پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو با اشاره به هزینه بالا در عرصه تجهیزات پزشکر گفت: همواره تجهیزات پزشکی هزینههای بالایی داشته اند و این نکته مهمی است. نکته دوم اینکه تاکید وزارت بهداشت بر دقت تجهیزات است اصرر ما این است که مطالعات بالینی که نسبت به داروهای جدید انجام میشود بر روی تجهیزات پزشکی نیز انجام شود یعنی همه تجهیزات پزشکی که حاصل شرکتهای دانش بنیان هستند باید همانند دارو، مطالعات بر روی آن انجام شود و پیش از گرفتن مجوز در مدل انسانی و حیوانی مطالعه انجام شود.
وی با اشاره به کمیته ویژه تجهیزات پزشکی افزود: در مجموع حمایتهای ما از شرکتهای دانش بنیان حوزه تجهیزات پزشکی خوب است به این علت که ما در بخش توسعه فناوری معاونت تحقیقات فناوری کمیته ویژهی تجهیزات پزشکی داریم که آنجا نیازهای کشور در حوزه تجهیزات جمع آوری شده و مورد ارزیابی قرار میگیرد. اگر دانشگاه یا مرکز تحقیقاتی توانایی تولید را داشته باشد؛ تولید را به آنها واگذار میکنیم و حمایت میکنیم تا بتوانند نیاز کشور در این حوزه را مرتفع کنند.
پناهی به اشاره به تعداد شرکتهای دانش بنیان در حوزه سلامت گفت: ۱۱۲۸ شرکت دانش بنیان در حوزه سلامت و پزشکی فعال هستند. حدود ۲۰ درصد دانش بنیانهای حوزه سلامت در حوزه تجهیزات پزشکی، ۴۰ درصد در حوزه دارو و حدودا ۳۶ درصد در حوزه فراروده غذایی فعال هستند.
وی تاکید کرد برخی از این تجهیزات مصرفی و برخی دیگر سرمایهایی هستند.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تصریح کرد: برنامه جدی وزارت بهداشت این است که از تولید کننده تجهیزات پزشکی بزرگ مانند سیتی، امآرآی، تجهیزات مورد استفاده در جراحی و همچینین تجهیزات پزشکی مصرفی حمایت کند. گروههای علمی همچون ارولوژی و ارتوپدی، لیست مصرفیهای خود را به ما دادهاند. شرکتهایی دانش بنیان که در این عرصه میتوانند فعالیت کنند به کمیته تجهیزات پزشکی مراجعه کرده و اعلام آمادگی کنند ما حمایت میکنیم تا بتوانیم نیاز عرصه سلامت را برطرف کنیم.