به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، هدف از برگزاری این جلسه رسیدن به نتایجی در خصوص ساخت شبیه ساز پروازی FFS catD بود. برخی از حاضران بر این باور بودند که ساخت بومی این شبیهسازها، توجیه اقتصادی ندارد و دولت باید به این مقوله ورود کند و در مقابل، برخی بر ساخت بومی سیمیلاتورها تاکید داشتند و ضرورت این امر را هزینه بالای نگهداری سیمیلاتورهای خارجی و مشکل دسترسی به کارخانههای سازنده عنوان کردند.
در این جلسه همچنین از تجربه و سابقه سازمانها و ایرلاینها در خصوص مالکیت، تعمیر و نگهداری و مدیریت شبیهسازFFS cat D هم سخن به میان آمد اینکه آیا برنامه نظاممند و فراگیری برای توسعه شبیهساز داشتهاند و در این زمینه هم برخی از شرکت های فعال در زمینه ساخت بخش هایی از سیستم های این نوع شبیه سازها مانند سیستم متحرک هیدرولیکی با شش درجه آزادی خبر دادند.
در نهایت، این پرسش کلیدی در این جلسه مطرح شد که چقدر میتوان به ایجاد سازمانی با کمترین هزینه و متناسب با ظرفیتهای موجود امید بست که مقبول همه ایرلاینها بوده و خدمترسانی مطلوب داشته باشد.
در پایان این جلسه، مقرر شد تا با تشکیل کمیته های تخصصی در ستاد اقتصاد دانش بنیان حمل و نقل و فضایی موضوع ساخت و یا تهیه شبیه ساز FFS catD مورد بررسی قرار گیرد.
گفتنی است، سیمولاتورهای کامل پرواز (FFS) که به شبیه ساز پایه متحرک هم موسوماند از پرکاربردترین شبیهسازهای پروازی در آموزش ها و تمرینهای خلبانی هستند که سطوح مختلفی از A تا D را شامل میشوند. سطح D این سیمولاتورها که کاملترین نوع شبیهساز پرواز محسوب میشود قادر است بسیاری از سناریوهای اضطراری پرواز را شبیهسازی کند.
در این سیمولاتورها، شش جک هیدرولیکی یا الکتریکی کار شبیهسازی پرواز را انجام می دهند و امکان حرکتهای شش درجه آزاد را برای خلبان ایجاد می کنند. این سیمولاتورها که محیط کابین و سیستم های داخل آن و فضا و حتی صداهای پیرامون هواپیما را به شکلی کاملا واقعی شبیه سازی می کنند برخلاف سیمولاتورهای پایه ثابت که بیشتر جنبه آموزشی دارند به صورت مستمر توسط خدمه پروازی استفاده می شوند و به دلیل بازار بزرگی که دارند گاه به صورت شبانه روزی در مراکز شبیه سازی پرواز مورد بهره برداری قرار می گیرند.