به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، محمدرضا غلامرضا در مراسم «تقدیر از اقدام انقلابی و بخشنامه انقلابی معاون سیاسی سابق وزیر کشور» که امروز ۲ شهریورماه توسط بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: من هرگز استعفا ندادم، اما در چند روز گذشته ترجیح دادم که در این باره صحبت نکنم.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور در این نشست بیان کرد: من نخواستم با حضور در مجالس مختلف و صحبت درباره این بخشنامه بین قوا اختلاف ایجاد کنم. بنابراین دعوت تشکلهای دانشجویی را قبول نمیکردم. غلامرضا بیان کرد: من وظیفه خودم را در وزارت کشور انجام دادم و از ابتدا به دنبال تشکیل کارگروهی برای حفظ سلامت انتخابات بودم.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور عنوان کرد: بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور کاملا بر اساس قانون بود. حتی ما گفتیم یک گروه حقوقدان هم بررسی کنند که آیا تخلفی در این بخشنامه بوده است یا نه. وی افزود: این قضیه پشتصحنههایی دارد که الان نمیتوان آنها را گفت چون موجب اختلاف میشود. الان در ایام اربعین هستیم، شروع سال تحصیلی را در پیش داریم، سپس انتخابات داریم، پس فضای کشور باید آرام باشد، به همین خاطر من سکوت کردم.
غلامرضا مطرح کرد: بنده در وزارت کشور فقط قانون را در قالب بخشنامهای به نمایندگان مجلس شورای اسلامی متذکر شدم. پس این بخشنامه، اقدامی انقلابی نبوده و فقط در چارچوب وظیفه و قانون تدوین و ابلاغ شده بود. حقیقتا یک سری بدیهیات در بخشنامه مطرح شده بود، مثلا اگر یک مسئول کشوری برود در استانی و جایی را افتتاح کند باید استاندار در جریان باشد. در واقع ما یک امر بدیهی را متذکر شدیم. کما اینکه غیر از آن یک بخشنامه دیگر هم به دولت زدهایم، آنجا هم به روسای دستگاههای اجرایی متذکر شدیم مثلا که استعفاها نباید استعفاهای صوری باشد. نشود که اسم یک نفر حذف شود ولی کماکان از همه مواهب برخوردار باشد. بنابراین کاری که انجام دادم یک کار معمولی بود، قانون را متذکر شدم؛ پس اقدام من انقلابی نیست و اینصفت انقلابی نظر لطف شماست.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور گفت: من دیدم در بعضی از توییتها، گفتند بنده در شب شهادت حاجقاسم جلسهای با ایشان بودم من اصلاح میکنم من آن شب در آن جلسه نبودم. من اسطوره نیستم و به دنبال اسطوره سازی هم نیستم. پس اینکه عبارت "شهید راه حق" را به من نسبت دادهاند، درست نیست. وی اضافه کرد: زمانیکه بخواهیم فردی را برای ریاست جمهوری یا نمایندگی مجلس انتخاب کنیم، باید انتخاب اصلحی داشته باشیم. این انتخاب هم شاخصهایی دارد. پس با اسطوره سازی نامناسب، شاخصها را تغییر ندهیم. یکی از مشکلات ما همین است که یک نفر را بیش از اندازه بزرگ میکنیم و بالا میبریم و آن فرد را اسطوره میکنیم در این صورت اگر آن فرد خطایی بکند آن وقت آرمانهایمان فرو میریزد؛ بنابراین روی معیارها بایستید نه آدمها.
غلامرضا مطرح کرد: من همواره سرباز انقلاب بودهام و در آینده هم خواهم بود. پس نیاز به تقدیر نیست، من فقط وظیفه خودم را انجام دادم. معاون سیاسی سابق وزیر کشور اظهار کرد: اعتقاد دارم که دست تقدیر الهی من را به این نقطه رساند تا تشکلهای دانشجویی و انقلابی مرا لایق تقدیر دانستند.
وی افزود: توصیه من به تشکلهای دانشجویی این است که مسیر مطالبهگری و عدالتخواهی را دنبال بکنند، زیرا به این فعالیتها نیاز است. اگر جایی این قطار از مسیر خارج میشود، کسی باید باشد که حواسش باشد و تذکر بدهد. غلامرضا با بیان اینکه صدای جریان انقلابی باید رسا و بلند باشد، خاطرنشان کرد: جزیره جزیره بودن در جریان انقلابی یکی از اشکالات اساسی است. ما یاد نگرفتیم که به صورت حلقههای زنجیر بهم متصل باشیم.
معاون سیاسی سابق وزیر کشور با تاکید بر اینکه بنده از هیچکسی هراسی ندارم و اگر آبرویی داشته باشم برای انقلاب وسط گذاشتهام. در پایان فشارهایی که به من وارد شد کم نبود اما در عین حال آرامشی که خداوند در این شرایط به من عطا کرد نیز چیز غیرقابل توصیفی است.
همچنین در این مراسم علی خضریان نماینده مجلس شورای اسلامی بیان کرد: موضوع آقای غلامرضا مربوط به یک بخشنامهٔ داخلی بود و مطلب عمومی نبود که عمومی شد. اول باید بررسی شود که چه کسانی در وزارت کشور این مطلب را منتشر کردند.
