به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد خطاب به هیئت رئیسه در خصوص بازنگری، اصلاح و شروع طرح بازسازی و نوسازی مزار شهدای گمنام دانشگاه شاهد نامهای به شرح زیر نوشت:
بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحیمِ
{وَ لَا تَحْسَبَنَّ الَّذِینَ قُتِلُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ أَمْوَاتًا بَلْ أَحْیَاءٌ عِنْدَ رَبِّهِمْ یُرْزَقُونَ}
{هرگز کسانى را که در راه خدا کشته شدهاند، مرده مپندار، بلکه زندهاند که نزد پروردگارشان روزى داده مىشوند. } آل عمران-۱۶۹
من عقیده راسخ دارم بر این که یکی از نیازهای اساسی کشور، زنده نگه داشتن نام شهدا است؛ این یک نیازی است که ما - چه آدمهای مقدس مآب و متدینی باشیم؛ چه آدمهایی باشیم که خیلی هم مقدس مآب نیستیم، اما به سرنوشت این کشور و به سرنوشت این مردم علاقهمندیم - هرجور که فکر بکنید، بزرگداشت شهدا برای آینده این کشور، حیاتی و ضروری است. فرهنگ شهادت یعنی فرهنگ تلاش کردن با سرمایهگذاری از خود برای اهداف بلندمدت مشترک بین همه مردم؛ که البته در مورد ما آن اهداف، مخصوص ملت ایران هم نیست، برای دنیای اسلام بلکه برای جهان بشریت است.
بیانات مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله العظمی امام خامنهای (مدظله العالی) در دیدار اعضای ستادهای «کنگره شهدای امور تربیتی»، «کنگره شهدای دانشجو» و «کنگره شهدای هنرمند»
۲۷ بهمن ماه ۱۳۹۳
جناب آقای دکتر احمد چلداوی
ریاست محترم
و معاونین و اعضای هیئت رئیسه محترم دانشگاه شاهد
احتراماً، سلام علیکم
در پی فرمان تاریخی ۶ فروردین ماه ۱۳۶۵ رهبر کبیر انقلاب اسلامی، حضرت آیت الله العظمی امام خمینی (ره) مبنی بر لزوم رسیدگی به امور فرهنگی و تحصیلی فرزندان شهدا، آزادگان، مفقودان و جانبازان انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی برای ایجاد عرصه آموزشی و تحقیقاتی لازم در سطح عالی بود که بنیان و اساس تشکیل دانشگاه شاهد بنا نهاده شد.
دانشگاه پر فروغ "شاهد" که با تعبیرِ عزیزِ "گلخانهای عطرآگین" توسط مقام معظم رهبری (دامت برکاته) در وصف تأثیر مادی معنوی شهدای گمنام دانشگاه در سال ۱۳۸۹ بیان شد، نشان دهنده منحصربهفرد بودن این دانشگاه در منظومه فکری ایشان و عنایت و توجه ویژه به ارزش "شهادت" و "شهدا" توسط بنیادهای نهادی این دانشگاه میباشد.
این دانشگاه که خود مزین به نامِ وزین "شاهد" است، وامدار و دِیندار به شهدای گرانقدر انقلاب اسلامی، دفاع مقدس، شهدای هستهای و تمامی از جان گذشتگان مسیر تحقق تمدن نوین اسلامی و ظهور حضرت حجت (عج) و همچنین خانوادههای این عزیزان است به طوری که در صورت انفصال از این هویتِ اصلی و محوری، دانشگاه شاهد معنا و مفهوم خود را از دست داده و جز کالبدی از آن باقی نخواهد ماند.
وضعیت پس از تدفین شهدای دانشگاه در روز شهادت امام جعفر صادق (علیه السلام) به تاریخ دوشنبه، ۱۲ مهرماه ۱۳۸۹ به گونهای بود که طرح نوین و ویژهای درمیان یادمانهای شهدایی دانشگاههای سراسر کشور شناخته میشد؛ طرح یادمان شهدای دانشگاه که با یاد و خاطره شهدای بحرین در بهار عربی و تخریب "فلکه مروارید" یا" فلکه لؤلؤ" در تاریخ ۲۷ اسفند ۱۳۸۹ که به عنوان نماد مقاومت مردمی بحرین شناخته میشد طراحی و نصب شد. این نماد و محوطهسازی مزار شهدای دانشگاه شاهد مطلوب و مناسب بوده و هویت سازی و فضایی معنوی را برای دانشجویان رقم زده بود.
اما مسئله اصلی از عدم رسیدگی لازم و کافی از سال ۱۳۸۹ تا به الان میباشد که ما هر روز شاهد استهلاک و فرسودگی جدی در بافتهای این مزار بودهایم به طوری که حتی گاهی تصور کمحرمتی به یاد و خاطره شهدای مهمانِ آرمیده در خاک دانشگاه در اذهان عمومی دانشگاهیان میشود؛ پیگیریهای مکرر به خصوص توسط بسیج دانشجویی از دورههای قبل در جریان بوده و مسئولین محترم دانشگاه به عنوان متولی و دستاندرکاران جدی حل این مسئله و رسیدگی به آن قولها و وعدههایی دادهاند که تا اکنون حداقل در سطح محسوسی عملیاتی نشده است.
دانشگاه شاهد به عنوان دانشگاهی که شعار داخلی عظیمی همچون " دانشگاه تراز انقلاب اسلامی" و شعار بینالمللی "دانشگاه جبهه مقاومت" را به همراه خود دارد، قطعا برای شهدای دانشگاه خود باید بسیار بیشتر از این ارزش و اهمیت قائل شده و برای بهبود هر چه بیشتر و اساسی محیط معنوی مزار این دو شهید گمنام اهتمام بورزد.
ضمناً اقدام به تعویض اساسی و بنیادین سازه مزار که بسیار پرمفهوم و بامعنا بوده و به عنوان نماد ایستادگی و مقاومت مردمی بحرین برای پرواز مقامات خارجی مخصوصاً کشورهای عربی از فرودگاه امام خمینی (ره) دلگرمی ده دوستان و نگران کننده دشمنان است و در طول سالیان به یکی از اصلیترین نمادهای این دانشگاه مبدل شده، همچنین هزینههای گزاف و هنگفتی که برای جمعآوری سازه و نصب سازه جدید باید صرف شود و میتوان آن را در مواردی با اولویت بالاتر استفاده نمود اهمیت بازنگری کلی طرح سازماندهی مزار شهدای دانشگاه را فوری و دوچندان میسازد؛ چراکه در طرح اطلاعرسانی شده به عنوان یک پروژه مصوب، پیوستهای تاریخی، اولویتبندی، نظرات دانشجویی و موارد دیگری همچون هزینههای پیشبینی شده، زمان شروع و اتمام پروژه، منابع تأمین مالی آن، کارفرما و ... ملاحظه نشده و به اطلاع دانشجویان نرسیده است؛ در واقع با کارشناسی دقیق و علمی میتوان با صرف هزینه کمتر و در مدت زمان کوتاهتری به بهترین نوع بازسازی در محل مزار شهدای دانشگاه رسید.
ما اکنون به عنوان نهاد مقدس و الهی مجموعه بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد، به نمایندگی از همه دانشجویان بسیجی و انقلابی دانشگاه، این مطالبه چندباره جدی را این بار رساتر و جدیتر از گذشته از مسئولین محترم و کوشای دانشگاه شاهد خواستاریم که هرچه سریعتر، به صورت صریح و شفاف تمامی فرآیندهای طی شده، برنامهریزی و زمانبندی شده برای ساماندهی و نوسازی مزار شهدای گمنام دانشگاه شاهد را در پاسخی به همین نامه به بسیج دانشجویی دانشگاه اعلام نمایند.
ما تا تحقق و اجرای کامل مصوبات مربوط به مزار شهدای گمنام شریف دانشگاه امورات را پیگیری کرده و لحظه به لحظه آن را به اطلاع دانشجویان عزیز دانشگاه شاهد خواهیم رساند.
با عنایات حضرت ولیعصر (عج)
بسیج دانشجویی دانشگاه شاهد
والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته