کد خبر:۱۲۳۷۲۷۹

خاموش، اما مرگبار: هوش مصنوعی، جنگ الکترونیک چگونه می‌تواند آینده نبرد را شکل دهد؟

جنگ الکترونیک شناختی، EMP‌ها و هوش مصنوعی قرار است نبرد‌های مسلحانه را همانطور که می‌شناسیم تغییر دهند. در حالی که چین رهبری این اتهام را بر عهده دارد، آیا ایالات متحده عقب مانده است؟

به گزارش گروه دانشگاهی خبرگزاری دانشجو ، وقتی صحبت از جنگ به میان می‌آید، به قول خودشان، همه چیز در حال تغییر است. در حالی که میدان‌های نبرد سنتی هنوز با صدای موشک‌ها، تانک‌ها و هواپیما‌های بدون سرنشین منعکس می‌شوند، جنگی آرام‌تر و موذی‌تر در حال ظهور است که با چشم غیرمسلح نامرئی است. این جنگی است که نه با گلوله، بلکه با پالس‌های الکترومغناطیسی (EMPs)، امواج مایکروویو پرقدرت (HPMs) و جنگ الکترونیک شناختی مبتنی بر هوش مصنوعی (CEW) به راه انداخته شده است.

در درگیری‌های مدرن، پیروزی دیگر تنها به قدرت آتش بستگی ندارد، بلکه به مختل کردن و از کار انداختن دشمن قبل از اینکه حتی بتواند به مقابله بپردازد بستگی دارد. شکلی از نبرد درست از کتاب هنر جنگ سان تزو: "بزرگترین پیروزی آن است که نیازی به جنگ نداشته باشد. 

از زمان اختراع هواپیما، توانایی کنترل هوا، زمین و دریا تعریف برتری نظامی بوده است. با این حال، به دنبال نظامی‌سازی طیف الکترومغناطیسی، چنین برتری به‌سرعت توسط نادیده‌ها به چالش کشیده می‌شود.

ظهور جنگ الکترونیک

به همین دلیل، بسیاری از کشور‌ها سرمایه گذاری خود را در سیستم‌های جنگ الکترونیک (EW) انجام داده‌اند، ادامه می‌دهند و احتمالاً افزایش خواهند داد. با ظهور پهپاد‌ها در میدان جنگ و حوزه هوش مصنوعی (AI) که به سرعت در حال ظهور است، حتی سیستم‌های EW آزمایش شده و آزمایش شده معمولی نیز به سرعت منسوخ می‌شوند.

در میدان نبرد مدرن، نیرو‌های مسلح به طور فزاینده‌ای باید با اختلالات در ارتباطات، کنترل چیز‌هایی مانند هواپیما‌های بدون سرنشین، مهمات سرگردان و سیستم‌های تسلیحات متعارف با هدف گیری پیشرفته مقابله کنند. اینها تنها بخش‌هایی از جنگ مدرن هستند که به شدت به سیستم‌های دیجیتال متکی هستند.

CEW برای هر نیروی مسلح مدرن کاربردی به طور فزاینده‌ای حیاتی می‌شود. برای افراد ناآشنا، CEW یادگیری ماشینی را با سیستم‌های EW ترکیب می‌کند تا به‌طور مستقل تهدیدات الکترونیکی را در زمان واقعی شناسایی و مقابله کند.

بسیاری از قدرتمندترین ارتش‌های جهان پتانسیل آن را شناسایی کرده‌اند، به طوری که ایالات متحده به طور ناامیدکننده‌ای در پیشی گرفتن از این گروه کند است. گزارش مرکز ارزیابی‌های استراتژیک و بودجه در سال ۲۰۱۸ هشدار داد که ایالات متحده ممکن است بیش از یک دهه طول بکشد تا بتواند با رهبران جنگ الکترونیک جهانی مانند چین برسد.

گزارش اخیر کمیسیون بازنگری اقتصادی و امنیتی ایالات متحده و چین در سال ۲۰۲۴ همچنین ادعا می‌کند که ارتش آزادیبخش خلق چین (PLA) قابلیت‌های قابل توجهی EW را توسعه داده است که قادر به شناسایی، هدف قرار دادن و ایجاد اختلال در نیرو‌های آمریکایی است.

خاموش، اما مرگبار: هوش مصنوعی، جنگ الکترونیک چگونه می‌تواند آینده نبرد را شکل دهد

چین در CEW همه کاره است

بر اساس مقاله‌ای که ماه گذشته در Popular Mechanics منتشر شد، PLA به طور فعال در توسعه سیستم‌های پارازیت با کمک هوش مصنوعی و EMP‌های غیرفعال کننده پهپاد سرمایه گذاری کرده است. همچنین دارای تکنیک‌های پیشرفته اختلال راداری است که می‌تواند به طور جدی بر عملیات ایالات متحده در یک سناریوی درگیری تأثیر بگذارد.