وی افزود: آقای غلامرضا با روحیه عدالتخواهانه قصد داشت تا جلوی برخی از رفتارهای نادرست را بگیرد.
خضریان گفت: نمایندگان مجلس همه یک موضع ثابت ندارند. موضع مجلس در رأیش معلوم میشود. این جای تأسف دارد که پیش از مشخص شدن رأی مجلس، وزیر محترم کشور به سمت تغییر معاون سیاسی رفته. خطای اول آنجایی ضورت گرفت که وزیر کشور بندهایی از بخشنامه را باطل کرد. این چرخه، چرخهٔ خطرناکی است. اگر جلوی این منطق را کسی نگیرد و بخواهد ادامه پیدا بکند، این چرخه تا دهیارها هم ادامه پیدا میکند. بعد از کنار گذاشتن آقای غلامرضا، این نداها از درون مجلس دوباره بلند شد و ماجرای استیضاح وزیر کشور مجددا توسط برخی نمایندگان مطرح شد.
وی افزود: وزیر کشور برای آرامش کشور اقدام به برکنار معاون خود کرد اما به نظر من باید مقابل منطق نادرست، ایستادگی میکرد.
خضریان عنوان کرد: شاید برخی افراد بگویند که من با حضور در این مراسم، به دنبال تبلیغات هستم. اما اصلا اینگونه نیستم. من خودم را از جریان دانشجویی میدانم. این نماینده مجلس اظهار کرد: تشکلهای دانشجویی با روحیه عدالتخواهی و مطالبه گری که دارند، از سیاستهای نادرست جلوگیری میکنند.
وی اضافه کرد: در این مراسم حاضر شدم که با شجاعت بگویم برخی از همکاران من در مجلس و برخی از دوستانم در دولت اشتباه کردند. من به دنبال دامن زدن به اختلاف بین قوا نیستم. خضریان ادامه داد: من بارها گفتم که اگر وزیر کشور معاون سیاسی خود را عزل کند، دیگر وزیر کشور نیست.
این نماینده مجلس تصریح کرد: پافشاری برخی از نمایندگان در مخالفت با این بخشنامه را درک نمیکنم. به آنان پیشنهاد میدهند دوباره بخشنامه را بخوانند. وی با اشاره به انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند ماه ادامه داد: از دانشجویان تقاضا میکنم، برای انتخاب نماینده اصلح در انتخابات آتی بیشتر مطالعه کرده و به منظومه فکری امامین انقلاب بیشتر توجه کنند.
خضریان خاطرنشان کرد: خیلی از نمایندگان مجلس فعلی انقلابی بوده، اما بهترین افراد انقلاب نیستند. از سوی دیگر نمیدانم که کاندیداهای آینده تا چه میزان انقلابی هستند. پس فقط باید با مطالعه و تحقیق اقدام به انتخاب کرد.
این نماینده مجلس گفت: نمایندهای که از منافع شخصی خود نمیگذرد، چگونه میخواهد بر حفاظت از منافع مردم نظارت کند.
در ادامه این مراسم، علی جعفری فعال اجتماعی، سیاسی در این مراسم اظهار کرد: بخشنامه انتخاباتی وزارت کشور یک پله فرهنگ سیاسی و انتخاباتی کشور را بالا برد. وی افزود: جریان انقلابی در جمهوری اسلامی آنقدر عقب نشینی کرده که بخشنامهای قانونی، عنوان اقدام انقلابی میگیرد.
جعفری گفت: متاسفانه در حال حاضر مسئولانی که مشکلات دولت را نمیپذیرد یا انقلابی نیستند، در دولت حضور دارند. من در اعتراض به این موضوع هفته گذشته از شغل خود استعفا دادم. این فعال سیاسی تصریح کرد: قانون ابزاری برای حل مشکلات کشور است، نه اینکه ابزاری برای فشار باشد.
وی افزود: از مجلس انقلابی و شخص قالیباف ریاست مجلس انتظار چنین مخالفتهایی نداشتیم. البته عملکرد دولت هم چندان مناسب نیست؛ چراکه غلامرضا شبانه عزل میشود اما سلاح ورزی رئیس اتاق بازرگانی علی رغم تمام مخالفتها در سمت خود باقی مانده است. جعفری عنوان کرد: عدالت انتخاباتی حکم میکند که کاندیداهای آینده مجلس، باید از بسترهای انتخاباتی مساوی برخوردار باشند.
این فعال اجتماعی بیان کرد: اداره کشور با توصیه عمه و خاله امکان پذیر نیست. در این جریان هم دولت میگوید که نمایندگان فشار وارد کردند، نمایندگان هم عنوان میکنند ما نبودیم. این یعنی نبود شفافیت.
وی افزود: نمایندگان در هر موضوعی میگویند که کسی به ما نقد نکند؛ چرا که این مجلس، مجلس انقلابی است. جعفری مطرح کرد: این موضوع در تاریخ سیاسی انقلاب ماندگار خواهد شد. شاید غلامرضا نتوانست این بخشنامه را اجرایی کند، اما فانوسی روشن شده تا دیگر کسی جرات نکند سوری در انتخابات شرکت کند.