به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو روز ۴ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در ۴ فوریه ۱۹۱۵، در جریان جنگ جهانی اول، ارتشهای روسیه و انگلستان در تلاش برای تصرف تنگه داردانل و شکست نیروهای عثمانی، به شدت از نیروهای عثمانی به رهبری مصطفی کمال پاشا شکست خوردند. این پیروزی برای عثمانیها بسیار حیاتی بود و دشمنان با تحمل تلفات سنگین مجبور به عقبنشینی شدند. اگرچه این پیروزی بزرگ برای عثمانیها بود، اما در نهایت امپراتوری عثمانی در پایان جنگ جهانی اول فروپاشید.
در انتخابات پارلمانی ۱۳۲۲، دکتر محمد مصدق که در نخستین دوره انتخابات مجلس از اصفهان به نمایندگی انتخاب شده بود، دوباره به عنوان نماینده اول تهران در مجلس شورای ملی برگزیده شد. مصدق در آن دوران با اقدامات خود در جهت استقلال اقتصادی و سیاسی کشور شناخته میشد و در آینده نقش مهمی در جنبش ملی شدن صنعت نفت ایفا کرد.
در تاریخ ۴ فوریه ۱۹۴۵، کنفرانس یالتا میان سران سه کشور ایالات متحده، اتحاد شوروی و انگلستان آغاز شد. در این کنفرانس، روزولت، استالین و چرچیل درباره سرنوشت آلمان پس از پایان جنگ جهانی دوم، مناطق نفوذ خود و خطوط مرزی جدید مذاکره کردند. این کنفرانس که در کاخ یالتا واقع در شبهجزیره کریمه برگزار شد، تأثیرات زیادی بر تقسیم اروپا و جهان در دوران پس از جنگ جهانی دوم داشت و آغازگر دوره جنگ سرد بین دو ابرقدرت جهانی شد.
در ۴ فوریه ۲۰۰۴، مارک زاکربرگ، یکی از بنیانگذاران فیسبوک، این شبکه اجتماعی را تأسیس کرد. فیسبوک بهسرعت یکی از بزرگترین و تأثیرگذارترین شبکههای اجتماعی در جهان تبدیل شد و تحولی عظیم در نحوه ارتباطات دیجیتال و آنلاین ایجاد کرد.