به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نمای بیرونی ساختمانها، سازههای عمرانی و شهری به دلیل در معرض قرار گرفتن دائمی با هوا که شامل گردوغبار و دود هستند، همواره در خطر اضمحلال و نابودی است. رنگهای سنتی پس از مدتی، عملکرد خود را از دست میدهند و دچار پوسیدگی میشوند. در این میان رنگهای مبتنی بر مواد پیشرفته را میتوان مورد بسیار مناسبی برای جایگزینی با این رنگها معرفی کرد.
شرکت دانشبنیان رنگین نـانو ساختار با ارائه پوششهای مبتنی بر مواد پیشرفته اخیرا اقدام به ساخت رنگهای نانوساختار کرده است. این رنگها به دلیل داشتن ذرات در ابعاد نانو، دارای خاصیت ضدمیکروبی هستند و قابلیت از بین بردن انواع باکتریهای مضر خانواده ایکولای و استافیلوکوکوسها را دارند. به این ترتیب علاوه بر نمای ساختمانی میتوانند در نمای داخلی بیمارستانها، مدارس، ساختمانهای تجاری و مسکونی نیز به کار آیند.
علاوه بر این، رنگهای نانوی ساختمانی را میتوان با استفاده از محلولهای آبگریز، بهصورت پوششهای هیدروفوبیک و یا ضدآب استفاده کرد. در ساختمانهایی که داﺋﻤا در معرض رطوبت و باران هستند این رنگ میتواند به افزایش پایداری نما کمک بسیاری کند.
پرکنندگی و پوششدهی این رنگها نسبت به رنگهای سنتی بیشتر است و به راحتی با غلطک بر روی انواع سطوح رنگآمیزی میشوند.
به گفته مهدی رحمانی، مدیرعامل شرکت رنگین نانو ساختار، عمده ﺗﻤرکز این شرکت، بر روی خواص ضدمیکروبی پوششهای ساخته شده است به گونهای که رنگها و پوششها، خاصیت ضدمیکروبی داﺋمی داشته باشند. این رنگها همچنین غیرقابل اشتعال هستند و برای رنگآمیزی نیاز به تینر و یا حلال آلی ندارند. در رنگهایی که از پایه مواد نانو TIO ۲ استفاده میشود به دلیل گاف انرژی ۳.۲ الکترون ولتی این ماده، خاصیت فوتوکاتالیستی و محافظت در برابر نور فرابنفش تقویت میشود.
همچنین رنگهای مبتنی بر نانوذرات نقره دارای خواص آنتیباکتریال خوبی هستند. استفاده از نانو ذرات SIO ۲ باعث بالارفتن سختی سطح و مقاومت رنگ در برابر خراش و خوردگی میشود. علاوه بر اینها، بسته به اینکه چه نوع مادهای در ساختار رنگ استفاده شود، رنگ میتواند دارای خاصیتهای عایق حرارتی، انعطافپذیری بالا روی انواع سطوح مختلف، ضدانعکاسی، خودترمیمشوندگی و یا سدکننده امواج رادیویی باشد.