کد خبر:۱۲۴۶۱۲۰

فایننشال‌تایمز: با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، سیل کالا‌های چینی در راه اروپاست

ورود گسترده کالا‌های چینی با قیمت‌های پایین‌تر به بازار اروپا می‌تواند خطرات اقتصادی ناشی از تعرفه‌های دونالد ترامپ را تشدید کند. تحلیلگران هشدار می‌دهند که بروکسل (اتحادیه اروپا) در حال آماده‌سازی اقداماتی برای محافظت از خود در برابر این سیل کالا‌های ارزان‌قیمت از آسیاست.
فایننشال‌تایمز: با جنگ تعرفه‌ای ترامپ، سیل کالا‌های چینی در راه اروپاست

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، تاثیر مستقیم تعرفه ۲۰ درصدی رئیس‌جمهور ایالات متحده بر محصولات اتحادیه اروپا، نگرانی‌هایی را در مورد چشم‌انداز تولیدکنندگان آسیب‌دیده این بلوک به وجود آورده است. این تولیدکنندگان قبلا نیز تحت تاثیر تعرفه‌های ایالات متحده بر خودرو‌ها و فولاد قرار داشته‌اند و حالا با این تعرفه‌های جدید، وضعیت آنها به شدت تحت فشار قرار گرفته است.

به نوشته روزنامه فایننشال تایمز، شدت تعرفه‌های ترامپ بر اقتصاد‌هایی مانند چین و ویتنام به این معنی است که بروکسل اکنون در آماده باش برای هجوم محصولات آسیایی مانند کالا‌های برقی و ماشین آلات به بازار‌های خود است. مقام‌های اروپایی می‌گویند که کمیسیون اتحادیه اروپا در حال آماده‌سازی تعرفه‌های اضطراری جدید برای واکنش به این تعرفه‌های آمریکایی است و آنها نظارت بر جریان واردات را افزایش داده‌اند.

«رابین وینکلر» رئیس دویچه‌بانک می‌گوید: «این شوک جدی تجاری به آسیا احتمالا در اروپا نیز طنین‌انداز می‌شود. تولیدکنندگان چینی تلاش خواهند کرد تا تولیدات خود را بیشتر و بیشتر در اروپا و دیگر کشور‌ها بفروش برسانند، چون با تعرفه‌های وحشتناک آمریکا رو‌به‌رو هستند.»

یکی از دیپلمات‌های ارشد اتحادیه اروپا نیز گفت: «ما باید اقدامات محافظتی را برای صنایع خود به کار ببندیم. ما به شدت نگران هستیم که این وضعیت به نقطه تنشی دیگر با چین بدل شود. انتظار ندارم که آنها مدل تولید مازاد ظرفیت خود را تغییر دهند.»

این دیپلمات ادامه داد، اتحادیه اروپا تعرفه ۳۵ درصدی بر خودرو‌های برقی چین وضع کرده و ممکن است بروکسل بخواهد بر سایر کالا‌ها و تولیدات هم تعرفه‌های بیشتری وضع کند.

پس از آنکه ترامپ شرکای تجاری ایالات متحده را با وضع یکسری تعرفه‌های گمرکی دچار شوک کرد، سیاستگذاران در سراسر جهان در فکر تحولی جدی در سیستم تجارت جهانی هستند.

اتحادیه اروپا از جمله اقتصاد‌هایی است که مشمول مالیات بالاتر از تعرفه پایه ۱۰ درصدی است که کاخ سفید برای همه شرکای خود به جز کانادا و مکزیک اعمال می‌کند.

اما این تعرفه‌ها برای چین حتی سخت‌تر خواهد شد. پکن با تعرفه «متقابل» ۳۴ درصدی، علاوه بر تعرفه ۲۰ درصدی که قبلا توسط ترامپ وضع شده، مواجه است. رئیس جمهور آمریکا همچنین کشور‌هایی را که شرکت‌های چینی از طریق آنها محصولات خود را به سمت ایالات متحده هدایت می‌کنند، هدف قرار داده از جمله ویتنام که با تعرفه جدید ۴۶ درصدی مواجه است.

با اینکه تحلیلگران گمانه زنی کرده‌اند که این اقدامات شاید اتحادیه اروپا و چین را به هم نزدیکتر کند، به دلیل وجود این خطر که تولیدکنندگان چینی به دنبال افزایش سهم بازار از طریق تخفیف گرفتن هستند و با توجه به موانعی که توسط ایالات متحده ایجاد شده است، بروکسل ماه‌هاست که در معرض خطر قرار دارد.

امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه هشدار داده تعرفه‌های بالا بر کشور‌های آسیایی می‌تواند آنها را به سمت تغییر مسیر ظرفیت اضافی خود به اروپا و بالقوه «عواقب بزرگ» برای صنایع این قاره سوق دهد.

یکی از تحلیلگران اقتصادی خاطرنشان کرده که تعرفه‌ها بر کالا‌های چینی بسیار بالاتر از دیگر کشورهاست، در نتیجه خطر ورود حجم زیادی از کالا‌های چینی به اروپا نیز افزایش می‌یابد.

این وضعیت می‌تواند تورم را کاهش دهد که در ازای آن منجر به کاهش بیشتر و سریعتر نرخ بهره توسط بانک مرکزی اروپا می‌شود.

تعرفه‌های تجاری در دوران اول ریاست جمهوری ترامپ گریبان اتحادیه اروپا را گرفته بود. بروکسل در سال ۲۰۱۸ پس از اعمال اقدامات مشابه توسط ترامپ، ۲۵ درصد تعرفه «ایمنی» بر واردات فولاد اعمال کرد. این اقدام برای جلوگیری از انحراف محصولات صادرکنندگانی مانند چین به بازار واحد با توجه به موانع ایالات متحده بود.

مقامات گفتند که آماده‌اند تا دوباره وارد عمل شوند. یک مقام ارشد کمیسیون اروپا نیز گفت: «ما می‌توانیم بازار‌های خود را به دلیل هجوم ناگهانی واردات غیرمنتظره ببندیم. ما مدتی است که چنین اقدامی را برای فولاد داریم و خواهیم دید که آیا برای سایر بخش‌ها به آن نیاز داریم یا خیر.»

البته تجربه قبلی نشان می‌دهد که مقابله با تولیدات سوبسیدی چین چقدر سخت است.

طبق گزارش سازمان همکاری و توسعه اقتصادی، تولید فولاد در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۴ کاهش یافته است، در حالیکه سایر کشور‌ها به تولید خود ادامه داده‌اند. آمار‌های جدید نشان می‌دهد که ظرفیت اضافی جهانی فولاد از حدود ۶۰۲ میلیون تن در سال ۲۰۲۴ به ۷۲۱ میلیون تن تا سال ۲۰۲۷ افزایش خواهد یافت که این رقم بیش از پنج برابر تولید فولاد اتحادیه اروپا است.

مدیرکل گروه صنعتی «یوروفر» گفت: «این وضعیت ناپایدار به نقص‌های امنیتی اتحادیه اروپا اشاره می‌کند که در آن قطع ارتباط فزاینده بین واردات مجاز به بازار اتحادیه اروپا و تقاضای واقعی قابل رسیدگی نیست.»

رئیس موسسه «ایفو» که یک اندیشکده اقتصادی آلمانی است نیز گفت، تعرفه‌های گسترده ترامپ برای مقابله با چین ضربه سنگینی بر صنایع آلمان نیز وارد می‌کند. چین تلاش می‌کند تا در بازار‌های دیگری بفروشد و برای همین، فشار مضاعفی بر شرکت‌های آلمانی وارد می‌آید درحالیکه به دلیل مشکلات اقتصادی خودش، کالا‌های آلمانی کمتری می‌خرد.

وی افزود، همه اینها علاوه بر تهدیدی که برای تولیدکنندگان در آلمان و جا‌های دیگر وجود دارد، با توجه به موانع سختی که اکنون در ایالات متحده با آن رو‌به‌رو هستند، همراه است. با رکود اقتصاد آلمان، این امکان وجود داشت که تعرفه‌های ایالات متحده بتواند این کشور را به سمت انقباض بازگرداند.

یک تحلیلگر اقتصادی دیگر نیز گفت: «بدترین کابوس اقتصادی اروپا به حقیقت پیوسته است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار