به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نظرسنجی ایسپا (مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران) بر حسب متغیرهای زمینهای نشان میدهد ۴۷.۱ درصد مردان، از اینستاگرام استفاده میکنند که این نسبت برای زنان ۴۵.۸ درصد است. جوانان (۱۸ تا ۲۹ سال) با ۶۸.۲ درصد بیشتر از سایر گروههای سنی، افراد دانشگاهی (۵۹.۱ درصد) بیشتر از افراد غیردانشگاهی، ساکنان مراکز استان (۵۲ درصد) نیز بیشتر از سایر افراد، از اینستاگرام استفاده میکنند. این تفاوت بین گروهها در استفاده از تلگرام و واتسآپ نیز مشاهده میشود.
میزان استفاده مردم از پیامرسانها و رسانههای اجتماعی خارجی از قبیل اینستاگرام، واتسآپ و تلگرام در دوسال اخیر با نوساناتی همراه بودهاست، به طوری که استفاده از پیام رسان واتسآپ از ۷۱.۱ درصد در خرداد ۱۴۰۱ به ۳۵.۳ درصد در دیماه ۱۴۰۲ کاهش یافته است. رسانههای اجتماعی داخلی مثل روبیکا و ایتا از اسفند ۱۴۰۱ تاکنون، میزان استفاده آنها، تغییر قابل توجهی نداشته است.
عوامل مختلفی باعث شده شبکه اجتماعی اینستاگرام فیلتر شده و پس از آن هم فیلتر بماند، برخی از این عوامل شامل مسائل فرهنگی بوده و برخی از دلایل اصلی به مسائل فنی و زیر ساهتی برمی گردد.
موانع پیش رو برای رفع فیلتر اینستاگرام به شرح زیر است:
برای رفع این موانع، اقدامات زیر میتواند مورد توجه قرار گیرد: