کد خبر:۱۲۴۶۵۳۷

ترامپ نسخه می‌پیچد؛ داروی تعرفه‌ها بازار جهانی را به لرزه انداخت!

در حالی ترامپ تعرفه‌ها را «دارو» توصیف می‌کند که امروز (دوشنبه) این تدابیر موجب آشفتگی بیشتر در بازار‌های مالی جهانی شد. ترامپ همچنین می‌گوید تنها در صورتی با چین معامله خواهد کرد که کسری تجاری آمریکا با این کشور از بین برود.
ترامپ نسخه می‌پیچد؛ داروی تعرفه‌ها بازار جهانی را به لرزه انداخت!

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، در شرایطی که وضعیت بازار‌های جهانی از بابت نسخه‌ای که ایالات متحده برای جهان پیچیده ملتهب شده است، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به خبرنگاران گفت تنها در صورتی آماده معامله با چین است که کسری تجاری آمریکا با چین حذف شود.

ترامپ گفت: «ما هر سال صد‌ها میلیارد دلار با چین از دست می‌دهیم؛ و اگر این مشکل را حل نکنیم، من معامله‌ای نخواهم کرد.»

گروه خبری کاخ سفید گزارش داد، ترامپ در جمع خبرنگاران گفت: «من مایلم معامله کنم، اما آنها باید مازاد تجاری خود را حل کنند؛ و الان چین ضربه بزرگی خورده، چون همه می‌دانند ما حق داریم.»

روز جمعه، شورای دولتی چین اعلام کرد که تعرفه‌های اضافی ۳۴ درصدی بر تمام کالا‌های وارداتی از آمریکا اعمال می‌کند. این حکم از تاریخ ۱۰ آوریل اجرایی می‌شود. این تصمیم توسط نهاد تنظیم‌گر چینی، پاسخی به اقدامات مشابه مقامات آمریکایی بود.

در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد، «داروی» تعرفه‌ای ترامپ آشفتگی را به بازار‌های جهانی تزریق کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا در سخنانش همچنین هشدار داد که دولت‌های خارجی باید «مبلغ زیادی» پرداخت کنند تا تعرفه‌های گسترده برداشته شوند، و این تعرفه‌ها را «دارو» توصیف کرد که امروز دوشنبه موجب آشفتگی بیشتر در بازار‌های مالی جهانی شد.

بازار‌های سهام آسیایی در معاملات ابتدایی افت شدیدی را تجربه کردند و معاملات آتی بازار سهام آمریکا هم به شدت کاهش یافت، چراکه سرمایه‌گذاران نگران بودند تعرفه‌های ترامپ منجر به افزایش قیمت‌ها، کاهش تقاضا، افت اعتماد و احتمالاً رکود جهانی شوند.

ترامپ روز یکشنبه در گفت‌و‌گو با خبرنگاران در هواپیمای ایر فورس وان گفت که نگران ضرر‌هایی نیست که تاکنون هزاران میلیارد دلار از ارزش بازار‌های سهام جهان را از بین برده‌اند.

دونالد ترامپ در مسیر بازگشت از تعطیلات آخر هفته در فلوریدا گفت: «من نمی‌خواهم چیزی سقوط کند. اما گاهی برای درمان باید دارو خورد.»

ترامپ گفت که آخر هفته با رهبران اروپا و آسیا صحبت کرده است؛ کسانی که امیدوارند او را قانع کنند تا تعرفه‌هایی که قرار است این هفته تا ۵۰ درصد افزایش یابد، کاهش دهد. رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «آن‌ها سر میز مذاکره می‌آیند. آنها می‌خواهند صحبت کنند، اما بدون پرداخت مبالغ زیاد سالانه، مذاکره‌ای در کار نیست.»

اعلام تعرفه‌های جدید توسط ترامپ در هفته گذشته اقتصاد‌های جهان را به لرزه درآورد، باعث واکنش تلافی‌جویانه چین شد و ترس از یک جنگ تجاری جهانی و رکود را برانگیخت. سرمایه‌گذاران و رهبران سیاسی در تلاش‌اند بفهمند که آیا تعرفه‌های ترامپ ماندگار هستند یا بخشی از یک رژیم تجاری جدید دائمی‌اند، یا تاکتیکی برای چانه‌زنی و گرفتن امتیاز از کشور‌های دیگر.

در برنامه‌های تلویزیونی صبح یکشنبه، مشاوران ارشد اقتصادی ترامپ تلاش کردند تعرفه‌ها را به عنوان بازتعریف هوشمندانه جایگاه آمریکا در نظم تجاری جهانی معرفی کنند. وزیر خزانه‌داری اسکات بسنِت گفت از زمان اعلامیه عصر چهارشنبه، بیش از ۵۰ کشور مذاکرات خود با آمریکا را آغاز کرده‌اند. هاوارد لوتنیک، وزیر بازرگانی آمریکا هم در برنامه «فیس د نیشن» شبکه سی‌بی‌اس گفت این تعرفه‌ها «برای روز‌ها و هفته‌ها» باقی خواهند ماند.

ژاپن، یکی از نزدیک‌ترین متحدان واشنگتن در آسیا، از جمله کشور‌هایی است که امیدوار به دستیابی به توافقی است؛ اما رهبر آن، شیگرو ایشیبا، روز دوشنبه گفت نتایج «یک‌شبه حاصل نخواهند شد.».

اما سرمایه‌گذاران منتظر نمی‌مانند. فروش گسترده بازار در روز دوشنبه زمانی رخ داد که سرمایه‌گذاران روی این احتمال شرط بستند که افزایش خطر رکود، ممکن است منجر به کاهش نرخ بهره آمریکا از ماه مه شود.

کوین هَسِت، مشاور اقتصادی کاخ سفید تلاش کرد نگرانی‌ها را کاهش دهد که تعرفه‌ها بخشی از استراتژی فشار به بانک مرکزی آمریکا برای کاهش نرخ بهره هستند، و گفت هیچ‌گونه «اجبار سیاسی» بر بانک مرکزی وجود نخواهد داشت.

در همین حال، رهبر ویتنام، تو لام، روز جمعه در تماس تلفنی با ترامپ توافق کرد درباره توافقی برای حذف تعرفه‌ها گفت‌و‌گو کند، پس از آنکه این قطب تولیدی جنوب‌شرقی آسیا با بالاترین تعرفه‌های جهانی مواجه شد. ترامپ این گفت‌و‌گو را «بسیار سازنده» توصیف کرد.

در همین حال ترامپ در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: «ما تعرفه‌های سنگینی را بر اروپایی‌ها وضع کرده‌ایم و آنها هم‌اکنون می‌خواهند با ما صحبت کنند و می‌خواهند پای میز مذاکره بنشینند.»

او همچنین با اشاره به مشارکت کشورش در ناتو گفت: «ما برای حفاظت و حمایت از کشور‌های اروپایی پول زیادی را صرف ناتو می‌کنیم و در تجارت ضرر می‌کنیم. این دیوانه‌کننده است.»

رئیس‌جمهور آمریکا افزود: «ما با چین، اتحادیه اروپا و سایر کشور‌ها کسری مالی زیادی داریم. راه‌حل این مشکل تعرفه است. تعرفه‌ها در حال حاضر ده‌ها میلیارد دلار برای ایالات متحده ایجاد می‌کنند و در حال حاضر هم اعمال شده‌اند. مردم یک روز متوجه خواهند شد که تعرفه‌ها برای ایالات متحده چیز بسیار خوبی است.»

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار