آخرین اخبار:
کد خبر:۱۰۵۱۹۴۸
مصطفوی در گفتگو با «دانشجو»:

شیوع دوباره‌ی کرونا در جهان/ احتمالا در هفته های آینده تعداد بیماران کرونا زیادتر خواهد شد

متخصص بیماری‌های نوپدید و بازپدید گفت: با توجه به روند اپیدمی در دنیا، انتظار داریم موارد ابتلا در کشور ما نیز در هفته‌های پیش رو افزایش داشته باشد. ولی شدت این افزایش متاثر از عوامل مختلف است.

احسان مصطفوی متخصص بیماری‌های نوپدید و بازپدید، در گفتگو با خبرنگار گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، توضیحاتی درباره‌ی شیوع مجدد کرونا در جهان ارائه کرد.

وی درباره‌ی شیوع مجدد گفت: بیش از سه ماه از گزارش اولین موارد کرونا در جهان گذشته است. از اتفاقات مهم و امیدوار کننده می‌توان به عرضه‌ی واکسن‌های موثر در بازار و واکسیناسون قابل توجه اشاره کرد. در عین حال شناخت ما از ویروس بیشتر شده و نتیجتا شرایط کنونی نسبت به روز‌های اولی که جامعه‌ی جهانی ترس و دلهره‌ی بیشتری داشت و در عین حال ایمنی در برابر ویروس وجود نداشت شرایط پایدارتری دارد.

مصطفوی ادامه داد:هر بیماری که عامل ایجاد کننده‌اش وارد بدن می‌شود، یک ایمنی نسبی در بدن ایجاد می‌کند. انتظار داریم هر فردی که در این مدت واکسینه یا مبتلا به فرم‌های بیماری شده باشد یک ایمنی نسبی در برابر بیماری داشته باشد. اما با گذشت زمان، خصوصا در افرادی که در گروه پر خطر قرار دارند (کسانی که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و یا افرا مسن) سطح ایمنی افت می‌کند و نتیجتا افراد ابتلای مجدد پیدا می‌کنند.

وی افزود: با گردش ویروس، انتظار داریم جهش‌هایی در ویروس اتفاق بیافتد و واریانس‌های جدیدی ظهور پیدا کنند. همچنین امکان دارد این واریانس‌ها در برابر ایمنی که قبلا در افراد ایجاد شده ایمن گریزی داشته باشد.

مصطفوی اضافه کرد: چیزی که در حال حاضر در دنیا شاهد هستیم تلفیقی از کاهش سطح ایمنی بدن در افرادی که مبتلا یا واکسینه شده‌اند و ظهور واریانس‌های جدید است. اگر بخواهیم عامل سومی هم اضافه کنیم، کاهش سطح رعایت‌ها و حفاظت فردی است و این موضوع باعث بیشتر شدن شرایط گردش ویروس شده است.

مصطفوی درباره‌ی امکان درگیری مجدد کشور با این بیماری گفت: اگر روند بیماری را در دنیا رصد بکنیم متوجه می‌شویم در برخی از کشور‌های اروپا، ژاپن، کره جنوبی، هنگ کنک، چین، سنگاپور و آمریکا افزایش قابل توجه ابتلا و مرگ و میر اتفاق افتاده است. با توجه به روند اپیدمی در دنیا، انتظار داریم موارد ابتلا در کشور ماهم در هفته‌های پیش رو افزایش داشته باشد.

وی ادامه داد:، ولی اینکه شدت این افزایش چقدر باشد و چقدر باعث درگیری فرم‌های جدید و مرگ بشود متاثر از عوامل مختلف از جمله تفاوت واریانس‌های در گردش در کشور‌های مختلف و سطح ابتلا‌های قبلی است.

مصطفوی درباره‌ی لزوم واکسیناسون گفت: در هفته‌ی گذشته کمیته‌ی ملی واکسن پیشنهاد کرد که همه‌ی افراد بالای ۱۸سال که دارای بیماری زمینه‌ای هستند و بیش از شش ماه از تزریق قبلی واکسن آن‌ها گذشته است تزریق مجدد انجام دهند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار