سید جلال موسوی، معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، با اشاره به جزئیات مصوبه کنکور شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: حدودا یک سال از اجرای مصوبه می گذرد و کنکور امسال مبتنی بر سیاست های سنجش و پذیرش بود.
وی افزود: هدفهایی که از این مصوبه داشتیم کیفیت بخشی، عدالت ، استرس و دورشدن از آزمونهای تست زنی و حفظ محور بود. امسال در برخی از مباحث بیشتر از تصور مثبت بود و اتفاقات خوبی افتاد؛ ما خودمان نگران بودیم، کار کارشناسی مان نشان میداد این اتفاق به کیفیت و عدلت نزدیکتر است، حال اینکه با واقعیت یکی شد خیلی خوشحال کننده بود.
وی ادامه داد: طبق گزارشی که قبلا ارائه کردیم نشان میداد حدود ۸۰ درصد رتبههای زیر ۳ هزار از دهک ۸ و ۹ و ۱۰ هستند و حدود ۲۰ درصد قبول شدگان از ۷۰ درصد دیگر دهکهای زیر ۸ جامعه هستند و این ما را خیلی نگران کرده بود.
موسوی: آمار قبولی کنکور در سال ۱۴۰۰ دهکهای مختلف نشان دهنده فاصله بسیار عجیب دهکها از هم است
سید جلال موسوی در ادامه با اشاره به آمارها گفت: آمار به ما نشان میداد دهکهای اقتصادی بالا، دانشگاه و رشته خوب قبول میشوند، دهکهای پایین اقتصادی رشته و مدرک غیر مطلوب دارند و این ما را نگران کرده بود.
وی ادامه داد:وقتی در آمار ریزتر شدیم وضعیت خطرناکتر میشود مثلا در دانشگاه شریف ۸۶ درصد قبول شدگان دهکهای ۸ و ۹ و ۱۰ هستند و ۱۳/۵ درصد دهک یک تا ۹ هستند و متاسفانه در دهکهای اول تا سوم یک نفر هم قبولی نداشتیم. از طرفی دهک دهم فقط ۶۰ درصد فرایند قبولی را گرفته است.
موسوی گفت: در حوزه علوم انسانی هم اینگونه است و بعد از بررسی حقوق متوجه شدیم ۷۳ و نیم درصد رتبه زیر ۳ هزار دهک ۸ تا ۱۰ هستند. دهک اول نیم درصد و وقتی دهکها تقسیم میشود آمارهای نگران کنندهای داریم که این بررسیها مربوط به سال ۱۴۰۰ است.
تکرار کنکور، آزمون تکه تکه و اعتبار ۲ ساله رتبه باعث کاهش استرس شده است
معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در ادامه در خصوص نظرات مختلف و ایرادات مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: برای این مصوبه جلسات مختلفی برگزار کردیم که موارد مختلفی را مطرح کردند، مثلا روانشناسان به ما میگفتند ۲ هفته به کنکور اوج مراجعه دانش آموزی است، آنان به ما میگفتند تعدد آزمون باعث میشود استرس به شدند بشکند.
وی افزود: تکرار و آزمون تکه تکه بعضا باعث کاهش ۹۰ درصدی استرس میشود، مثلا امسال اردیبهشت کنکور است اگر من بدانم تیر هم کنکور داریم استرس بسیار کم میشود.
موسوی افزود: برای حل استرس برای آقایان تا اگر اتفاق غیر منتظره رخ داد یک کار دیگر هم انجام دادیم تا آزمون ۲ سال اعتبار داشته باشد.به اذعان دیگران سوالات امسال به لحاظ میزانی آسانی و کم بودن اشتباهات بسیار استاندار شده بود.
رشد ضریب قبولی استان سیستان از ۱۶ دهم درصد به ۸۶ درصد برای رتبههای زیر ۳ هزار
موسوی در ادامه افزود: مصوبه با هدف حذف کامل کنکور دارد جلو میرود، اما چون زیرساخت محیا نیست داریم پلکانی جلو میرویم.
وی افزود: ضریب قبولی استان سیستان که از لحاظ آموزشی محروم است برای رتبه زیر ۳ هزار ۱۶ دهم درصد بود.سابقه تحصیلی امسال ۴۰ درصد بود، اما مبتنی بر سابقه تحصیلی که امسال اجرا شد درصد قبولی در این استان به ۸۶ درصد رسید که این اتفاق خیلی امیدوار کننده است.سابقه تحصیلی قبولی استانهایی مثل تهران پایین است.
سازوکارهای امسال امنیت کنکور و آزمون نهایی را بالا برد و به عدالت نزدیک کرد
معاون ستاد تعلیم و تربیت شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص امنیت کنکور گفت: امسال فرایند امنیت آزمون کنکور و سابقه تحصیلی خیلی متفاوت شده بود، نزدیک ۲۰ درصد محلهای آزمون کاهش پیدا کرده بود.سعی شده بود مدارس خلوت و نامناسب محل آزمون نباشد، تعداد مراقبتها افزایش پیدا کرد و دقیق شد، معلمهای محل آزمون نیروهای رسمی آموزش و پرورش بودند.
وی اضافه کرد: امسال نظام تصحیح اوراق کاملا تغییر کرد و ۲ مشکل اصلی برطرف شد؛ سربرگ جدا و پاسخ نامه سوال به سوال اسکن شد و مصححها نمره یکدیگر را نمیبینند و حتی نمیشناسند.