به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، علیرضا زالی، در جلسه قرارگاه جوانی جمعیت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به اجرای ۹۲ درصدی مصوبات توسط کمیتههای مختلف قرارگاه جمعیت در دانشگاه از زحمات تمامی افرادی که در این راستا مشارکت داشتند تقدیر کرد.
وی با اشاره به محدودیت منابع دانشگاه و اینکه اجرای قانون جوانی جمعیت یک واجب و فرض است، اجرای کامل مصوبات مربوطه به جوانی جمعیت را نیازمند تأمین منابع و پشتیبانی بودجهای عنوان کرد.
محمدرضا سهرابی معاون بهداشت دانشگاه در این نشست با اشاره به اقدامات صورت گرفته به ارائه گزارشی در خصوص فعالیت و اقدامات خانههای مشارکت مردمی در راستای اجرای قوانین جوانی جمعیت و پیشنهاداتی پرداخت.
وی با اشاره به این که تاکنون ۱۸ جلسه قرارگاه جوانی جمعیت در دانشگاه برگزار شده است، از ابتدای تشکیل قرارگاه تاکنون متوسط اجرای مصوبات قرارگاه در کل دانشگاه را ۹۲.۷ درصد اعلام کرد.
معاون بهداشت دانشگاه گفت: برخی از مصوباتی که به دلیل عدم تأمین اعتبارات اجرا نشدند مربوط به خوابگاههای دانشجویی متاهلی، مهد کودک و کلینکهای مشاوره پس از ازدواج هستند.
وی ادامه داد: مصوباتی از قیبل تهیه کوریکولوم دو واحد سبک زندگی و مدیریت خانواده، ثبت اطلاعات مربوط به تأهل و تعداد فرزندان دانشجویان، تعامل با درمان برای استفاده از کلاسهای آمادگی پیش از زایمان نیازمند هماهنگی و پیگیری هستند.
سهرابی در بخشی دیگر از سخنان خود به ارائه گزارشی در خصوص اقدامات خانههای مشارکت مردم در سلامت پرداخت و گفت: راه اندازی این خانهها با هدف مشارکت مردم در امر سلامت و جلب همکاریهای بین بخشی در این راستا صورت گرفت.
وی در ادامه به اقدامات این خانهها در راستای حمایت طلبی برای اجرای قانون جوانی جمعیت و فرزندآوری و عملکرد خوب برخی از آنها از جمله در منطقه لواسان اشاره کرد.
به گفته سهرابی، این خانه مشارکت مردمی در منطقه لواسان با حمایت و کمک خیرین اقداماتی نظیر ایجاد صندوق خیریه برای مادران باردار، تأمین مسکن اجاری برای زوجهای جوان با قیمت پایین، تهیه بستههای حمایتی برای مادران باردار، کمک هزینه جهیزیه برای زوجهای جوان و توزیع بستههای آموزشی را انجام داده است که میتواند به صورت الگویی موفق مطرح شود.
وی در ادامه به ارائه پیشنهادهایی پرداخت که از آن جمله میتوان به ابلاغ رسمی شناور شدن ساعات کاری مادران دارای فرزند زیر ۶ سال، استفاده از مرخصی تجمیعی برای مادران دارای کودک زیر ۶ سال، ایجاد اتاق مادر و کودک در بیمارستانها، استفاده دانشجویان از مهدهای کودک تحت پوشش دانشگاه و کارآموزی دانشجویان دارای فرزند زیر دو سال در مراکز نزدیک محل سکونت اشاره کرد.