به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از روزنامه «پاسایر نویه پرسه»، «اوا هوگل»، کمیسر دفاعی نیروهای مسلح آلمان در آخرین سال دوران مسئولیت خود در سخنانی اظهار داشت که مشکلات مبرمی را برای ارتش میبیند که بخصوص با توجه به تهدید روسیه باید حل شود.
وی خواستار تلاشهای بیشتر برای استخدام پرسنل برای ارتش آلمان با توجه به کمبود شدید نیرو شده و گفت: هنوز حدود ۲۰۰۰۰ کمبود تا دستیابی به هدف ۲۰۳۰۰۰ سرباز وجود دارد.
این مقام نظامی آلمان گفت: علاوه بر این، بسیاری از موقعیتها پر نمیشوند و آمادگی عملیاتی واقعی در بسیاری از انجمنهای ارتش فقط حدود ۵۰ درصد است.
هوگل با توجه به وضعیت امنیتی متشنج پس از تهاجم روسیه به اوکراین درباره این شرایط هشدار داده و گفت: قبلاً در گزارش سالانه خود در بهار شکایت کرده بودم که نیروهای ارتش همچنان در حال پیر شدن و کوچک شدن است.
وی همچنین به خبرگزاری آلمان گفت: من فکر میکنم پرسنل موضوع مهمی برای سال ۲۰۲۵ است. هوگل همچنین از رویکرد جدیدی برای خدمات اجباری سربازی گستردهتر برای مردان و زنان جوان حمایت کرد.
بر اساس ماده ۴۵ ب قانون اساسی، کمیسر نیروهای مسلح به بوندستاگ برای کنترل نیروها کمک میکند. وی همچنین به عنوان یک مدافع برای حقوق سربازان دیده میشود، که میتوانند در هر زمان به او مراجعه کنند. دوره پنج ساله هوگل در ماه مه سال آینده به پایان میرسد.
به گفته این مقام نظامی آلمان وضعیت پرسنل باید بیشترین توجه را از سوی همه کسانی که مسئول سیاست هستند به خود جلب کند. وی افزود: اقدامات انجام شده تاکنون میتواند به حفظ سطح نیروها کمک کند و این کافی نیست.
وی از پارلمان آینده آلمان خواست که به سرعت درباره طرح خدمت سربازی اجباری که مد نظر بوریس پیستوریوس، وزیر دفاع آلمان نیز هست تصمیم گیری کند.
این مقام نظامی در آلمان همچنین گفت: حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ بوندسوهر را تغییر داد. این نقطه عطف همچنین دستوری برای اصلاحات و سرعت بیشتر است. این شرایط بر مواد، پرسنل و زیرساختها تأثیر میگذارد و ما هنوز در این راستا به اهداف خود نرسیدهایم.
با توجه به انتخابات جدید پارلمان آلمان که برای ۲۳ فوریه برنامه ریزی شده است، هوگل همچنین خواستار این شد که امور بوندسوهر و سیاست دفاعی در منطق اپوزیسیون و دولت مورد بحث قرار نگیرد. وی افزود: آنچه لازم است وحدت بالا و اکثریت گسترده در بوندستاگ است. بودجه دفاعی نیز باید افزایش یابد تا پرسنل در بوندسوهر بمانند.
وی همچنین گفت که آمادگی کامل عملیاتی ارتش هزینه زیادی دارد و پول زیادی باید برای این منظور در دسترس باشد. هوگل گفت: این پولی است که در واقع برای صلح و آزادی سرمایه گذاری میشود و مجلس باید در این باره تصمیم بگیرد که تامین مالی چگونه انجام شود و من در این بحث شرکت نمیکنم.
اوا هوگل همچنین بار اداری فلج کننده در نیروهای مسلح را یک مشکل حل نشده توصیف کرده و گفت: کل نیروهای ارتش از بوروکراسی شکایت دارند، و این شرایط همواره بدتر و بدتر میشود. وی گفت که فقدان دیجیتالی شدن هم به این موضوع اضافه شده است که این مانع از آمادگیهای عملیاتی میشود.
وزارت دفاع آلمان بخصوص در دوران مسئولیت بوریس پیستوریوس، برای حل بحران کمبود پرسنل برای ارتش به راهکارهای مختلفی از جمله جذب پرسنل جوان برای این نهاد امنیتی با برخی مشوقها روی آورده است.
بوریس پیستوریوس، چندی پیش اعلام کرد که میخواهد جوانان را با انگیزههای مثبت به این کار متقاعد کند.
ارتش آلمان در حال حاضر بیش از ۱۸۰۰۰۰ سرباز در خدمت دارد. پیش بینی میشود این تعداد تا سال ۲۰۳۱ به ۲۰۳۰۰۰ افزایش یابد. با این حال، با توجه به تحولات کنونی در منطقه افزایش به این تعداد پرسنل احتمالاً هدفی از دست رفته است. تعداد پرسنل نظامی فعال به طور پیوسته در ارتش در حال کاهش است.
ارتش آلمان به شدت با بحران کمبود پرسنل مواجه است و به ویژه در سایه جنگ اوکراین این بحران تشدید شده است.