با این حال، ایالات متحده نیز بیکار نیست و در تلاش است تا شکاف‌های احتمالی در دفاع خود را برطرف کند. یکی از پرمخاطب‌ترین دستگاه‌های آن Epirus' Leonidas است، یک سیستم تسلیحاتی با انرژی مایکروویو با قدرت بالا که در حال حاضر توسط ارتش ایالات متحده آزمایش می‌شود.

لئونیداس برای سرخ کردن مدار‌های ظریف پهپاد‌ها از فاصله دور طراحی شده است و به طور بالقوه تهدید پهپاد‌های منفرد یا انبوهی از آنها را از بین می‌برد. بر خلاف مهمات سنتی، این حملات الکترونیکی را می‌توان بدون تامین مجدد تکرار کرد و آنها را به یک راه حل مقرون به صرفه و پایدار برای نبرد‌های مدرن تبدیل کرد.

سایر برنامه‌های نظامی شامل قرارداد ۶.۴ میلیون دلاری نیروی هوایی ایالات متحده با موسسه تحقیقاتی جنوب غربی برای توسعه الگوریتم‌های CEW است که قادر به شناسایی و مقابله با تهدیدات الکترونیکی با سرعت و دقت هوش مصنوعی هستند. در تئوری، این سیستم باید قادر باشد به حملات الکترونیکی در زمان واقعی واکنش نشان دهد و تاخیر‌های مرتبط با تصمیم گیری انسانی را حذف کند.

یکی از جنبه‌های مهم تئاتر جنگ الکترونیک این است که مانع ورود کشور‌ها در مقایسه با مهمات سنتی بسیار کمتر است. سیستم‌های الکترونیکی در دسترس‌تر شده‌اند و به گروه‌های تروریستی، شورشیان و دولت‌های کوچک سرکش فرصت می‌دهند تا فعالانه خود را بسازند.

ایالات متحده در حال تقلا برای جبران است

گزارش سال ۲۰۲۲ وزارت امنیت داخلی نسبت به افزایش تهدید بازیگران غیردولتی با استفاده از سلاح‌های الکترومغناطیسی تجاری در دسترس هشدار داد. برخلاف سخت افزار‌های نظامی سنتی، یک دستگاه EMP به اندازه کافی کوچک برای قرار گرفتن در یک کامیون یا کانتینر حمل و نقل می‌تواند به طور مخفیانه مستقر شود و زیرساخت‌ها و دارایی‌های نظامی را بدون هیچ ردی از کار بیاندازد. فقدان بقایای مواد منفجره یا تیراندازی، تعیین اینکه آیا اصلاً حمله‌ای رخ داده است یا خیر، چه رسد به نهاد‌های مسئول، دشوار خواهد بود.

با پیشرفت فناوری جنگ الکترونیک، دفاع در برابر آن نیز باید پیشرفت کند. پنتاگون و متحدانش در حال سرمایه‌گذاری بر روی الکترونیک سخت‌شده با تشعشع، الگوریتم‌های دفاعی مبتنی بر هوش مصنوعی و رمزگذاری کوانتومی برای محافظت از دارایی‌های نظامی در برابر حملات EMP و HPM هستند.

با این حال، تاریخ نشان می‌دهد که اقدامات تدافعی اغلب از نوآوری‌های تهاجمی عقب می‌ماند و پنجره خطرناکی از آسیب پذیری را به جا می‌گذارد. برای این منظور، میدان نبرد آینده ممکن است نه با انفجارها، بلکه با خاموشی‌های فوری، هواپیما‌های زمین گیر، و دفاع از کار افتاده تعریف شود - که همه ناشی از حملات الکترونیکی غیرقابل مشاهده است.

آنچه در آینده در نظر گرفته شده است

با خودکارسازی هوش مصنوعی بسیاری از فرآیند‌های تشخیص و پاسخ، تضاد‌ها با سرعت ماشین آشکار می‌شوند و تصمیم‌گیرندگان انسانی را درگیر می‌کند. با این حال، شاید نگران‌کننده‌ترین جنبه این تغییر تکنولوژیکی این است که این سلاح‌ها در معرض دید عموم پنهان می‌شوند.

همانطور که انگلستان اخیراً از سیستم موشکی Gravehawk (یک سلاح دفاع هوایی دوربرد که در داخل یک کانتینر کشتیرانی پنهان شده است) رونمایی کرد، استراتژی‌های مشابهی را می‌توان برای سیستم‌های EMP یا HPM اعمال کرد. یک حمله EMP مخفی به یک شهر یا پایگاه نظامی می‌تواند بدون ردیابی منشأ آن، ویرانی ایجاد کند.

جهان به سرعت به آینده‌ای نزدیک می‌شود که ممکن است جنگ دیگر شبیه آنچه ما می‌دانستیم نباشد. آیا ایالات متحده آماده است تا در این دوره جدید نبرد رهبری را رهبری کند، یا در میدان جنگی که حتی نمی‌تواند ببیند، بازی خواهد کرد؟ ما به شما اجازه می‌دهیم تصمیم بگیرید.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار