کد خبر:۱۲۲۲۶۷۴
در قالب برنامه آبادیران اجرایی شد؛

نگاه حمایتی بنیاد ملی علم به مطالعات محرومیت‌زدایی

در پی فراخوان بنیاد ملی علم ایران برای طرح‌های محرومیت‌زدایی در قالب برنامه ملی آبادیران، ۶ طرح پژوهشی با سرمایه‌گذاری ۱۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال در حال اجراست.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بنیاد ملی علم ایران در راستای اجرای برنامه ملی آبادیران، فراخوان حمایت ویژه‌ای را برای طرح‌های مرتبط با محرومیت‌زدایی اعلام کرده است. در این فراخوان، ۷۵ طرح از سوی محققان و پژوهشگران ارسال شده و بر اساس گزارشات، از میان این طرح‌ها، ۳۷ طرح در حال بررسی و ۳۲ طرح نیز رد شده‌اند. ارزش کل طرح‌های دریافتی بالغ بر ۳۱۵ میلیارد و ۴۱۰ میلیون ریال تخمین زده شده است.

در حال حاضر، ۶ طرح تأیید شده در حوزه‌های مختلف به ویژه در زمینه‌های کشاورزی، دامپروری و مسکن در حال اجرا است. سرمایه‌گذاری برای این طرح‌ها به ۱۱ میلیارد و ۶۵۰ میلیون ریال می‌رسد.

از جمله طرح‌های تأیید شده می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مدل‌سازی برخی پیامد‌های فرسایش آبکندی و اقدامات حفاظتی در منطقه دشتیاری چابهار: این طرح پژوهشی با بودجه ۲ میلیارد و ۴۵۰ میلیون ریال، به دنبال ارائه راهکار‌هایی برای مقابله با فرسایش خاک در منطقه دشتیاری است. (حوزه: کشاورزی، دامپروری و شیلات، قالب: رساله دکتری)

ارزیابی و مدیریت ریسک تامین و توزیع آب آبیاری بین کشاورزان بخش‌های جرقویه سفلی و علیا: این طرح با بودجه ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال، به دنبال یافتن راهکار‌های سازگاری با کم‌آبی در مناطق کم‌برخوردار است. (حوزه: کشاورزی، دامپروری و شیلات، قالب: طرح پژوهشی)

تدوین الگوی طراحی سامانه خدمت - محصول محرومیت‌زا و توسعه محور در مناطق روستایی: این طرح با بودجه ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال، به دنبال ایجاد اشتغال پایدار در روستای زیر تنگ آبزر شهرستان اندیکا است. (حوزه: سلامت، بهداشت و توانبخشی، قالب: رساله دکتری)

طراحی برنامه‌ای برای پایدارسازی معیشت زنان روستایی استان ایلام: این طرح با بودجه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، به دنبال ایجاد اشتغال پایدار برای زنان روستایی است. (حوزه: ماشین‌آلات کوچک مقیاس، قالب: طرح پژوهشی)

امکان‌سنجی توسعه کسب و کار‌های اجتماعی گردشگری در مناطق محروم (مورد مطالعه شاندرمن ماسال): این طرح با بودجه ۲ میلیارد ریال، به دنبال ایجاد اشتغال در مناطق محروم از طریق توسعه گردشگری است. (حوزه: صنایع نرم و آموزشی، قالب: طرح پژوهشی)

تاثیر حکمروایی محلی آب بر امنیت آب کشاورزی در شهرستان کرمانشاه: این طرح با بودجه ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون ریال، به دنبال رفع چالش‌های مربوط به دسترسی به آب کشاورزی است. (حوزه: کشاورزی، دامپروری و شیلات، قالب: رساله دکتری)

طرح‌های ارسالی به برنامه ملی آبادیران در حوزه‌های مختلفی از جمله سلامت، بهداشت و توانبخشی، کشاورزی، دامپروری و شیلات، صنایع نرم و آموزشی، ماشین‌آلات کوچک مقیاس و مسکن و توسعه زیرساخت روستا ارائه شده‌اند که در این بین کشاورزی، دامپروری و شیلات با ۳۰ طرح ارائه شده بیشترین فراوانی را داشته است.

در حال حاضر تعداد قابل توجهی از طرح‌ها در حال بررسی هستند. همچنین برخی طرح‌ها نیز به دلیل تطابق نداشتن با اهداف و اولویت‌های برنامه ملی آبادیران رد شده‌اند.

در این فراخوان برنامه ملی آبادیران با حمایت بنیاد ملی علم ایران، گامی مهم در راستای محرومیت‌زدایی از مناطق کم‌برخوردار کشور برداشته است. حمایت مالی و علمی از طرح‌های پژوهشی و اجرایی در حوزه‌های مختلف، نویدبخش توسعه پایدار و ایجاد فرصت‌های شغلی در این مناطق است. انتظار می‌رود با ادامه این روند، شاهد پیشرفت‌های چشمگیری در ارتقای سطح زندگی مردم مناطق محروم باشیم.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار