گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو: در جلسه ستاد مرکزی انتفاضه و قدس، ابراهیم ولیپور، رئیس اداره اول غرب آسیا و شمال آفریقا وزارت امور خارجه، با اشاره به صدور حکم دیوان بینالمللی دادگستری در رابطه با فلسطین، این حکم را یک دستاورد مهم دانست.
وی توضیح داد که این حکم در پی قطعنامهای صادر شده که مجمع عمومی سازمان ملل از دیوان بینالمللی دادگستری درخواست کرده بود تا نظر مشورتی خود را در خصوص تداوم اشغالگری، پیامدهای آن و وظایف کشورهای دیگر و سازمانهای بینالمللی ارائه دهد.
ولیپور با تأکید بر اهمیت این نظریه مشورتی، خاطرنشان کرد که جمهوری اسلامی ایران به دنبال آن است که این نظریه از حالت مشورتی خارج شده و بهصورت عملی اجرایی شود، تا حقوق فلسطینیان و مسئولیتهای رژیم صهیونیستی و حامیان آن بهطور کامل محقق شود.
وی به حضور جمهوری اسلامی ایران در مراحل مختلف این فرآیند اشاره کرد و افزود که جمهوری اسلامی از قطعنامه درخواست نظری حمایت کرده و به آن رأی مثبت داده است. همچنین، ایران برخلاف دفعات قبل، در مشورت دیوان در خصوص دیوار حائل با رعایت تمام موازین و اصول، از جمله عدم شناسایی رژیم صهیونیستی و مسائل جانبی مربوطه، مشارکت کرده است.
ولیپور با اشاره به سفر نجفی، معاون بینالملل حقوقی وزارت امور خارجه، به دیوان لاهه، اظهار داشت که ایشان نظرات حقوقی و فنی جمهوری اسلامی ایران را در خصوص این موضوع ارائه دادهاند.
رئیس اداره اول غرب آسیا و شمال آفریقا ابراز امیدواری کرد که قطعنامه مرتبط با این موضوع در مجمع عمومی سازمان ملل پیگیری و تصویب شود. وی تصریح کرد که این قطعنامه میتواند با همکاری کشورهای همسو به تصویب برسد و دارای الزامات خاص خود باشد، که زمینه پیگیری نظر مشورتی دیوان را نیز فراهم میکند.
آقای ولیپور در پایان یادآور شد که نظریه مشورتی دیوان بینالمللی دادگستری در خصوص دیوار حائل نیز پیشتر ارائه شده بود و از اهمیت پیگیری و اجرای این نظرات در راستای حمایت از حقوق فلسطینیان سخن گفت.