روایتی از دوره خط امام(ره) خواهران بسیج دانشجویی خراسانشمالی/ نه به چُرت!
گروه استان های خبرگزاری دانشجو؛ برای بعضی از ماهایی که عادت به بیدار ماندن در بینالطلوعین نداریم سخت است که به یکباره بخواهیم ۵ روز را به نخوابیدن در این ساعات بگذرانیم! اما هرچه که بود خط امام کار خود را کرد! بعد از ۵ روز بیدار شدن رأس ساعت ۴ صبح، نرمش صبحگاهی و بیدار ماندن بعد نماز صبح، امروز بدون اینکه موبایلم آلارم دهد، سر وقت برای نماز صبح بیدار شدم.
خودم هم تعجب کردم. شنیده بودم عادتها بعد از ۴۰ روز نتیجه می دهند اما حالا در یک هشتم این زمان تیرم به هدف خورده بود. سبک زندگی اسلامی این مزایا را هم دارد دیگر. دوره خط امام به ما یاد داد تغییرات با اراده ما ایجاد می شوند، ترس و شک معنی ندارد و باید برای تغییر گام برداشت؛به قول حسنباقری: باید به خود جرات داد...
دانشجویانی که همیشه ساعت ۸ در کلاس های دانشگاه حاضر میشدیم این بار از ساعت ۶ صبح به کلاس میرفتیم. گمان میبردم که بخش زیادی از کلاس را باید با حالت خواب آلودگی بگذارنم اما برخلاف تصورم، این دوره اولین دوره ای بود که سر کلاسها دچار خستگی مفرط یا خواب آلودگی نشدم و این اتفاق به علت این بود که سعی میکردیم شبها زودتر بخوابیم.
البته که هوشیاری اينجانب سرکلاسها بهعنوان کسی که باید از کلاسها عکس و فیلم تهیه میکرد، گاها به ضرر بچهها بود و باعث میشد بشوند سوژه عکاسی بنده. حق میدهم که برای تعداد اندکی سخت باشد بتوانند به این سرعت خواب و بیداری خود را تنظیم کنند، این دوره تمرینی بود تا خودمان در این راستا تلاش کنیم.
کلاس و بعد از کلاس؟
مسئولین دوره اما به همین یک مورد از سبک زندگی اسلامی بسنده نکرده و یک گوشه از سبک غذایی سالم را هم به ما نشان دادند که این یک مورد هم مخالفان و موافقان خودش را داشت.
برگزاری کلاس تدبر قرآن در دل طبیعت و بعد از اندکی پیاده روی را هم به تجربه های شیرین این دوره اضافه کنید.
از این خلاقیتهای جالب در نحوه برگزاری دوره که بگذریم، میرسیم به کلاسهای درسی که الحق و الانصاف سرفصلها سرفصلهای نابی بودند! از کلاس های جذاب ولایت فقیه و تاریخ اسلام و انقلاب بگیر تا کلاسهای کاربردی رسانه و هنر ارتباط موثر و رویداد سلام!
برای منی که هیچگاه نتوانستم در طول دوران تحصیل تاریخ را برای خودم شیرین کنم، سر کلاس تاریخ انقلاب سراپا گوش بودم و باید بگویم این کلاس ازجمله کلاسهایی بود که همه بچهها سراپا گوش بودند؛ خوب است بدانید مدرس این بخش، از بانوان توانمند شهرمان، بجنورد بودند.
حضور برخی اساتید مطرح در دوره بر تلاشهای افراد پشت صحنه صحه میگذاشت. محتوای انتخاب شده برای تدریس، فن بیان و بعضا برگزاری کلاس با شیوههای جدید از جمله ویژگی های جالب توجه اساتید این دوره بود.
برای ادامهدار شدن مطالعاتمان مستندها، سایت ها، اپلیکیشنها و کتب خوب و زیادی توسط اساتید معرفی شدند.
از حرف تا میدان عمل
سرکلاسها که دقت میکردم، سطح دانشجویان از آنچه متصور بودم، بهتر بود. بالاخره جمع، جمع خواهرانی از دانشگاههای سراسر خراسانشمالی بود دیگر و از چنین جمعی، جز این هم انتظار نمیرود.
این را از روی تبادل نظرها، جدیت دانشجویان در کلاس ها، استدلالهایشان حین مناظره و به چالش کشیدن یکدیگر میگویم.
اما دلچسبترین بخش دوره، رویداد سلام با محوریت قرارگاه ربط اجتماعی بود که دانشجویان آموختند برای حل مسئله و هدف واحدی که انتخاب کرده بودند، چگونه برنامه ریزی کنند، طراحی عملیات داشته باشند، چگونه تیم بسازند و از کمترین امکانات، بیشترین بهرهوری را برای رسیدن به هدف خود داشته باشند.
دانشجویان دانشگاه پهای مختلف این طرح و برنامهها را در قالب یک بوم ارائه دادند که داوران باید یک گروه را به عنوان گروه برتر انتخاب میکردند. در نهایت طرح دانشجویان دانشگاه علومپزشکی بجنورد با عنوان طرح هادی گروه برتر اعلام شد.