به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو روز ۳ فوریه اهمیت تاریخی و سیاسی زیادی در جهان دارد. در ادامه به مرور برخی از مهمترین رویدادهای آن میپردازیم.
در تاریخ ۱۸۰۳ میلادی، ایران وارد مرحله جدیدی از رقابتهای استعماری قدرتهای اروپایی شد که تأثیرات منفی زیادی بر تاریخ کشور داشت. قدرتهای انگلستان، فرانسه و روسیه در این دوره در تلاش بودند تا ایران را به عرصهای برای دستیابی به منافع خود تبدیل کنند. ایران در این زمان تحت سلطنت فتحعلی شاه قاجار و ولیعهد عباس میرزا قرار داشت و کشور به محلی برای رقابتهای دیپلماتیک این قدرتها تبدیل شده بود.
در سوم فوریه ۱۸۳۰، یونان پس از سالها مبارزه با امپراتوری عثمانی، موفق به کسب استقلال شد. این پیروزی پس از قیامهای متعدد علیه سلطه عثمانی به دست آمد و با حمایت کشورهای اروپایی مانند روسیه، فرانسه و انگلستان همراه بود.
در سال ۱۸۴۶ میلادی، محمدشاه قاجار به فشارهای انگلستان و روسیه، حاکمیت ایران بر منطقه سلیمانیه را ترک کرده و این منطقه را به امپراتوری عثمانی واگذار کرد. این اقدام از سوی برخی محافل داخلی ایران بهعنوان یک ضعف دیپلماتیک در نظر گرفته شد که تأثیرات طولانیمدتی بر سرنوشت ایران داشت.
آلفرد اِستروسْنِر، رئيس جمهور سابق پاراگوئه و ديكتاتور اين كشور، در سال ۱۹۵۴م با يك كودتا به رياست جمهوري پاراگوئه دست يافت. وي از اين سال تا سال ۱۹۸۸م، طي هفت بار انتخابات رياست جمهوري پاراگوئه، خود را منتخب مردم خواند و به مدت ۳۴ سال تمام بر اين كشور كوچك امريكاي جنوبي حكومت كرد. استروسْنر در اين مدت پاراگوئه را از نظر صنعتي توسعه بخشيد ولي سركوب شديد آزاديخواهان و وجود اختناق در اين كشور طي سالهاي حكومتش موجب شد كليساهاي كاتوليك عليه وي دست به كار شوند. همچنين پاراگوئه در سالهاي زمامداري استروسْنر، بالاترين رقم مهاجرت از كشور را در امريكاي جنوبي به خود اختصاص داده بود. حكومت آلفردو استروسنر سرانجام در سوم فوريه ۱۹۸۹م طي يك كودتاي نظامي ساقط شد و او مجبور به خروج از كشور گرديد. آندرز رودريگز رهبر كودتا كه از نظاميان نزديك استروسنر و از افراد مورد اطمينان او در هيأت رهبري پاراگوئه به شمار ميرفت، هنگام عزيمت رئيسجمهورِ ساقط شده اين كشور به شيلي وي را شخصاً تا فرودگاه بدرقه كرد. با سرنگوني استروسنر، ژنرال آندرز فرمانده نيروي زميني، حكومت را در دست گرفت و بلافاصله فرمان برگزاري انتخابات آزاد را در پاراگوئه صادر كرد. رودريگِز، خود تا سال ۱۹۹۳م در سمت رياست جمهوري بود و در اين سال، قدرت به دست غيرنظاميان منتقل شد.
در تاریخ ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ (۲ فوریه ۲۰۰۹)، ایران ماهواره «امید ایران» را به مدار زمین فرستاد. این ماهواره که با موشک سفیر-۲ به فضا پرتاب شد، بهعنوان نمادی از پیشرفت فناوری فضایی ایران شناخته میشود و ۱۵ بار در روز به دور کره زمین میچرخید.
۱۸۰۹: زادروز فلیکس مندلسون، آهنگساز و رهبر ارکستر آلمانی.
۱۸۹۴: زادروز نورمن راکول، نقاش و تصویرگر آمریکایی.
۱۹۶۰: زادروز یوآخیم لوو، فوتبالیست و مربی آلمانی.
۱۹۹۷ -بهومیل هرابال (ت. ۱۹۱۴) داستاننویس اهل جمهوری چک