به گزارش خبرنگار استانهای خبرگزاری دانشجو، مهدی عندلیب، رئیس جمهور و گروهی از اعضای هیات دولت در بیست و پنجمین سفر خود به اصفهان سفر کرد. برخی گفته اند که مسئولان استانی برنامه سفر رئیس جمهور را برای روزهای بازگشایی سد زاینده رود انجام داده بودند که با مخالفت او مواجه شدند و سفر هیات دولت در زمانی اتفاق افتاد که زاینده رود خشک بود.
این سفر دو روزه، ۲۱۷ مصوبه عمرانی، ۵۳ مصوبه فرهنگی، آموزشی و ورزشی، ۴۵ مصوبه زیربنایی، ۴۲ مصوبه در حوزه آب، خاک و کشاورزی، ۳۳ مصوبه در حوزه بهداشت و درمان، ۲۶ مصوبه رفاهی و اجتماعی، هشت مصوبه در حوزه اشتغال و ۹ مصوبه در حوزههای دیگر داشت. همچنین مقرر شد که هشت هزار میلیارد تومان برای مصوبات حوزه آب تخصیص یابد. اعتبار مصوب برای پروژههای حوزه کشاورزی سه هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان، توسعه راهها، ۳ هزار میلیارد تومان، حوزه بهداشت و درمان هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان و حوزه میراث فرهنگی ۵۰۰ میلیارد تومان اعتبار دریافت خواهند کرد.
مهدی طغیانی، نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در گفتگوی اینستاگرامی که پس از بازگشت رئیس جمهور به تهران برگزار شد، سفرهای استانی را عاملی برای آشنایی مدیران عالی کشور با مسائل مناطق و شهرها دانست و گفت: حساسیتهای مردم در گفتگوهای رودرروی مسئولان و رئیس جمهور با مردم به خوبی منتقل شد.
به اعتقاد طغیانی در حوزه منابع آبی، مهمترین مساله این است که حکمرانی آب باید شفاف سازی شود. او بیان کرد: شفافیتی در این حوزه وجود ندارد. نمیدانیم در بالادست چقدر آب مصرف میشود درحالیکه در اراضی شیب دار و درهها به باغ تبدیل شده است و تخمینی درباره میزان برداشت آب وجود ندارد.
نماینده مردم اصفهان به احداث ۲۰ هزار واحد در بهارستان و ۲۰ هزار واحد در شاهین شهر اشاره کرد و گفت: پر کردن این خانهها با جمعیت مهاجر به هیچ وجه قابل قبول نیست. اگر معنای ساخت این خانهها این باشد که جمعیت جدیدی به اصفهان اضافه شود، باید بگوییم که توان بارگذاری مصارف جدید آب در این استان دیگر وجود ندارد.
او به ضرورت انسجام در تصمیم گیری در حوزه آب تأکید میکند و میگوید: باید تصمیم گیری در آب منطقهای و حوضه آبریز با هم مدیریت شود نه اینکه در یک سو با تأمین منابع آبی مشکل وجود دارد و یک سوی دیگر درحال بارگذاری جدید آب تعریف میکند.
طغیانی با اشاره به پروژه بن-بروجن گفت: این پروژه نماد مدیریت افسارگسیخته است. از یک سو شاهد فریاد العطش کشاورزان هستیم و از سوی دیگر همان دستگاه متولی بارگذاری جدید روی آب زاینده رود ایجاد میکند.
وی ادامه داد: این موضوع باید در بحث بارگذاریهای صنعتی هم صورت گیرد و به دنبال انسجام عملکرد در قوای سه گانه باشیم. باید مساله را همه قوا به صورت واحد ببینند و اگر راه حل را شفافیت میدانیم، همه باید آن را بخواهند.
در فیلم زیر میتوانید توضیحات کامل طغیانی را درباره مسائل اصفهان ببینید: