آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۶۲۰۵۹

مدیریت بهینه داروخانه‌ها با نخستین «دستیار هوشمند داروخانه» در ایران

فعالان یکی از شرکت‌های فناور، سامانه هوشمند مدیریت داروخانه‌ها را با استفاده از فناوری بومی و تکیه به هوش تجاری را در داروخانه‌ها اجرا کردند.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، دستیار هوشمند داروخانه با به‌کارگیری فناوری‌های روز دنیا از جمله هوش مصنوعی، پردازش داده ها، پردازش تصویر و ... به مدیران داروخانه کمک می‌کند تا بهره‌وری داروخانه خود را به حداکثر برسانند.

امیر معین قره باغی، بنیان‌گذار پلتفرم مدیریت داروخانه Neurobi با اشاره به فعالیت بیش از ۱۶ هزار داروخانه در سطح کشور عنوان کرد: تحلیل میزان خرید، مدیریت نقدینگی و میزان فروش داروخانه ها، یکی از موضوعاتی است که در بهبود زنجیره تأمین دارو تأثیر مستقیم دارد. بر همین اساس این دستیار هوشمند برای مدیریت بهتر داروخانه‌ها با استفاده از هوش تجاری تولید شده است.

این فعال فناور افزود: با بررسی صورت گرفته از بیش از ۱۵۰ داروخانه، مشکلات مختلفی در مدیریت داروخانه به دست آمد و تلاش کردیم تا با ایجاد دستیاری بر اساس هوش تجاری، مشکلات داروخانه‌ها را کمتر کنیم. از جمله این مشکلات، میزان خرید، موجودی و گردش مالی داروخانه‌ها بود که در دستیار کاربری برای حل این مشکلات برنامه‌هایی تدارک دیده شده است.

قره باغی افزود: داروخانه‌ها در سال گذشته بیش از هزار میلیاد تومان بدهی به شرکت‌های پخش دارویی داشته‌اند که این موضوع نشان دهنده مشکل جدی در حوزه نقدینگی داروخانه هاست. از سویی مدیریت خرید دارو نیز از معضلاتی است که داروخانه‌ها با آن مواجه هستند و در نسخه اولیه این پلتفرم، فرصت‌ها و ریسک‌های داروخانه به طور کامل برای مدیر آن مشخص شده است.

وی در خصوص بهبود زنجیره تأمین دارو نیز گفت: از جمله مشکلاتی که داروخانه‌ها در سطح کشور با آن مواجه هستند، عدم توزیع دقیق دارو است. به طوری که در طول سال، در یک منطقه بخشی از دارو‌ها به دلیل فاسد شدن از چرخه دارویی کشور حذف می‌شود و در منطقه‌ای دیگر کمبود همان دارو احساس می‌شود. با استفاده از دستیار داروخانه NeuroBI می‌توان این توزیع را مدیریت کرد و جلوی کمبود یا فساد دارو را گرفت.

قره باغی گفت: در حال حاضر بیش از ۵۰ داروخانه از دستیار مدیریت داروخانه استفاده می‌کنند و تلاش داریم با گسترش بازار بتوانیم این خدمات را در داروخانه‌های بیش‌تری عرضه کنیم.

این فعال فناور درباره اشتغال ایجاد شده به واسطه پلتفرم دستیار هوشمند داروخانه گفت: در حال حاضر ۹ نفر در این مجموعه مشغول به فعالیت هستند و با ایجاد ارتباط میان داروخانه‌ها و این دستیار هوشمند، بسیاری از چالش‌های این حوزه رفع خواهد شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار