آخرین اخبار:
کد خبر:۱۱۷۵۸۰۷

وزیر خارجه مجارستان: واژه «صلح» در سیاست بین‌الملل به کلمه «رکیک» تبدیل شده است!

وزیر خارجه مجارستان می‌گوید که واژه «صلح» در سیاست بین‌المللی به یک «ناسزا» بدل شده است.

 به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از راشاتودی، پیتر سیارتو، وزیر خارجه مجارستان با اشاره جنگ‌های جاری در اروپا و خاورمیانه، گفت که متاسفانه امروز واژه «صلح» در ادبیات سیاسی بین‌الملل به ناسزا تبدیل شده است.

وی با اشاره به اینکه جنگ بین روسیه و اوکراین و همچنین خاورمیانه در خطر تشدید قرار دارند و ممکن است «هر لحظه امنیت جهانی را تحت‌الشعاع قرار دهند»، گفت: در صورت تداوم تشدید تنش، بشریت با دو سناریوی «آزاردهنده» روبه‌رو خواهد بود؛ شروع جنگ جهانی سوم یا تجزیه شدن دوباره جهان!

سیارتو اضافه کرد: حالا پرسش اینجاست که آیا چنین گزاره‌هایی قابل اجتناب است و اینکه آیا اکثریت حامی صلح در جهان می‌توانند مطمئن باشند که واژه «صلح» در سیاست بین‌الملل به عنوان کلمه‌ای توهین‌آمیز و ناسزا استفاده نمی‌شود؟!

دیپلمات ارشد مجارستانی تاکید کرد: سیاستمداران اروپا درباره جنگ‌های مشخصی که دور از اروپا در جریان باشد، به طور معمول از دیپلماسی و راه‌حل‌های صلح‌آمیز حرف می‌زنند، اما متاسفانه امروز، جنگی در اروپا جریان دارد و به آنها که حامی صلح هستند، بلافاصله انگ می‌زنند، حمله می‌کنند و آنها را هدف انتقاد قرار می‌دهند!

به گفته سیجارتو، به آنهایی که در پی راه‌حل دیپلماتیک برای بحران اوکراین هستند، «برچسب عروسک خیمه‌شب‌بازی ولادیمیر پوتین و جاسوسان روس می‌زنند حتی وقتی که اروپا به خودی خود به این جنگ دامن می‌زند.»

وی تصریح کرد: برای حل و فصل مسائل کنونی، سازوکار سیاسی بین‌المللی باید دچار تغییرات اساسی شود و در این مسیر، سازمان ملل متحد نقشی بزرگ ایفا می‌کند. دیپلماسی باید برای سیاستگذاری بین‌المللی ابزاری را فراهم آورد و این ابزار باید مبتنی بر گفتمان باشد. باید از تخریب کسانی که از صلح حمایت می‌کنند، دست برداریم.

مجارستان خلاف سایر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، از تامین تسلیحاتی اوکراین در جنگ علیه روسیه خودداری کرده و تحریم‌های این بلوک علیه مسکو را مورد انتقاد قرار داده و همواره از راه‌حل دیپلماتیک برای حل بحران جانبداری کرده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار