به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو به نقل از خبرگزاری «تاس»، "گنادی گاتیلوف"، نماینده دائم روسیه در دفتر سازمان ملل و سایر سازمانهای بینالمللی در ژنو، اعلام کرد که نمایندگان هیئت آمریکایی در ژنو برای اولین بار در جلسات مختلف سازمان ملل وارد بحث و جدل نمیشوند و هیچگونه فعالیتی از خود نشان نمیدهند، که این موضوع برای آنها کاملاً غیرمعمول است.
گاتیلوف این اظهارات را صبح امروز، یکشنبه، در مصاحبه با خبرنگار تاس به مناسبت روز دیپلماتیک بیان کرد. به گفته او، در هیئت آمریکایی در حال حاضر وضعیت کاملی از سردرگمی و عدم درک وجود دارد و آنها به درستی نمیدانند که پس از تصمیمات دونالد ترامپ، رئیسجمهور جدید ایالات متحده، چگونه باید در سازمانهای بینالمللی عمل کنند.
این دیپلمات روس توضیح داد: «آنها در بسیاری از نهادهای سازمان ملل هیچگونه فعالیتی نداشته و فقط نشسته و گوش میدهند، که این موضوع برای هیئت آمریکایی غیرمعمول است. به عنوان مثال، در کنفرانس خلع سلاح، جایی که همیشه با آمریکاییها در حال بحث و دفاع از مواضع خود بودیم، آنها ما را متهم میکردند و ما پاسخ خود را ارائه میدادیم. اما اکنون، در چندین جلسه اخیر، هیچکدام از نمایندگان آنها نه دیده شده و نه شنیده شدهاند.»
گاتیلوف تأکید کرد، در طول مدتی که در این سمت بوده، تاکنون چنین وضعیتی را مشاهده نکرده است. او معتقد است که این موضوع ناشی از عدم قطعیت در مواضع واشنگتن و خطمشی آینده آن در خصوص خروج از نهادهای سازمان ملل است. به گفته او، به نظر میرسد که دیپلماتهای آمریکایی هنوز دستورالعملهای لازم را از وزارت امور خارجه و کاخ سفید دریافت نکردهاند و به همین دلیل در وضعیت بلاتکلیفی قرار دارند.
در تاریخ ۲۱ ژانویه، ترامپ یک فرمان اجرایی برای خروج ایالات متحده از سازمان جهانی بهداشت امضا کرد و تصمیم خود را با پرداختهای نامتناسب آمریکا در مقایسه با سایر کشورها توجیه کرد. در اوایل فوریه، دفتر مطبوعاتی کاخ سفید اعلام کرد که رئیسجمهور همچنین فرمان خروج ایالات متحده از شورای حقوق بشر سازمان ملل و آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی را امضا کرده است.