به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، پارسا دانشور؛ مدیرعامل دانشبنیان شرکت دانشبنیان "ابتکار تجهیز طب یکتا" در جریان حضور خبرنگاران در تور علمی و فناورانه معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری در استان مازندران گفت: این شرکت در زمینه تولید تجهیزات پزشکی، اختصاصاً تجهیزات بانک خون و یخچالهای نگهداری دارو و واکسن فعالیت میکند. محصول دانشبنیان ما هم یخچالهای نگهداری واکسن هستند که برای نخستین بار در کشور تولید شدهاند و درکل هفت کشور یخچال واکسن تولید میکنند.
دانشور با اشاره به کشورهای تولید کننده این محصول گفت: آمریکا، انگلستان، لوکزامبورگ، دانمارک، چین، هند و ایران هفت کشوری هستند که این یخچالها را تولید میکنند. واکسن، محصولی است که بسیار به گرما حساس است و اگر دچار قطعی برق شده یا کمپرسورهای یخچال از کار بیافتد، واکسنها باید حداقل ۴ ساعت در دمای ثابت باقی مانده و سپس جابهجایی انجام شود.
وی افزود: پیشنهاد ساخت یخچال واکسن از طرف علوم پزشکی مازندران و معاونت تحقیقات آن به ما داده شد. در آن زمان، فقط یخچالهای دارویی تولید میکردیم که به فکر ساخت یخچال واکسن افتادیم و تکنولوژی که به آن رسیدیم از روی نمودارهای کارکرد، ۷۰، ۸۰ درصد شبیه تکنولوژی temparmour آمریکایی است. سال گذشته بعد از اتمام کرونا، سازمان بهداشت جهانی تعدادی یخچال واکسن به کشور داده بود درحالی که امروز ما به تکنولوژی کامل آن رسیده ایم.
دانشور با اشاره به ظرفیت تولید این شرکت دانش بنیان گفت: ظرفیت تولید ما ۲۰۰ دستگاه یخچال دارویی بود و امروز ۷۰۰ دستگاه یخچال واکسن سفارش دریافت کردیم که ظرف سه ماه میتوانیم آن را تحویل دهیم و تنها مشکل بزرگ ما، نیروی انسانی است.