به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، هفتهای که گذشت، خبرهایی از جنس آموزش و فناوری در سطح دانشگاهها منتشر شد. برخی از این اخبار دانشجویان زیادی را دربر گرفت و برای آنها حائز اهمیت بود. گزیدهای از مهمترین اخبار آموزش و فناوری دانشگاهها در هفته گذشته را مرور میکنیم.
عضو کمیته انضباطی دانشگاه شریف گفت: در آییننامه انضباطی برای تخلفاتی همچون ایجاد بلوا و آشوب تنبیهات سنگینی تا سقف اخراج دانشجو از دانشگاه با محرومیت از تحصیل در کلیه دانشگاهها تا ۵ سال درنظر گرفته شده است.
دانشجویان مقطع کارشناسی که میانگین معدل دو نیمسال گذشته آنها حداقل ۱۷ و دانشجویان کارشناسی ارشد که حداقل یک نیمسال تحصیلی را گذرانده و دارای معدل کل حداقل ۱۸ هستند، میتوانند برای استفاده از بورسیه دانشجویان مستعد ثبتنام نمایند.
خیرالدین همچنین از اجرای طرح ملی کارآفرینی خبر داد و گفت: به دانشگاهها حدود ۱۰۰ میلیون تومان اعتبار اختصاص دادیم که به هر دانشجو یک میلیون تومان اعتبار اختصاص داده شود.
وی افزود: تجاریسازی و اشتغال دانشبنیان نیز از راهبردهای ما بوده که طرح دستیار فناور را برای تحقق آن اجرا کردیم. بر اساس آمار تاکنون ۲ هزار و ۱۷۱ دانشجو در مرحله اول در طرح شرکت کردهاند. هر پارک علم و فناوری ۳۶۰ میلیون تومان اعتبار در این طرح دارد، در مجموع برای این طرح ۲۵ میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم که ۱۵ میلیارد تومان تامین شده است. در این طرح دانشجو میتواند ۶ ماه در یک شرکت دانشبنیان یا واحد فناور کار کند و از ۱ میلیون تا ۳ میلیون تومان (از مقاطع کارشناسی تا دکتری) دستمزد بگیرد.
بهنام طالبی، مدیر کل معاونت فناوری وزارت علوم در نشست خبری امروز که به مناسبت یک سالگی ایجاد معاونت فناوری و نوآوری در وزارت علوم در روز ۶ آذر ماه سال گذشته برگزار شد، با اشاره به طرح ملی ترویج کارآفرینی، افزود: وزارت علوم متولی موضوع اشتغالزایی نیست، ولی وزارت علوم در این زمینه احساس مسؤولیت میکند و تلاش دارند تا فارغالتحصیلان با مفاهیم کارآفرینی آشنا شوند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت گفت: برنامهریزی برای کمک به معیشت دانشجویان دکتری از راههای گوناگون اعم از حقالتدریس و مشارکت در پروژههای معاونت پژوهشی پیگیر هستیم.
انبیا با تاکید بر اینکه این دانشگاه به دانشجویان دکتری به چشم هیات علمی آینده نزدیک خود مینگرد، پیشنهاد کرد این نشستها در هر نیمسال یک بار برگزار شود.
وی با اشاره به شعار دانشگاه علم و صنعت مبنی بر توسعه فناوری و تعاملات صنعتی و تاکید بر وجود ظرفیتهای علمی بیشمار در این دانشگاه، تصریح کرد: تلاش داریم دانشگاه را به سمت کارآفرینی دانشبنیان ببریم و تحولی در نظام آموزشی خود ایجاد کنیم به این معنا که دانشجویان ما بیشتر صاحب مهارت شوند. در همین راستا در تغییرات آییننامه دکتری، به ارتباط با صنعت و کیفیت مقالات، نگاه ویژه شده است.
برای نخستین بار در کشور روشی برای درمان سرطانهای حاد خونی کودکان اجرایی شد که حاصل تلاش و همکاری مرکز طبی کودکان و شرکتی دانشبنیان است. با استفاده از این روش؛ امید به بهبودی و درمان کودکان مبتلا به سرطان افزایش یافت.
رئیس پژوهشکده ژن، سلول و بافت دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: این دستاورد نزدیک به ۷ سال زمان برده است و بعد از گذراندن مطالعات سلولی و مطالعات پیشبالینی بر روی حیوان و کسب مجوز و کد اخلاق از دانشگاه علوم پزشکی تهران برای نخستین بار یک محصول ژندرمانی در کشور برای یک بیمار استفاده شده است.
"تلسکوپ فضایی جیمز وب" (JWST) ناسا، ویژگیهای پنهان یک پیشستاره را در ابر تاریک موسوم به "L1527" آشکار کرده است و بینشی را در مورد آغاز یک ستاره جدید ارائه میکند. این ابرهای فروزان فقط در نور فروسرخ قابل مشاهده هستند و همین موضوع، آنها را به یک هدف ایدهآل برای "دوربین مادون قرمز نزدیک" (NIRCam) جیمز وب تبدیل میکند.
در گردن این ساعت شنی، آغاز یک ستاره جدید پنهان است. ابرهای غبار و گاز در این منطقه فقط در نور فروسرخ قابل مشاهده هستند. طول موجهای فروسرخ، همان طول موجهایی هستند که تلسکوپ فضایی جیمز وب در آنها تخصص دارد.
سازمان غذا و داروی آمریکا، تست G ۶ PD یکبار مصرف شرکت بیبیس (Baebies) را تایید کرد. این شرکت که در حوزه میکروسیالی دیجیتال فعالیت دارد، به تازگی اعلام کرده است که مجوز ۵۱۰ (k) از سازمان غذا و داروی آمریکا را برای آزمایش سریع نقطه مراقبت برای کمبود گلوکز-۶-فسفات دهیدروژناز (G ۶ PD) دریافت کرده است، بیماری که باعث کم خونی همولیتیک میشود.
نهمین جشنواره فناوری اطلاعات کشور IT WEEKEND ۹"" توسط گروه فناوری اطلاعات شریف "Sharif ICT Group" با همکاری و حمایت دانشگاه صنعتی شریف، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان نظام صنفی رایانهای روز ۲۴ آذر آذرماه برگزار خواهد شد.
ریاست جمهوری در آیین امضای تفاهمنامه همکاری برای تامین مسکن نخبگان دانشگاه شریف، با اشاره به تلاشها برای رفع دغدغههای نخبگان و اجرای برنامههای جذب و ماندگاری آنها گفت: مسکن مساله مهمی در حمایت از نخبگان کشور است و رییس جمهوری محترم بارها بر این موضوع تاکید داشتهاند.
اوایل ماه جاری، ناسا تصویری از خورشید آتشین در حال لبخندزدن را به نمایش گذاشته بود و اکنون، آژانس فضایی اروپا به یک رشته عجیب مار مانند اشاره کرده که توسط فضاپیمای مدارگرد خورشیدی (Solar Orbiter) دیده شده است و روی سطح خورشید میخزد.