخستین کنگره جهانی فارابی گفت: نخستین کنگره جهانی فارابی اسفندماه سال جاری برگزار میشود.
رضا ماحوذی، دبیر علمی نخستین کنگره جهانی فارابی افزود: این کنگره به منظور شناسایی اندیشههای فارابی و با محوریت بازخوانی تطبیقی اندیشههای فلسفی و اجتماعی فارابی، برقراری پیوند آکادمیک بین فارابی شناسان جهان، احیای مواریث و اندیشههای فرهنگی و تمدنی فارابی و امکان سنجی اندیشههای فارابی خواهد بود.
دبیر کارگروه تدوین پیوست فرهنگی خوابگاههای متاهلی گفت: با توجه به درخواستهای مکرر و صفهای انتظار سالانه دانشجویان متاهل طبق بررسی و برآوردها حداقل ۴۶۰۰۰ تقاضا برای اسکان دانشجویان متاهل وجود دارد.
نخستین جلسه کارگروه تخصصی تدوین پیوست فرهنگی احداث خوابگاههای متأهلین برگزار شد، این جلسه با حضور محمدمهدی ذوالفقار زاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و مدیران، مشاوران، کارشناسان و صاحبنظران مجموعههای دانشگاهی برگزار شد.
ذوالفقار زاده، مدیرکل دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی فرهنگی و اجتماعی در نخستین جلسه کارگروه تخصصی تدوین پیوست فرهنگی احداث خوابگاههای متأهلین ضمن بیان اهمیت قانون حمایت از خانواده جوانی جمعیت و ضرورت پیشگیری از ایجاد بحران جمعیتی در آینده نزدیک کشور در صورت بی توجهی به مقوله خانواده و جمعیت افزود: بعد از تصویب و ابلاغ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، برای کلیه دستگاهها از جمله وزارت علوم مسئولیتهایی تعریف شده است.
رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از کلنگ زنی ۱۳۶ واحد خوابگاهی در سراسر کشور در آینده نزدیک خبر داد.
مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم گفت: در حال حاضر در دانشگاههای کشور ۳۳ خوابگاه در رتبه ۵ و ۲۷۰ خوابگاه در رتبه ۴ هستند و باید برنامه ریزی شود تا همه خوابگاههای رتبه ۵ و اغلب خوابگاههای رتبه ۴ دانشگاهها به رتبه ۱ و ۲ ارتقاء یابند.
وی، با اشاره به دیدگاه حاکم بر عملکرد مدیران وزارت علوم تصریح کرد: سعی و عملکرد مدیران در وزارت علوم بر این است که عدالت در توزیع امکانات در بین دانشگاهها رعایت شود.
دبیرخانه دائمی جشنواره ملی سلامت دانشجویان، به ریاست دکتر ابراهیم نعیمی و دبیری جمال الدین راحمی در سازمان امور دانشجویان فعالیت خود را آغاز کرد.
دبیرخانه دائمی جشنواره ملی سلامت دانشجویان، به ریاست دکتر ابراهیم نعیمی و دبیری جمال الدین راحمی در سازمان امور دانشجویان فعالیت خود را آغاز کرد.
جشنواره ملی سلامت دانشجویان، با تشکیل جلسات شورای سیاستگذاری و کمیتههای علمی، محورهای اصلی خود را در چهار بخش کلی،سلامت و سبک زندگی، سلامت و دانشگاه، سلامت و فناوری، سلامت و آینده پژوهی، اعلام نمود.
وامهای خرید و ساخت و ودیعه مسکن برای اعضای هیات علمی دانشگاهها به مبالغ ۶۰۰ میلیون تومان و ۲۴۰ میلیون تومان افزایش یافت.
بر اساس نامه شماره ۳۴۳۰/۰۱ تاریخ ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، شورای پول و اعتبار با افزایش سقف فردی تسهیلات خرید یا ساخت مسکن اعضای هیأت علمی دانشگاهها تا مبلغ ۶ هزار میلیون ریال (۶۰۰ میلیون تومان) و با نرخ سود مصوب و دوره باز پرداخت حداکثر ۲۰ سال و همچنین ودیعه مسکن با پرداخت تسهیلات مذکور به میزان ۲۴۰۰ میلیون ریال (۲۴۰ میلیون تومان) و با نرخ مصوب شورای پول و اعتبار و باز پرداخت ۵ ساله موافقت کرد.
بر اساس اعلام دانشگاه صنعتی شریف مهلت ثبتنام کمک هزینه تحصیلی برای نیمسال دوم تحصیلی تا پایان اردیبهشت ماه ادامه دارد.
دانشگاه شریف به دانشجویان متقاضی کمک هزینه تحصیلی پرداخت میکند. بر این اساس دانشجویان متقاضی میتوانند برای نیم سال دوم سال تحصیلی جاری تا پایان اردیبهشت ماه نسبت به تکمیل فرم درخواست الکترونیکی اقدام نموده و کلیه مدارک و مستندات مربوطه را به صورت الکترونیکی از طریق آدرس stu.sharif.ir ارسال نمایند.
دانشگاه صنعتی شریف در راستای تحقق اهداف علمی و فرهنگی و به منظور اعتلای فعالیتهای علمی، پژوهشی و توسعه دانش بشری در جمهوری اسلامی ایران، طرح حمایت از دانشجویان متقاضی در راستای فراهم نمودن شرایط مناسبتر برای آنها با حمایت خیرین "بنیاد حامیان دانشگاه صنعتی شریف" اجرا میشود.