به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، فاطمه کتابی؛ اختتامیه جشنواره بازیهای رایانهای با حضور تعدادی از فعالان صنعت گیم و بازی سازها در تالار وحدت برگزار شد.
در مقابل درب ورودی سالن یک سٍن قرار داشت که در پشت آن پوستر اختتامیه جشنواره نصب شده بود.
انتظار داشتیم شخصیت گرشاسپ، سیاوش، شبگرد، مختار، مهران دربازی ایرانی سفیر عشق یا شاهرخ در بازی ایرانی ارتشهای فرازمینی را روی آن ببینیم اما در کمال تعجب کاراکتر گوست یا همان قاتل ژنرال قربانی« ژنرال شبیهسازی شده به حاج قاسم سلیمانی» در بازی کال آو دیوتی روی سن آمد.
بازی کال آو دیوتی call of duty یا ندای وظیفه محصول شرکت اکتیویژن است این کمپانی ابتدا در سال ۲۰۰۳ بر روی بازیهایی که داستانشان در جنگ جهانی دوم جریان داشتند متمرکز بود.
سازندگان بازی در هنگام معرفی به فضای واقعی داستان اشاره کردند. درگیری داستانی call of duty Modern Warfare ۲۰۲۲ بر سر موشکهای ربوده شده از ایران ادامه دارد و در لحظات ابتدایی شاهد اتفاقی متفاوت هستیم که کمتر در این مجموعه به آن پرداخته شده است. یک ژنرال ایرانی با نام ساختگی «ژنرال قربانی» توسط نیروهای آمریکایی ترور میشود.
داستان این نسخه از بازی به موضوعات مختلفی میپردازد و با وجود اینکه بخشی از بازی در خلیج مکزیک روایت میشود، علاوه بر روسیه که دشمن همیشگی این سری بازیها به حساب میآید، پای ایران نیز به روی آن باز کرده است. در دقایق ابتدایی، شاهد انجام معامله تسلیحات و تجهیزات بین روسیه و ایران هستیم وگوست Ghost که یکی از شخصیتهای شناخته شده کلاف دیوتی است، دستور شلیک موشک و کشتن افراد در صحنه را میدهد.
سردار قربانی در میانه جمع بدون کلاه ایستاده و پس از تایید حضور وی در این جمع، با یک موشک بسیار پیشرفته هدایتپذیرمورد هدف قرار میگیرد.
در سری بازیهای Call of Duty بارها شاهد حضور شخصیتهای ایرانی بودهایم، اما در بازی Callaf Duty Modern warfare۲۰۲۲ بازیکن به طور واضح به دنبال کشتن یک سردار ایرانی با نام ساختگی «ژنرال قربانی» است.
برای همه مخاطبان واضح و روشن است که این قسمت ترور ژنرال قربانی بازسازی صحنه ترور سردار سلیمانی است.
نباید فراموش کرد که شرکتها حق استفاده مستقیم از نام شخصیتهای مشهور را بدون اجازهی آنها ندارند. پس میتوان گفت که اگر اکتیویژن در بازی Call of Duty: Modern Warfare ۲ به سردار سلیمانی اشاره داشته باشد، نام او را چیز دیگری میگذارد.
اما نکته قابل توجه این است که در حاشیه اختتامیه جشنواره بازیهای رایانهای، از کاراکتر گوست Ghost برای طراحی فضا و دکور استفاده شده بود.
جشنوارهای که نام فجر را با خود یدک میکشد باید نمادهایش نیز ایرانی باشد
این سوال را از معاون علم و فناوری رئیس جمهور پرسیدیم، گوست را نمیشناخت پس از توضیح ما درباره این شخصیت و نقش آن در بازی Call of Duty گفت: مسئولین بنیاد حتما باید توضیحی در رابطه با استفاده از این شخصیت در این فضا بدهند.
محمدامین حاجی هاشمی رئیس بنیاد ملی بازیهای رایانهای در پاسخ به چرایی استفاده از این شخصیت در بزرگترین رویداد بازیسازی ایرانی گفت: این شخصیتی که ماسک دارد در خیلی از بازیها وجود دارد.
در حالی که همهی فعالان عرصه بازی و مخاطبان میدانند که گوست تنها در بازی Call of Duty استفاده شده است.
اکنون که همه مدیران به اهمیت بازی و نقش موثر آن در فرهنگ سازی پی بردهاند، برای این چنین کج سلیقگیهایی هیچ گونه توجیهی قابل پذیرش نیست.
نهمین جشنواره بازیهای رایانهای فجر که تمام شد اما حواستان به دکور دورههای بعدی جشنواره باشد شاید در مقابل توجیح عدم آگاهی یا بیتوجهی به چنین موضوعاتی برای بار اول بتوان سکوت کرد؛ اما تکرار آن برداشت دیگری را متبادر میکند.