کد خبر:۱۲۱۷۷۴۴

تظاهرات خونین در جوبا؛ سودانی‌ها هدف حملات خشونت‌آمیز قرار گرفتند

در پی کشته شدن اتباع سودان جنوبی، اعتراضاتی در شهر جوبا آغاز شد. این اعتراضات به سرعت به خشونت و غارت اموال سودانی‌ها تبدیل گردید و تعدادی از آن‌ها کشته و زخمی شدند.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از الجزیره؛ در پی کشته شدن اتباع سودان جنوبی در ایالت جزیره سودان، اعتراضاتی در شهر جوبا و سایر مناطق جمهوری جنوبی سودان آغاز شد. این اعتراضات به سرعت به خشونت و غارت اموال سودانی‌ها تبدیل گردید و تعدادی از آن‌ها کشته و زخمی شدند. در این گزارش، به بررسی دلایل این بحران و تأثیرات آن بر جامعه سودانی‌ها در جمهوری جنوبی سودان پرداخته‌ایم.

تعداد اتباع سودان جنوبی و ایالت جزیره

حدود ۱۵ هزار نفر از اتباع جمهوری جنوبی در جنگ‌های سودان در کنار نیروهای حمایت سریع مشارکت دارند. این نیروها در مناطق مختلف سودان از جمله ایالت‌های دارفور، غرب کردفان، خرطوم و جزیره حضور دارند. حضور گسترده مزدوران جنوبی در نبردهای اخیر، به‌ویژه در مناطق بود الحداد و حاج عبدالله، باعث افزایش تنش‌ها در این منطقه شده است.

مقامات سودانی پس از کشته شدن برخی از اتباع سودان جنوبی در ایالت جزیره، با مقامات سودان جنوبی وارد مذاکره شدند. رئیس‌جمهور سودان جنوبی، سالواکی‌یر، همکاری با سودان را برای رسیدگی به مشارکت مسلحان جنوبی در جنگ‌ها وعده داد و تعهد کرد که خودروهای غنیمت سودانی‌ها را ضبط کند.

پس از بازپس‌گیری شهر ود مدنی توسط ارتش سودان، نیروهای حمایت سریع اقدام به کشتار و نقض حقوق بشر کردند. در پی این حوادث، اعتراضات در سودان جنوبی شدت گرفت و تعدادی از اتباع سودان جنوبی در ایالت جزیره کشته شدند. تلفات این حملات به ۲۰ نفر رسید که ۵ نفر آن‌ها اتباع سودان جنوبی بودند.

شروع حملات علیه سودانی‌ها در جوبا 

پس از شکست نیروهای حمایت سریع در ود مدنی، حملات به سودانی‌ها در جوبا و دیگر شهرهای سودان جنوبی آغاز شد. اعتراضات در جوبا از مقابل سفارت سودان شروع شد و به سرعت به محله‌ها و بازارهایی که در آن‌ها پناهندگان سودانی سکونت داشتند، گسترش یافت. این اعتراضات به خشونت و غارت اموال سودانی‌ها انجامید.

اعتراضات در جوبا و دیگر شهرهای سودان جنوبی به شدت گسترش یافت. فروشگاه‌ها و کسب‌وکارهای سودانی‌ها در بازار "کونجو کونجو" هدف حملات قرار گرفتند و غارت شدند. همچنین مناطق مختلف جوبا شامل "گودیلی"، "الثوره" و "کمبو" شاهد خشونت و تخریب بود. تا پایان روز دوم، اعتراضات به کشته شدن ۳ نفر و زخمی شدن ۱۷ نفر از جامعه سودانی‌ها انجامید.

عاملان پشت پرده حملات به سودانی‌ها

گزارش‌ها نشان می‌دهند که بیشتر حملات به سودانی‌ها توسط گروه‌های خرابکار و تبهکار انجام شده است. این گروه‌ها از وضعیت تنش و خشم عمومی سوءاستفاده کرده و اقدام به غارت فروشگاه‌ها و کسب‌وکارها کردند. نیروهای امنیتی پس از مدتی وارد عمل شدند و وضعیت را کنترل کردند.

رئیس‌جمهور سودان جنوبی، سالواکی‌یر، پس از وقوع این حوادث دستور داد تا از سودانی‌ها و اموالشان حفاظت شود و اعتراضات جوانان در نقاط مختلف پایتخت و دیگر شهرها متوقف گردد. او همچنین اعلام کرد که با هر کسی که در این خشونت‌ها و غارت‌ها مشارکت داشته باشد، برخورد جدی خواهد شد.

پس از دو روز از آغاز بحران، وضعیت در جوبا و دیگر مناطق سودان جنوبی تحت کنترل نیروهای امنیتی قرار گرفت. با این حال، بسیاری از سودانی‌ها همچنان در شرایط بحرانی زندگی می‌کنند و اموالشان غارت شده است. بسیاری از آنها به مقرهای پلیس و سازمان ملل پناه برده‌اند تا خود را از خطرات احتمالی در امان نگه دارند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار