آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۲۲۶۱۴

واتساپ شرکت اسرائیلی «پاراگون» را به جاسوسی از ۹۰ کاربر متهم کرد

واتساپ شرکت اسرائیلی «پاراگون» را به جاسوسی از ۹۰ کاربر، از جمله روزنامه‌نگاران و فعالان مدنی در بیش از ۲۰ کشور، متهم کرد.

گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو به نقل از المیادین؛ واتساپ شرکت جاسوسی اسرائیلی «پاراگون» را به نفوذ غیرقانونی به حساب‌های حدود ۹۰ کاربر، از جمله روزنامه‌نگاران و فعالان جامعه مدنی، متهم کرده است. این شرکت با استفاده از بدافزارهای پیشرفته، کاربران را در بیش از ۲۰ کشور هدف قرار داده است.

جزئیات ماجرا

به گزارش المیادین و به نقل از منابع خبری، یکی از مقامات واتساپ اعلام کرد که شرکت اسرائیلی «پاراگون سولوشنز» (Paragon Solutions) با بهره‌گیری از بدافزارهای جاسوسی، دست‌کم ۹۰ کاربر این پیام‌رسان را هدف قرار داده است. این کاربران شامل روزنامه‌نگاران و فعالان جامعه مدنی در بیش از ۲۰ کشور، از جمله برخی کشورهای اروپایی، بوده‌اند.

این مقام مسئول تأکید کرد که واتساپ به باراگون هشدار قانونی داده و اعلام کرده که فعالیت‌های این شرکت نقض آشکار حریم خصوصی کاربران محسوب می‌شود. وی همچنین بر تعهد واتساپ به حفاظت از ارتباطات خصوصی تأکید کرد.

در گفت‌وگو با خبرگزاری رویترز، این مقام از افشای هویت افراد هدف قرار گرفته خودداری کرد، اما اظهار داشت که این افراد در بیش از ۲۰ کشور حضور دارند.

روش جاسوسی پاراگون

بر اساس اطلاعات منتشرشده از سوی واتساپ، این حمله سایبری از طریق ارسال فایل‌های آلوده به قربانیان انجام شده است. نکته نگران‌کننده این است که بدافزار جاسوسی نیازی به اقدام یا کلیک از سوی قربانی نداشته و به‌صورت کاملاً مخفیانه به دستگاه نفوذ کرده است.

واتساپ، که متعلق به شرکت متا (فیسبوک سابق) است، اعلام کرد که عملیات جاسوسی باراگون در دسامبر گذشته متوقف شده است. با این حال، مشخص نیست که این حملات تا چه مدت ادامه داشته و چه اطلاعاتی به سرقت رفته است. این پیام‌رسان همچنین اعلام کرد که این موضوع را به گروه امنیت سایبری Citizen Lab در کانادا ارجاع داده است.

واکنش‌ها و پیامدها

در حالی که واتساپ از ارائه جزئیات بیشتر درباره نحوه شناسایی باراگون به عنوان عامل این حملات خودداری کرد، اما تأکید داشت که مقامات قضایی و نهادهای امنیتی در جریان این موضوع قرار گرفته‌اند.

جان اسکات رایلتون، محقق Citizen Lab، در واکنش به این گزارش هشدار داد که این حمله بار دیگر نشان می‌دهد که نرم‌افزارهای جاسوسی اجاره‌ای همچنان در حال گسترش هستند و تهدیدی جدی برای امنیت دیجیتال محسوب می‌شوند.

افشاگری واتساپ در شرایطی انجام شده که چند هفته پیش، دادگاهی در ایالت کالیفرنیا رأیی تاریخی را به نفع واتساپ صادر کرد. این حکم علیه شرکت NSO Group، که توسط اعضای سابق واحد اطلاعات نظامی رژیم اسرائیل (یگان ۸۲۰۰) تأسیس شده، صادر شده بود.

باراگون؛ شرکت جاسوسی با ادعای حفاظت از امنیت ملی

شرکت‌های جاسوسی اسرائیلی، از جمله باراگون، اغلب بدافزارهای پیشرفته‌ای را به مشتریان دولتی خود می‌فروشند و ادعا می‌کنند که این فناوری‌ها برای مقابله با جرایم سازمان‌یافته و حفظ امنیت ملی ضروری هستند.

روزنامه گاردین به نقل از یک منبع نزدیک به باراگون گزارش داد که این شرکت با ۳۵ دولت دموکراتیک همکاری دارد. این فرد همچنین مدعی شد که باراگون هرگز به کشورهایی که سابقه سوءاستفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی دارند، خدمات ارائه نکرده است.

مالکیت و همکاری‌های مشکوک پاراگون

در ژانویه ۲۰۲۴، شرکت سرمایه‌گذاری AE Industrial Partners، که دفتر مرکزی آن در ایالت فلوریدای آمریکا قرار دارد، شرکت پاراگون را خریداری کرد. به گفته منابع رسانه‌ای، این معامله با مبلغی حدود ۹۰۰ میلیون دلار انجام شده است.

باراگون که توسط ایهود باراک، نخست‌وزیر پیشین رژیم اسرائیل تأسیس شده، طی ماه‌های اخیر توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این شرکت علاوه بر دفاتری در رژیم اسرائیل، یک دفتر نیز در ایالت ویرجینیا، آمریکا دارد.

گزارش‌های منتشرشده نشان می‌دهند که وزارت امنیت داخلی ایالات متحده در سال گذشته یک قرارداد ۲ میلیون دلاری با باراگون امضا کرده بود. با این حال، اجرای این قرارداد به دلیل بررسی‌های قانونی مرتبط با دستور اجرایی جو بایدن متوقف شد. این دستور اجرایی، محدودیت‌هایی را بر استفاده از نرم‌افزارهای جاسوسی توسط نهادهای دولتی آمریکا اعمال می‌کند.

نرم‌افزار جاسوسی «Graphite»؛ نسخه‌ای جدید از «پگاسوس»

باراگون یک نرم‌افزار جاسوسی به نام «Graphite» را توسعه داده است که عملکردی مشابه با بدافزار مشهور «Pegasus»، متعلق به شرکت NSO، دارد.

به محض آلوده شدن دستگاه قربانی با ویروس Graphite، مهاجم می‌تواند به تمامی اطلاعات تلفن همراه، از جمله پیام‌های رمزگذاری‌شده در واتساپ و سیگنال، دسترسی پیدا کند. این قابلیت، تهدیدی جدی برای روزنامه‌نگاران، فعالان حقوق بشر و حتی مقامات دولتی محسوب می‌شود.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار