به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، یک مجموعه دانشبنیان کشورمان که فعالیت خود را از سال ۱۳۹۱ آغاز کرده است، با بهرهگیری از دانش فنی روز و فناوریهای نوین شیمیایی، طیفی از محصولات رزینی شامل کفپوشهای اپوکسی، پلییورتان، آکریلات و رزینهای پایه زیستی را تولید میکند.
نوآوری فناوران این شرکت، ضمن افزایش کیفیت محصولات، به طول عمر بالا و ماندگاری تولیدات منجر شده است.
مدیر تضمین کیفیت این مجموعه دانشبنیان مهمترین کاربردهای این محصولات را استفاده برای کفپوشهای بهداشتی مناسب بیمارستانها و داروسازیها، پوششهای کف ضد اسید و مقاوم به ضربه برای کاربری در فضاهای صنعتی، پوششهای کف آببند محافظ بتن و مقاوم به سایش برای پارکینگهای طبقاتی نام برد.
علی کشاورز افزود:این محصولات که به صورت تخصصی برای کاربریهای خاص و مهندسی مورد استفاده قرار میگیرند، در واقع برطرفکننده نیازهای برطرف نشده توسط محصولات جایگزین مانند کفپوشهای رولی و تایل، سنگ، سرامیک، موازئیک و بتن است.
وی اصلیترین مزایای کفپوشهای رزینی را استحکام مکانیکی بسیار بالا، آببندی کامل سطح، عدم وجود درز، مقاومت به مواد شیمیایی خصوصاً اسیدها و بازهای قوی، ترمیم و نصب آسان و دوام و طول عمر طولانی عنوان کرد.
این فعال حوزه دانشبنیان با بیان اینکه کفپوشهای رزینی ساخت این مجموعه با وجود قرار داشتن در دسته محصولات شیمیایی، به دلیل طراحی و تولید بر اساس اصول پایداری، سازگاری بیشتری با محیط زیست دارند، افزود: با تمرکز بر استفاده از مواد اولیه با منشأ گیاهی و حذف حلالهای شیمیایی مضر، توانستهایم گامهای موثری در جهت تولید محصولات رزینی سازگار با محیط زیست برداریم.
کشاورز ادامه داد:این رویکرد نوآورانه نه تنها کیفیت محصولات نهایی را افزایش داده، بلکه موجب رضایتمندی بیشتر مشتریان و کسب سهم بیشتری از بازار شده است. ضمن اینکه کاهش استفاده از حلالهای شیمیایی مضر در فرآیند تولید محصولات، از مزایای این محصولات محسوب میشود.
وی گفت: این تغییر نه تنها به حفظ محیط زیست کمک کرده است، بلکه ایمنی کارکنان در حین تولید و سلامت مصرفکنندگان محصولات نهایی را نیز بهبود بخشیده است.
به گفته مدیر تضمین کیفیت این مجموعه دانشبنیان، این اقدام باعث شده محصولات شرکت با استانداردهای زیستمحیطی هماهنگتر شوند و اثرات منفی فرآیندهای تولید بر محیط زیست به حداقل برسد.
افزایش میزان استفاده منابع گیاهی در کفپوش ها هزینهبر است
کارشناس ارشد نوآوری و پایداری این شرکت دانشبنیان نیز با اشاره به اینکه نیازهای مشتریان و استانداردهای بینالمللی سختگیرانه نقش مهمی در توسعه محصولات جدید داشتهاند، اظهار کرد: با استفاده از رزینهای زیستی که از منابع گیاهی تهیه میشوند، توانستهایم میزان استفاده از این مواد را در سال جاری تا ۲۶ درصد نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.
زیبا حسنآبادی همچنین به چالشهایی که استفاده از مواد پایدار با خود به همراه دارد اشاره و یکی از مشکلات اصلی را افزایش هزینه این نوع مواد نسبت به مواد شیمیایی عنوان کرد.
وی اضافه کرد: با این حال، توانستهایم با بهینهسازی فرآیندهای تولید و کاهش مصرف انرژی، قیمت محصولات را رقابتی نگه داریم. این تلاشها به ما کمک کرده که در عین حفظ کیفیت بالا، قیمت محصولات برای مشتریان مقرونبهصرفه باقی بماند.
قطعی برق و جهش نرخ ارز، اصلی ترین چالش دانشبنیانها
کارشناس ارشد نوآوری و پایداری این شرکت دانشبنیان همچنین با بیان اینکه، این شرکت فناور در مسیر پیشرفت خود با چالشهای فراوانی نیز مواجه بوده است، گفت: مشکلات قطعی برق، هزینههای تحمیلشده ناشی از این معضل را افزایش داده و فرآیند تولید را مختل کرده است.
حسنآبادی اظهار کرد:علاوه بر این، جهش نرخ ارز و تورم ناشی از آن، ساختار هزینهها را به شدت تحت تأثیر قرار داده و در نهایت بر قیمت تمامشده و فروش محصولات نیز تأثیر گذاشته است. اما با وجود این چالشها، همچنان در تلاش هستیم تا با مدیریت بهینه منابع و حفظ کیفیت، جایگاه برتر خود را در بازار حفظ کنیم.