به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، محققان دانشگاه نورث وسترن آمریکا این ماده زیست تجزیه پذیر وبا بهره وری انرژی بسیار زیاد را از مواد حافظ محیط زیستی ساخته اند که به تولید انواع دستگاههای الکترونیکی فوق سبکی منجر میشود.
طبق گزارشی که در نشریه نیچر منتشر شده ماده نرم جدید را میتوان در حسگرها، واحدهای ذخیره انرژی و تراشههای حافظه میکروسکوپی کم مصرف به کار برد. محققان مدعی هستند میتوان این مواد را در پارچههای بافته شده یکپارچه کرد تا پارچههای هوشمند یا ایمپلنتهای پزشکی برچسب مانند ساخت.
به گفته محققان راز ساخت ماده جدید آمفیفیلهای پپتیدی (peptide amphiphile) است. این مواد در حقیقت پلتفرمی همه کاره از مولکولهایی است که قبلاً در آزمایشگاه توسط همین گروه از محققان ابداع شده بودند. این ساختارهای خود مونتاژ شده رشتههایی را در آب تشکیل میدهند. مولکولها حاوی پپتیدها و یک بخش لیپیدی هستند که وقتی در آب قرار میگیرند، خودآرایی مولکولی را هدایت میکند.
در پژوهش جدید محققان لیپید را با یک بخش مولکولی مینیاتوری از پلاستیکی به نام PVDF ساختند. اما آنها بخش پپتیدی را حفظ کردند که حاوی توالی آمینو اسیدها بود. این نوع پلاستیک که در فناوریهای صوتی به کارمی رود ویژگیهای الکتریکی خارق العادهای دارد و میتواند هنگام فشرده شدن سیگنال الکتریکی تولید کند.