به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علی علیزاده، تحلیلگر ایرانی ساکن لندن در سی و نهمین نشست پایان دوره تحکیم وحدت که در دانشگاه الزهراء در حال برگزاری است، طی اظهاراتی به صورت مجازی گفت: ما وقتی از آمریکا و امپریالیسیم صحبت میکنیم باید ببینیم که چه بلایی بر سر اقتصاد آورده است. انقلاب اسلامی در سال ۵۷ نه تنها از امر ملی دور نیست بلکه با آن همراه بوده است.
وی افزود: ایران از سال ۱۵۰۰ میلادی به شکل متمدن ایجاد شد و با ایجاد صفویه حکومت شیعه نیز به مراتب شکل گرفت و هویت سازی میان ایران و همسایگان ایجاد شد؛ اگرچه غرب پیشرفت زیادی داشته، ولی دامنه این اختلافات در دوره پادشاهی دوم قاجار بیشتر هم میشود. ما از تاریخ استعمار هیچ صحبتی نکرده ایم و این موضوع در میان تاریخ به فراموشی سپرده شده است.
علیزاده بیان کرد: اولین برخورد ما با غرب شکست از روسیه و استعمار انگلیس بود و بعد با روی کار آمدن پهلوی، با مرور تاریخ استعمار در مییابیم که ایران با انقلاب اسلامی بود که توانست از زیر سلطه چکمه پوشان آمریکایی و انگلیسی خارج شود و استقلال داشته باشد.
وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب با راه اندازی جنگ عراق نیز خواستند که از انتشار انقلاب ایران در جهان و به کشورهای همسایه کاملا جلوگیری شود، تصریح کرد: در هیچ کجا امپراطوران تا ابد زندگی نمیکنند و آمریکا هم در این مورد بی پایان نبوده است؛ مثلا فیلمهای هالیوودی عمدتا در مورد پایان هستی است، اما فیلمی از پایان سرمایه داری ندیده ایم.
علیزاده اضافه کرد: در واقع نظم جهانی و امپریالیسم چیزی نیست که مردم عادی بتوانند آن راحت بفهمند و نیاز هست که یک جنبشی از دل و بطن جامعه که عمدتا هم از جوانان هستند در این مسیر قرار بگیرند؛ البته باید این همراهی با تغییرات ملموس و اقتصادی صورت بگیرد که دیده شود از این جهت احساسات مردم نیز کنترل شده پیش خواهد رفت و قطعا پیچیدگیهایی هم خواهد داشت و در صورت همراهی بخشی از جامعه است که ایران میتواند بگوید مستقل شده است و مالک منافع خودش است و در آخر نیز با وجود این نظم جهانی تحولات زندگی و رفاه بیشتر نیز فراهم خواهد شد.