آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۴۸۹۰۶
گزارش|

چرا جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه همچنان ادامه دارد؟

جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه به دلیل عوامل داخلی رژیم صهیونیستی، ضعف مدیریت جو بایدن، و استراتژی‌های سیاسی غیرحرفه‌ای نتانیاهو ادامه پیدا کرد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو؛ عوامل مختلفی در طولانی شدن جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه نقش داشتند. ضعف مدیریت رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، جو بایدن، در موفقیت طرح نتانیاهو برای ادامه جنگ تأثیرگذار بود. همچنین، تعهد ایدئولوژیک بایدن به منافع رژیم صهیونیستی باعث شد که او نتانیاهو را حتی با علم به انگیزه‌های شخصی نتانیاهو همراهی کند و از مسیر او جلوگیری نکند.

 

عوامل داخلی و محاسبات سیاسی رژیم صهیونیستی

 

عوامل مختلفی در ادامه جنگ در غزه، بیشتر از آنچه که بدبین‌ترین افراد پیش‌بینی کرده بودند، مؤثر بودند. بیش از یک سال و نیم از آغاز جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه می‌گذرد و جنگ همچنان ادامه دارد. شدت و خشونت این جنگ به حدی رسیده که تمامی معابر محاصره‌شده غزه بسته شده، کمک‌های انسان‌دوستانه غذایی، پزشکی و سوخت متوقف شده و حتی خطوط آب که به سختی تأمین می‌شدند قطع شده است. برق نیز به طور کامل قطع شده است.

در حالی که کمک‌های انسان‌دوستانه تنها بخش کمی از نیازهای غزه را در زمان آتش‌بس موقت پوشش می‌داد، از سه هفته پیش که جنگ دوباره آغاز شد، ارتش رژیم صهیونیستی حملات خود را تشدید کرد و به خانه‌های غیرنظامیان بی‌دفاع حمله کرد.

 

شکاف در رژیم صهیونیستی و اعتراضات ارتش

 

در ابتدای جنگ رژیم صهیونیستی علیه غزه، حمایت داخلی قوی در رژیم صهیونیستی وجود داشت، به ویژه پس از حادثه ۷ اکتبر ۲۰۲۳ که موجب شوک گسترده‌ای در رژیم صهیونیستی شد و منجر به تمایل شدید به انتقام از غزه شد، اما این اجماع داخلی به تدریج کاهش یافت. در آخرین نظرسنجی عمومی، دو سوم رژیم صهیونیستی خواهان پایان جنگ بودند. همچنین، صدای اعتراضاتی از درون ارتش رژیم صهیونیستی بلند شد که خواستار پایان جنگ و آزادسازی اسرای رژیم صهیونیستی بودند.

یکی از برجسته‌ترین این اعتراضات توسط حدود هزار خلبان منتشر شد که خواهان پایان جنگ بودند و از خدمت سربازی امتناع کردند. این اقدام بی‌سابقه، نه تنها خواستار پایان جنگ بود، بلکه به دلایل شخصی و سیاسی پشت جنگ اشاره داشت.

 

محاسبات سیاسی نتانیاهو و ادامه جنگ بدون استراتژی مشخص

 

شخصیت نتانیاهو و ویژگی‌های منحصر به فرد او در فریب‌کاری و فریب‌کاری‌های سیاسی، به او این امکان را داده است که بدترین کابوس تاریخ رژیم صهیونیستی را بدون استعفا یا پذیرش مسئولیت شخصی پشت سر بگذارد. راه‌حل او برای بقا ادامه جنگ بدون استراتژی مشخص و اهداف غیرقابل تحقق بود.

نتانیاهو تاکنون با ادامه دادن به جنگ از طریق سیاست فریب‌کاری که به خوبی آن را می‌شناسد، توانسته است عمر جنگ را طولانی کند. تنها وسیله او برای بقا از زندان و حفظ انسجام دولتش جنگ دائمی است. دلیل او این است که «رژیم صهیونیستی» باید همیشه در حالت جنگ با دشمنان فعلی و احتمالی خود باشد.

 

پشتیبانی بایدن و کمک به ادامه جنگ

 

ضعف مدیریت جو بایدن، رئیس‌جمهور پیشین ایالات متحده، نیز به نتانیاهو کمک کرد تا جنگ را طولانی‌تر کند. بایدن به دلایل ایدئولوژیک خود و به دلیل حمایت از رژیم صهیونیستی، نتانیاهو را در مسیر خود همراهی کرد، حتی با علم به انگیزه‌های شخصی او. در حالی که بایدن در مقابل توهین‌هایی که از سوی نتانیاهو و دولت رژیم صهیونیستی به او شده بود، صبر کرد، نتانیاهو از این فرصت برای تقویت موقعیت خود استفاده کرد.

 

نتانیاهو و توجیه جنگ نظامی در غزه و دیگر مناطق

 

نتانیاهو ادامه جنگ علیه غزه را با این توجیه که فشار نظامی می‌تواند مقاومت را مجبور به آزادسازی اسرای رژیم صهیونیستی کند، توجیه می‌کند. پس از حدود سه هفته که ارتش رژیم صهیونیستی بیش از یک سوم مساحت غزه را تحت کنترل خود گرفت، حملات در سوریه افزایش یافت، موشک‌هایی به یمن شلیک شد، حملاتی در لبنان صورت گرفت و در کرانه باختری درگیری‌ها ادامه یافت، جنگ به یک واقعیت ثابت برای رژیم صهیونیستی تبدیل شد.

نتانیاهو در برابر انتقادها، به شعارهایی همچون پیروزی مطلق در غزه و استفاده از بیشتر نیرو برای تسلیم کردن مقاومت تکیه می‌کند. او بر این باور است که برنامه ترامپ برای غزه همچنان قابل تحقق است، حتی اگر هیچ کشوری آماده همکاری با آن نباشد و خود آمریکا علاقه‌ای به آن نداشته باشد.

 

 جنگی بی‌پایان به‌دلیل منافع شخصی

 

تمام این شعارها و دیگر شعارهای نتانیاهو بیشتر برای فریب افکار عمومی رژیم صهیونیستی است تا او بتواند شکست‌های ۷ اکتبر را با "جنگ نوسازی" جبران کند، جنگی که شبیه به آن چیزی است که دیوید بن‌گوریون، نخست‌وزیر اول رژیم صهیونیستی، برای جنگ ۱۹۴۸ به کار برد. اما نتانیاهو بیشتر از آنکه به عنوان یک رهبر جهانی دیده شود، به عنوان یک پیرو تابع در دست ترامپ شناخته می‌شود.

 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار