به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره، جاستین ترودو نخستوزیر کانادا در جریان یک کنفرانس خبری با اشاره به اهمیت بسیار زیاد پایبندی همه طرفها به قوانین بینالمللی، اظهار کرد: این چیزی است که ما از ابتدای درگیریها خواستار آن بودهایم.
نخستوزیر کانادا همچنین در پاسخ به پرسشی در خصوص دستگیر شدن یا نشدن نتانیاهو و گالانت در صورت ورود آنها به خاک کانادا، تاکید کرد: کانادا یکی از اعضای مؤسس دادگاه بینالمللی کیفری است بنابراین از تمام مقررات و احکام صادره از سوی دادگاههای بینالمللی تبعیت خواهیم کرد.
گیدو کروستو وزیر دفاع ایتالیا نیز با تاکید بر لزوم تبعیت از قوانین سازمانهای بینالمللی از سوی همه کشورهای دنیا، گفت: اگر نتانیاهو و گالانت به ایتالیا بیایند ما باید آنها را دستگیر کنیم، زیرا ایتالیا به عنوان یکی از اعضای دادگاه بینالمللی کیفری از نظر قانونی موظف است از احکام این دادگاه پیروی کند.
وی در ادامه با اشاره به اینکه دستگیری مقامهای رژیم صهیونیستی بر اساس رأی دادگاه بینالمللی کیفری یک تصمیم سیاسی نیست، اظهار کرد: دستگیر کردن آنها اجرای قوانین بینالمللی است.
در حالی که لندن تاکنون از دادن پاسخی مشخص در خصوص دستگیر کردن یا نکردن نتانیاهو و گالانت بر اساس حکم صادره از سوی دادگاه بینالمللی کیفری در خاک این کشور خودداری کرده است، اما سخنگوی دولت انگلیس در بیانیهای اعلام کرد: ما به استقلال دیوان بینالمللی کیفری (ICC) که معتبرترین نهاد بینالمللی برای تحقیق و تعقیب جدیترین جنایات در سطح بینالمللی است، احترام میگذاریم.
در همین حال جرمی کوربین رئیس سابق حزب کارگر انگلیس از کییر استارمر نخستوزیر و دیوید لمی وزیر خارجه این کشور خواست که هرچه سریعتر از احکام بازداشت صادره از سوی دادگاه بینالمللی کیفری که «از مدتها قبل باید صادر میشد»، حمایت کنند.
دیوان بینالمللی کیفری «لاهه» روز پنجشنبه دستور بازداشت نتانیاهو و گالانت را به اتهام ارتکاب جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت و استفاده از گرسنگی (گرسنه سازی مردم غزه) به عنوان یک سلاح صادر کرده است.
این برای اولین بار است که دیوان لاهه دستور بازداشت یک مقام صهیونیست را صادر میکند.